search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:25
MENU CLOSE

Νίσυρος: Διαψεύδει η ΕΛΑΣ τη σύλληψη του πατέρα που κατήγγειλε ασέλγεια στον γιο του – «Του δώσαμε προθεσμία να τακτοποιήσει τις εκκρεμότητες» (videos)

18.04.2024 13:46
nisyros_kataggelia

Διαψεύδει η ΕΛΑΣ μετά τον σάλο ότι συνέλαβε τον πατέρα που κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του γιου του, στη Νίσυρο.

Το Αρχηγείο με ανακοίνωσή του σχετικά με τη διαχείριση του περιστατικού για τον πατέρα που έκανε την καταγγελία, αναφέρει ότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα.

Όπως τονίζεται από την ΕΛΑΣ, ο πατέρας δεν συνελήφθη ενώ του δόθηκε προθεσμία 25 ημερών «για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Σχετικά με δηλώσεις και δημοσιεύματα που αναπαράγονται σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης και αναφέρονται στη διαχείριση περιστατικού από τις αστυνομικές Αρχές στη Νίσυρο, διευκρινίζονται τα ακόλουθα:

Τη Δευτέρα, 15 Απριλίου 2024, ο Αστυνομικός Σταθμός Νισύρου έλαβε ενημέρωση από το “Χαμόγελο του Παιδιού” για, απροσδιόριστο χρονικά, περιστατικό προσβολής γενετήσιας αξιοπρέπειας σε βάρος ανηλίκου που δεν έχει συμπληρώσει τα 12 έτη.

Κατόπιν αναζήτησης και εντοπισμού της οικογένειας του θύματος, κλήθηκε ο πατέρας του στον Αστυνομικό Σταθμό Νισύρου, ο οποίος υπέδειξε ως δράστη κάτοικο του νησιού και ενημέρωσε ότι το περιστατικό έλαβε χώρα την Παρασκευή 12 Απριλίου 2024.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και προσήχθη ο αναφερόμενος ως δράστης ο οποίος εξετάσθηκε, ενώ κατασχέθηκαν ψηφιακά πειστήρια που θα αποσταλούν για την εργαστηριακή ανάλυση.

Με εντολή του αρμόδιου Εισαγγελέα, το θύμα με τον πατέρα του μετέβησαν, με τη συνδρομή αστυνομικών, στο Τμήμα Ασφαλείας Κω, για να εξετασθεί ο ανήλικος με την προσήκουσα διαδικασία, παρουσία ψυχολόγου.

Σημειώνεται ότι οι αστυνομικοί από την πρώτη στιγμή είχαν διαπιστώσει ότι σε βάρος του πατέρα του ανήλικου εκκρεμούσε απόφαση απαγόρευσης εισόδου στη χώρα. Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τη σοβαρότητα της καταγγελίας και με σκοπό να μην υπάρξει καμία καθυστέρηση, από τις αστυνομικές Αρχές δόθηκε βαρύτητα στην προανακριτική διαδικασία.

Με την ολοκλήρωση αυτής, εφαρμόστηκε διοικητική διαδικασία, χωρίς κράτηση, και ο πατέρας έλαβε προθεσμία 25 ημερών για περαιτέρω τακτοποίηση των εκκρεμοτήτων του».

Το χρονικό

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας κάτοικος του νησιού, ο οποίος είναι αλβανικής καταγωγής, κατήγγειλε ασέλγεια σε βάρος του 10χρονου γιου του από έναν 50χρονο.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega ο 50χρονος εργάζεται ως φύλακας του αρχαιολογικού μουσείου και ζει μόνος του στο νησί τα τελευταία 12 χρόνια, ενώ η οικογένειά του, η σύζυγος και η κόρη του, διαμένουν στην Αθήνα.

Σύμφωνα με την καταγγελία του πατέρα του αγοριού, ο 50χρονος φέρεται να ασέλγησε στον 10χρονο γιο του, ενώ του έδειξε και πορνογραφικό υλικό.

Οι πληροφορίες από τα τοπικά μέσα αλλά και οι μαρτυρίες των κατοίκων ανέφεραν ότι ο καταγγέλλων συνελήφθη από τις αρχές, καθώς δεν είχε τα νόμιμα έγγραφα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύει με απέλαση.

Οι κάτοικοι του νησιού στάθηκαν στο πλευρό του, καταγγέλλοντας την κράτησή του και πραγματοποίησαν διαμαρτυρία έξω από το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Όπως ανέφεραν σε επιστολή τους:

«Ο (..) κάτοικος του νησιού μας, αφού προέβη σε καταγγελία που αφορούσε σε προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας του δεκάχρονου παιδιού του, κρατείται έκτοτε από τις αρχές, καθώς στερείται νομιμοποιητικών εγγράφων. Μάλιστα, μάθαμε ότι κινδυνεύει με άμεση απέλαση.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την απόλυτη προστασία κάθε μητέρας /πατέρα που ΔΕ ΦΟΒΑΤΑΙ να απευθυνθεί στις αρχές, προκειμένου να προστατεύσει τα παιδιά του/της, τα παιδιά όλων μας!»

Τη σύλληψη κατήγγειλε και η Τομεακή Επιτροπή Β. Δωδ/σου του ΚΚΕ:

«Πατέρας ανήλικου παιδιού, επιστρέφοντας στη Νίσυρο από την Κω, όπου είχε πάει για να καταγγείλει στις αρχές περιστατικό ασέλγειας εις βάρος του παιδιού του από δημόσιο υπάλληλο, συνελήφθη γιατί δεν είχε τα απαραίτητα νομιμοποιητικά έγγραφα!

Η κατάφωρη αυτή αδικία ξεσήκωσε την οργή των κατοίκων του νησιού. Σύσσωμοι σωματεία και κάτοικοι έκδοσαν ψήφισμα συγκεντρώνοντας πάνω από 170 υπογραφές και συγκεντρωθήκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα απαιτώντας την απελευθέρωση του» ανέφερε η Τομεακή του ΚΚΕ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσε η τοπική επιτροπή του ΚΚΕ, ο πατέρας του ανηλίκου αφέθηκε ελεύθερος το βράδυ της Τρίτης (16/4), ύστερα από παρέμβαση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του ΚΚΕ, Θανάση Παφίλη, στον υπουργό ΠροΠο.

Διαβάστε επίσης:

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού: Έρχονται από το μεσημέρι της Παρασκευής σφοδρές καταιγίδες και χαλάζι – Πού χρειάζεται προσοχή

Άγιοι Ανάργυροι: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο μετά τη γυναικοκτονία – «Έχουμε μαχαιρωμένο άτομο έξω από τη σκοπιά» – Τι κατέθεσε ο φίλος της Κυριακής (videos)

Πύργος: Διαρρήκτης μπούκαρε «αριστοτεχνικά» με βανάκι σε βενζινάδικο – Στάθηκε άτυχος με τη «λεία» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 15:20