search
ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:35
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Πότε αποφάσισε ο Κασσελάκης την αποπομπή Παπανώτα – «Θαύματα», Ισραήλ, ΝΑΤΟ και Παπανώτας στο τραπέζι του Εκτελεστικού

19.04.2024 06:58
syriza new

Το ζήτημα της αποπομπής του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, με απόφαση Κασσελάκη, κυριάρχησε όσον αφορά τις εξελίξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Ωστόσο στην συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, τα πράγματα φαίνεται ότι δεν κύλησαν κατά το συνηθισμένο, με συζήτηση για οργανωτικά θέματα και προγραμματισμό, αλλά τέθηκαν στο τραπέζι και όλα τα θέματα που έχουν ανακύψει την τελευταία εβδομάδα από τοποθετήσεις κι επιλογές του προέδρου, ιδίως κατά την επίσκεψή του στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα τα μέλη του οργάνου σχεδόν έθιξαν κάποιο ή κάποια από τα τρέχοντα ζητήματα: από την αφήγηση για την βάφτιση και το «θαύμα», τον προγραμματισμό συνάντησης με το φιλοϊσραηλινό λόμπι AIPAC που τελικώς ακυρώθηκε, το «πατρίς-θρησκεία-οικογένεια», αλλά και τις δηλώσεις για το ΝΑΤΟ και το Ουκρανικό στους Δελφούς, μια μέρα πριν αναχωρήσει για τη Νέα Υόρκη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το κλίμα ήταν εποικοδομητικό με τον πρόεδρο να ακούει, χωρίς να αντιδρά.

Πηγές του κόμματος, το βράδυ της Πέμπτης τόνιζαν πως «δημοσιεύματα που αναφέρονται στο περιεχόμενο της συζήτησης της σημερινής συνεδρίασης του εκτελεστικού γραφείου υπό την προεδρία του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη είναι απολύτως ψευδή».

«Χθεσινοβραδινή η απόφαση Κασσελάκη για αποπομπή Παπανώτα»

Νωρίτερα, μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Ε.Γ. πηγές του κόμματος σημείωναν πως ήταν προσωπική η απόφαση Κασσελάκη για την αποπομπή του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η απόφαση ελήφθη χθες το βράδυ και την γνωστοποίησε στους συνεργάτες του κατά την άφιξή του στην Αθήνα.

Στην συνεδρίαση συζητήθηκε το πλαίσιο της αυριανής εκδήλωσης για την παρουσίαση του συνόλου των υποψηφίων του ευρωψηφοδελτίου. Η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη αναμένεται να έχει θετικό πρόσημο και προγραμματική στόχευση, χωρίς αναφορές στη Νέα Δημοκρατία. Επίσης, θα λάβουν το λόγω για μια σύντομη δίλεπτη τοποθέτηση και οι 42 υποψήφιοι.

Σε ό,τι αφορά τους 5 υποψηφίους που έχει επιλέξει ο ίδιος ο Στέφανος Κασσελάκης δεν αποκαλύφθηκαν τα ονόματα στη συνεδρίαση. Σύμφωνα με τα όσα μεταφέρουν οι ίδιες πηγές ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εμφανίστηκε διατεθειμένος να αποκαλύψει ένα από τα 5 ονόματα, αλλά τα μέλη του οργάνου τον απέτρεψαν για λόγους εμπιστευτικότητας. Άλλες πηγές πάντως, διευκρινίζουν ότι 2- 3 πρόσωπα μόνο ήταν που βγήκαν μπροστά αποθαρρύνοντας τον πρόεδρο από την αποκάλυψη που ήθελε να κάνει.

Συζήτηση έγινε και για τις προκριματικές οι οποίες, όπως λένε οι κομματικές πηγές, αποτιμήθηκαν θετικά.

Διαβάστε επίσης

Αντώναρος κατά Γιώργου Τσίπρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν χρειάζεται νέους Κατρούγκαλους

Βουλή: Ψηφίστηκαν φορολογικός κώδικας και τροπολογία για το «καλάθι του νονού»

ΣΥΡΙΖΑ: Αναταραχή με διαρροές για κριτική από το Εκτελεστικό Γραφείο στον Κασσελάκη, που απαντά μιλώντας για «προπαγάνδα Μαξίμου – Γκρίνμπεργκ»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 02.05.2024 15:35