search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 07:17
MENU CLOSE

Ανατροπή δεδομένων με τον φαντάρο που βρέθηκε νεκρός στη Ρω το 2018 – «Δεν αυτοκτόνησε, τον δολοφόνησαν» (Video)

20.04.2024 11:17
fantaros11

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν έξι χρόνια από τις 27 Ιουνίου 2018, όταν το Γενικό Επιτελείο Στρατού ανακοίνωσε στην οικογένεια Τσικνάκη ότι ο 22χρονος γιος τους Μανώλης αυτοπυροβολήθηκε θανάσιμα στο κεφάλι με τον ατομικό του οπλισμό, ενώ εκτελούσε υπηρεσία σκοπού στο νησί της Ρω, όμως από την πρώτη στιγμή οι συγγενείς του εξέφρασαν τις αμφιβολίες τους για τις συνθήκες που έχασε τη ζώη του ο δικός τους άνθρωπος.

Το θανάσιμο τραύμα ήταν απολύτως ασύμβατο με αυτό που θα προκαλούσε το τυφέκιο G3A3 που έφερε το παιδί τους . Επιπροσθέτως επλήγη από τα δεξιά ενώ ήταν αριστερόχειρας. Η αμφιβολία μετατράπηκε σε πεποίθηση για την οικογένεια πως το παιδί τους δεν αυτοκτόνησε όταν οι τεχνικοί σύμβουλοι που όρισε, συνέλλεξαν ατράνταχτα στοιχεία που «έδειχναν» εγκληματική ενέργεια. Μια εξέλιξη που τους «όπλισε» προκειμένου να παλέψουν ώστε να βρουν απαντήσεις.

Οι γονείς και η αδελφή του ζήτησαν μέσα από το «Φως στο Τούνελ» της Αγγελικής Νικολούλη να ερευνηθεί από το μηδέν η υπόθεση του θανάτου του παιδιού τους.

Η μαρτυρία για τον άγνωστο πυροβολισμό

Σημαντικός μάρτυρας που υπηρέτησε μαζί με τον άτυχο Μανώλη επικοινώνησε με την εκπομπή. Τα όσα είπε για το μοιραίο πρωινό ξάφνιασαν και έχουν καίρια σημασία για την πορεία της υπόθεσης . Έκανε λόγο για ένα πρώτο άγνωστο ως σήμερα πυροβολισμό που ακούστηκε γύρω περίπου στις 6:30 εκείνο το πρωινό και για οδηγίες που έλαβε αμέσως μετά για συγκεκριμένες ενέργειες. Εδωσε πληροφορίες για άγνωστες πτυχές της υπόθεσης που ανοίγουν ένα νέο πεδίο ερευνών.

Στην εκπομπή έφτασαν δεκάδες σοβαρές μαρτυρίες είτε από οπλίτες εκεινής της περιόδου είτε από εν ενεργεία μόνιμο προσωπικό των ενόπλων δυνάμεων που έδωσαν συγκεκριμένα στοιχεία για τις συνθήκες που επικρατούσαν και επικρατούν στην ακριτική βραχονησίδα.

Η δικηγόρος της οικογενείας Αλεκάνδρα Σπανάκη ζήτησε να ληφθούν επιτέλους σοβαρά υπόψη και να αξιολογηθούν τα στοιχεία που έχουν τεθεί υπόψη της αρμόδιας Εισαγγελέως, τα οποία σε κάθε περίπτωση δεν είναι δυνατόν πλέον να αγνοούνται.

Ο Γιάννης Τσιάμπας οπλουργός και τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας μίλησε στην εκπομπή για όλα τα σημάδια τα οποία δείχνουν ανθρωποκτονία και όχι αυτοχειρία. Το σχήμα και τα χαρακτηριστικά του τραύματος δεν έχουν προκληθεί από μακρύκανο όπλο G3A3 που είναι και το όπλο του στρατού. Προκύπτει αντίθετα ότι είναι από πιστόλι. Όταν κάποιος βληθεί από ένα όπλο τέτοιο δημιουργούνται μαζικές καταστροφές τόσο του εγκεφάλου όσο και του κρανίου. Κάτι που στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν ισχύει. Δεν υπήρχε όμως ούτε το χαρακτηριστικό εντύπωμα του φλογοκρύπτη που είναι το μπροστινό μέρος του G3A3.

Το γεγονός επίσης ότι ο Μανώλης ήταν αριστερόχειρας δημιούργησε πρόσθετα ερωτήματα. Παράλληλα, δεν έγιναν ποτέ δέκτες κανενός από τα 361 πειστήρια που αναγράφονταν στην δικογραφία.

Καταπέλτης ήταν στην κάμερα της εκπομπής η ιατροδικαστής Ελπίδα Σπανουδάκη που όρισε τεχνικό σύμβουλο η οικογένεια του άτυχου φαντάρου. Λαμβάνοντας υπόψη την εικόνα που περιέγραψε η γιατρός που εξέτασε τη σορό, όπως και την κατάθεση του φαντάρου που έδωσε οικειοθελώς, αναφέροντας ότι τα μάτια του είχαν γκρι χρώμα (και μυρμήγκια στο σώμα), εκτίμησε ότι ο θάνατος προήλθε τουλάχιστον 4 ώρες νωρίτερα.

Το σκαρίφημα με τα προσωπικά αντικείμενα του νέου που έβγαλε στο φως το ΑΤ Μεγίστης που ανέλαβε την υπόθεση, αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση την περιέπλεξε, καθώς υπήρξε μια ανεξήγητη σπορά τους η οποία ποτέ δεν ερευνήθηκε.

Φανερά συγκλονισμένη από την τραγική απώλεια η μητέρα του δείχνει την σημαία και το καπέλο που της παρέδωσαν την πρώτη φορά που πήγε στο νησί.

«Ζήσαμε στιγμές που δεν περιγράφονται με λόγια. Ποτέ δεν πίστεψα ότι ο Μανώλης μου αυτοκτόνησε. Ήξερα το παιδί μου. Γνωστοί και φίλοι μας συμβούλευσαν να διορίσουμε τεχνικούς συμβούλους για να βρούμε την άκρη και τη βρίσκουμε».

«Έχει αλλάξει η ζωή μας. Κάθε βράδυ που κλείνει η πόρτα της εισόδου ο Μανώλης είναι απών. Είναι ψηλά με τους αγγέλους. Πήγε να υπηρετήσει την πατρίδα και η πατρίδα μου τον έφερε πίσω νεκρό. Μας πήρε τηλέφωνο ο στρατηγός και μου ανακοίνωσε ωμά και ψυχρά ότι ο γιος μου αυτοκτόνησε. Όλα τα στοιχεία όμως που βρήκαμε δείχνουν το αντίθετο. Ο γιος μου πυροβολήθηκε με μικρό όπλο.», αναφέρει ο πατέρας του.

Το σκαρίφημα με τα προσωπικά αντικείμενα του νέου που έβγαλε στο φως το ΑΤ Μεγίστης που ανέλαβε την υπόθεση, αντί να ξεδιαλύνει την υπόθεση την περιέπλεξε, καθώς υπήρξε μια ανεξήγητη σπορά τους η οποία ποτέ δεν ερευνήθηκε.

Διαβάστε επίσης:

«Stolen Cerberus»: Στην Ελευσίνα το θηριώδες C-130J των ΗΠΑ

Μαρουσάκης: Πώς θα εξελιχθεί η κακοκαιρία – Πότε περιορίζονται τα φαινόμενα (Video)

Τραγωδία στο Ρέθυμνο: Ηλικιωμένος έπεσε από μπαλκόνι και σκοτώθηκε

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.05.2024 00:58