search
ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 20:10
MENU CLOSE

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν: Στις 13 Μαΐου το τετ α τετ στην Άγκυρα

18.04.2024 17:18
erdogan_mitsotakis_new

«Κλείδωσε» η ημερομηνία της συνάντησης του Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 13 Μαΐου.

Το επιβεβαίωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στις δηλώσεις του από τις Βρυξέλλες μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, κατά την οποία μεταξύ άλλων θεμάτων συζητήθηκε και η ευρωτουρκική συνεργασία.

«Οριστικοποιήθηκε για τις 13 Μαΐου η μέρα που θα βρεθώ στην Άγκυρα ανταποδίδοντας την επίσκεψη του Τούρκου προέδρου Ερντογάν. Η Ελλάδα ασκεί κυριαρχία και τα κυριαρχικά της δικαιώματα με βάση το διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θαλασσας και μου προκαλεί εντύπωση η παντελώς αδικαιολόγητη αντίδραση της Τουρκίας για μια κίνηση με περιβαλλοντικό περιεχόμενο. Θα προχωρήσουμε στην δημιουργία των πάρκων όπως δεσμευτήκαμε στο πρόσφατο συνέδριο στην Αθήνα. Δεν θεωρώ ότι η βελτίωση των Ελληνοτουρκικών σχέσεων η οποία είναι αδιαμφισβήτητη και μετρήσιμη οδηγεί στην υπόθεση εργασίας ότι οι θέσεις της Τουρκίας για την ΑΟΖ έχουν αλλάξει και παραμένουν βαθιά προβληματικές για την πατρίδα μας, αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει από το να χτίσουμε μια θετική ατζέντα. Αύριο για παράδειγμα θα βρεθώ στη Μυτιλήνη και στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου Τούρκοι υπάρχει ικανοποίηση καθώς Τούρκοι μπορούν να ταξιδεύουν στα νησιά αυτά χωρίς βίζα».

Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός, προσερχόμενος στη Σύνοδο χθες, είπε πως «προς το παρόν είμαι ικανοποιημένος από τα συμπεράσματα στα οποία έχουμε καταλήξει, τα οποία αναγνωρίζουν το γεγονός ότι μπορεί οι σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας να προοδεύσουν, αλλά πάντα στα πλαίσια των αποφάσεων του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, οι οποίες έχουν ληφθεί τα τελευταία χρόνια.

Διαβάστε επίσης:

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός ευρωψηφοδελτίου ο Παπανώτας με απόφαση Κασσελάκη – Στη θέση του ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος

Βουλή: Κόντρα Βελόπουλου – Θεοχάρη για τη συμμετοχή Μπελέρη στο γαλάζιο ευρωψηφοδέλτιο

Γιώργος Παπανδρέου: «Ζήτημα ζωτικής σημασίας να μπορέσουμε να αναζωογονήσουμε τα δημοκρατικά μας συστήματα»


google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42