search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:28
MENU CLOSE

Νίσυρος: ΕΔΕ και αναστολή καθηκόντων για τον 50χρονο φύλακα μουσείου – Έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο

18.04.2024 15:02
diamartyria_nisyros

Ένορκη Διοικητική Εξέταση και αναστολή καθηκόντων στον 50χρονο φύλακα του Αρχαιολογικού Μουσείου Νισύρου, διέταξε η Λίνα Μενδώνη, μετά την καταγγελία από πατέρα, ότι έδειχνε πορνογραφικό υλικό στον 10χρονο γιο του.

Το υπουργείο Πολιτισμού ζήτησε από την αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς τη διενέργεια διοικητικής έρευνας.

«Από το Υπουργείο Πολιτισμού ανακοινώνεται ότι, σε συνέχεια δημοσιευμάτων του έντυπου και ηλεκτρονικού τύπου, στα οποία γίνεται αναφορά σε ποινικά κολάσιμες και πειθαρχικά ελεγκτέες συμπεριφορές υπαλλήλου της ΕΦΑ Δωδεκανήσου, δόθηκε εντολή στην αρμόδια Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς για τη διενέργεια διοικητικής έρευνας. Επιπλέον, με απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού, Λίνας Μενδώνη, ο ανωτέρω υπάλληλος τίθεται σε αναστολή καθηκόντων, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Υπαλλήλων» αναφέρει το υπουργείο.

«Χαμόγελο του Παιδιού»: Ο φύλακας κάλεσε τέσσερα ανήλικα παιδιά σπίτι του για να τους δείξει καρέκλες μασάζ

Για το θέμα είχε ενημερωθεί στις 15 Απριλίου και το «Το Χαμόγελο του Παιδιού» που σχολίασε για το περιστατικό: 

«Αναφέρθηκε πως ο ενήλικος άνδρας που κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση προσκάλεσε τέσσερα ανήλικα παιδιά στο σπίτι του, για να τους δείξει τις καρέκλες μασάζ που διέθετε και ένα εκ των παιδιών τον ακολούθησε. Σύμφωνα με την αναφορά, το ανήλικο παιδί διέμεινε αρκετή ώρα στον ίδιο χώρο με τον ενήλικο άνδρα, ο οποίος προχώρησε σε επίδειξη άσεμνου, για την ηλικία του παιδιού, υλικού. Τα υπόλοιπα τρία ανήλικα παιδιά μπήκαν στον χώρο για να βρουν τον φίλο τους.

Επιπρόσθετα, λάβαμε επιπλέον κλήσεις από μια ακόμα Αντιδήμαρχο Νισύρου, καθώς και από δύο μητέρες, παιδιών που μπήκαν στο σπίτι του καταγγελλόμενου για να βρουν τον φίλο τους. Την ίδια μέρα, ενημερώσαμε την Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσων για να πραγματοποιηθούν οι απαραίτητες έρευνες και ενέργειες αναφορικά με τον ενήλικο. Στη συνέχεια εντοπίστηκε ο ενήλικος άνδρας και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας. Η υπόθεση βρίσκεται σε έρευνα από τις Αστυνομικές και τις Εισαγγελικές Αρχές» αναφέρει το Χαμόγελο του Παιδιού.

Η υπόθεση σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, καθώς ο πατέρας του παιδιού βρέθηκε να κινδυνεύει με απέλαση, καθώς οι αστυνομικοί τον κράτησαν γιατί το διαβατήριό του έχει λήξει, την ώρα που ο 50χρονος είχε φύγει ανενόχλητος από το νησί. 

Διαβάστε επίσης:

Τουρισμός: Τρία ελληνικά νησιά στη κορυφή με τα φθηνότερα πακέτα για καλοκαιρινές διακοπές τον Αύγουστο, στην Ευρώπη

Νίσυρος: Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τη σύλληψη του πατέρα που κατήγγειλε ασέλγεια στον γιο του – «Του δώσαμε προθεσμία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες» (videos)

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται από το μεσημέρι της Παρασκευής σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού χρειάζεται προσοχή

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 18:38