search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 01:09
MENU CLOSE

«CreativeGreece»: Ανησυχία σε σκηνοθέτες και παραγωγούς προκαλεί το νομοσχέδιο για σινεμά και τηλεόραση

24.04.2024 09:57
television_set_new

Με τη νέα κυβερνητική πρόταση «Δημιουργική Ελλάδα: ενίσχυση του κινηματογραφικού, οπτικοακουστικού και δημιουργικού τομέα, ίδρυση φορέα για το βιβλίο και λοιπές διατάξεις σύγχρονου πολιτισμού» καθ’οδόν για τη Βουλή με την οποία επιδιώκεται, όπως υποστηρίζεται, «η δημιουργία και στήριξη μιας συνεκτικής εθνικής πολιτικής για τους τομείς των οπτικοακουστικών, του βιβλίου, καθώς και η ενίσχυση του δημιουργικού και πολιτιστικού τομέα, ιδίως με τη χρήση νέων τεχνολογιών και καινοτόμων μέσων», η σημαντική δημιουργική κοινότητα σκηνοθετών και παραγωγών κινηματογράφου και της τηλεόρασης εκδηλώνει εντόνως της ανησυχία της για το μέλλον της ελληνικής κινηματογραφίας εξαιτίας ασαφειών στο νομοσχέδιο, όπως υποστηρίζουν.

Σκηνοθέτες και παραγωγοί δια των ενώσεων τους (ΕΣΠΕΚ, ΣΑΠΟΕ, ΕΕΝ) έχουν διαπιστώσει σημαντικές, όπως επισημαίνουν, ελλείψεις στο προς ψήφιση νομοσχέδιο, στο κομμάτι που αφορά το νέο φορέα-διάδοχο του ΕΚΟΜΕ και του ΕΚΚ,  οι οποίες «θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον της Ελληνικής κινηματογραφίας με επίκεντρο την ασάφεια ως προς την ύπαρξη του επιλεκτικού προγράμματος έτσι όπως έχει δημιουργηθεί και λειτουργεί με επιτυχία τα τελευταία χρόνια μέσω του ΕΚΚ».

Οι τρείς ενώσεις καλούν το υπουργείο Πολιτισμού στο χρόνο που απομένει μέχρι την ψήφιση του νομοσχεδίου «να μεριμνήσει ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αποσαφηνίσεις και διορθώσεις που θα διασφαλίσουν την ομαλή, εύρυθμη και διακριτή λειτουργία των δύο φορέων οι οποίοι  ενσωματώνονται στο νέο σχήμα, καθώς και οι απαραίτητες προσθήκες που αφορούν το επιλεκτικό πρόγραμμα». 

Διαβάστε επίσης

Κορυφαία σε τηλεθέαση και τη Δευτέρα η «Γη της ελιάς»

Μεγάλωσε η «ψαλίδα» τηλεθέασης μεταξύ Mega και ανταγωνισμού

Λιάγκας: Χαμός στον αέρα με τον Αρχιμανδρίτη Σεραφείμ – «Η καταδίκη από παπά σαν εσάς είναι τιμή μου» (Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06