search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:28
MENU CLOSE

Επελαύνει η κακοκαιρία «εξπρές»: Ποιες περιοχές «χτυπά», ανησυχία για τη Θεσσαλία – Ισχυρή βροχή στην Αθήνα, χαλάζι στο Πήλιο

19.04.2024 20:52
kakokairia emil 9876- new

Κακοκαιρία εξπρές χτυπάει τη χώρα, με όλα τα βλέμματα να είναι στη Θεσσαλία. Στην Αθήνα άρχισε να βρέχει με ένταση, ενώ ισχυρές καταιγίδες και χαλαζόπτωση χτύπησαν το νότιο Πήλιο. Η κακοκαιρία αναμένεται τις επόμενες ώρες να πλήξει την κεντρική Ελλάδα, τα βόρεια ηπειρωτικά, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, το ανατολικό Αιγαίο και αργότερα στα Δωδεκάνησα.

Ηδη οι μετεωρολόγοι έχουν προειδοποιήσει για μεγάλη ποσότητα νερού σε Θεσσαλία και Αιγαίο, ενώ από το μεσημέρι η κακοκαιρία άρχισε με βροχές στα δυτικά.

Στα ορεινά ηπειρωτικά έχει χιονίσει, με το θερμόμετρο να έχει πέσει στους -2 βαθμούς Κελσίου στην Βασιλίτσα.

Στο Πήλιο, όπως αναφέρουν πληροφορίες του thenewspaper.gr, μεγάλη ποσότητα νερού έπεσε σε όλο το βουνό των Κενταύρων, πλημμυρίζοντας δρόμους και σοκάκια σε Ζαγορά, Μηλιές και άλλα χωριά.

Ισχυρή καταιγίδα «χτυπά» και τα νησιά των Βορείων Σποράδων, Σκιάθο και Σκόπελο.

Θεσσαλία: Σε επαγρύπνηση φορείς και κάτοικοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι μετά τις προειδοποιήσεις των μετεωρολόγων, το καμπανάκι συναγερμού χτύπησε ιδιαιτέρως στην επιβαρυμένη από πλημμύρες Θεσσαλία. Κάτοικοι και φορείς βρίσκονται σε επαγρύπνηση.

Το 112 ήχησε σε Θεσσαλία, περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, περιοχές της Στερεάς Ελλάδας και νησιά του Βορείου Αιγαίου, το μεσημέρι της Παρασκευής (19/4).

Στο μήνυμα, το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας αναφέρει:

«Προειδοποιητικό μήνυμα για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/4/2024 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/4/2024 στην περιοχή σας. Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως απαραίτητες και ακολουθήστε τις οδηγίες των Αρχών».

Τεχνικές υπηρεσίες στη Λάρισα, καθαρίζουν ρέματα και κοίτες ποταμών ενόψει του νέου κύματος κακοκαιρίας που αναμένεται να επηρεάσει την περιοχή τις επόμενες ώρες.

Αλλά και οι κάτοικοι στη Θεσσαλία υπό τον φόβο νέων πλημμυρών, έχουν ήδη αρχίσει να προετοιμάζονται καθώς τοποθετούν σακιά με άμμο στις αυλές τους, ώστε να προστατεύσουν τις περιουσίες τους.

112 σε Θεσσαλία, Κεντρική Μακεδονία, Στερεά Ελλάδα, Μαγνησία, Σποράδες, βόρειο Αιγαίο και Βόρεια Εύβοια

Τέλος, μήνυμα, μέσω του 112, εστάλη σε κατοίκους της Θεσσαλίας, της Θεσσαλονίκης και περιοχών της Κεντρικής Μακεδονίας, Στερεάς Ελλάδας, νησιά Βορείου Αιγαίου και τη Βόρεια Εύβοια από το Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας λόγω της κακοκαιρίας που αναμένεται να «σαρώσει» τη χώρα.

Συγκεκριμένα, στο μήνυμα του 112 ο πληθυσμός προειδοποιείται για ισχυρές καταιγίδες-θυελλώδεις ανέμους από τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 19/04/2024 έως το μεσημέρι του Σαββάτου 20/04/2024 στην περιοχή τους και καλούνται να περιορίσουν τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες.

Φωτογραφίες από gegonota.news

Διαβάστε επίσης:

Νίσυρος: «Κάποιοι γονείς παρεξήγησαν, με τα παιδιά κάναμε αστεία» – Τι ισχυρίζεται ο 50χρονος αρχαιοφύλακας

Θεσσαλία: Υπ’ ατμόν κάτοικοι για την κακοκαιρία – Πού «ήχησε» το 112 – Οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο»

Εκτός λειτουργίας ο σταθμός του Μετρό «Νίκαια» το Σαββατοκύριακο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:24