search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 05:37
MENU CLOSE

Σύλληψη αστυνομικού για παρενόχληση και παρακολούθηση της πρώην συζύγου του

19.04.2024 13:43
policeman_new

Στη σύλληψη αστυνομικού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος παρακολουθούσε σε βαθμό παρενόχλησης την πρώην σύζυγό του, προχώρησαν συνάδελφοί του στη συμπρωτεύουσα.

Όπως έγινε γνωστό, το ζευγάρι είχε χωρίσει, ωστόσο, ο 48χρονος φέρεται να είχε παθολογική ζήλια και να παρακολουθούσε επίμονα την 37χρονη πρώην σύζυγό του, η οποία ήταν επίσης αστυνομικός. Και οι δύο, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχουν δύο παιδιά ο καθένας από άλλο γάμο, παντρεύτηκαν και στη συνέχεια αποφάσισαν να πάρουν διαζύγιο.

Την τελευταία φορά που ο 48χρονος αστυνομικός εμφανίστηκε μπροστά στην 37χρονη ήταν παρόντα και τα δύο παιδιά της γυναίκας, ηλικίας 9 και 11 ετών. Η γυναίκα είπε στους αστυνομικούς ότι αισθάνεται φόβο και στη συνέχεια εγκατέστησε στο κινητό της τηλέφωνο «panic button». Δεν επιθυμούσε να μεταφερθεί σε κάποια δομή υποστήριξης, ενώ της προτάθηκε να επιστρέψει στο σπίτι της με περιπολικό. Επίσης, αμέσως ενημερώθηκαν ανώτατοι αξιωματικοί και ελήφθη γρήγορα η απόφαση να αφαιρεθεί ο υπηρεσιακός οπλισμός του 48χρονου αστυνομικού.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης ενώπιον του εισαγγελέα, ο οποίος άσκησε εις βάρος του ποινική δίωξη για απειλή κατ’ εξακολούθηση με επίμονη παρακολούθηση και με την επιδίωξη διαρκούς επαφής με τη χρήση τηλεπικοινωνιακού μέσου και με επανειλημμένες επισκέψεις στο οικογενειακό περιβάλλον.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 37χρονης, ο κατηγορούμενος φαίνεται πως επεδίωκε διαρκώς να επικοινωνήσει μαζί της και έφτασε στο σημείο να πηγαίνει ακόμα και έξω από το σπίτι της, με αποτέλεσμα η γυναίκα να αισθάνεται τρόμο.

Ο 48χρονος παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης, όμως η υπόθεση αναβλήθηκε και το δικαστήριο διατήρησε την κράτησή του. Στο γεγονός ότι η κράτηση διατηρήθηκε μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης, συνηγόρησε ότι η γυναίκα ανέφερε στους δικαστές ότι αισθάνεται φόβο.

Από την πλευρά του, ο αστυνομικός υπέβαλε μήνυση σε βάρος της πρώην συζύγου του για ενδοοικογενειακή απειλή κατ’ εξακολούθηση, με αποτέλεσμα να συλληφθεί κι εκείνη. Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος της παραπέμφθηκε να δικαστεί στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης. Το δικαστήριο αναβλήθηκε και αφέθηκε ελεύθερη υπό τον όρο απαγόρευσης προσέγγισης του καταγγέλοντα μέχρι την οριστική εκδίκαση της υπόθεσης.

Διαβάστε επίσης

Θεσσαλονίκη: Πρωινή «επίσκεψη» από δελφίνια στον Θερμαϊκό! (videos)

Η κυβέρνηση όρισε τις 198 «απάτητες παραλίες», ανοίγει την πλατφόρμα για τη μίσθωση παραλιών

Πάρος: Βρετανική σειρά και Ολυμπιακή φλόγα «απογειώνουν» την προβολή του νησιού στα διεθνή ΜΜΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 01.05.2024 19:42