search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:28
MENU CLOSE

Euroleague: Για το break στη Βαρκελώνη απόψε ο Ολυμπιακός (video)

24.04.2024 08:49
olympiakos_barcelona_new

Δύσκολη αποστολή έχει απόψε (24/4, 22:00, Novasports 4) ο Ολυμπιακός, ο οποίος θα επιχειρήσει να «σπάσει» την έδρα της Μπαρτσελόνα από το Game 1 των playoffs της Euroleague και να κάνει το μεγάλο βήμα για πρόκριση στο Final Four του Βερολίνου (24-26 Μαΐου).

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, θα βρουν την 4η στην κανονική περίοδο Μπαρτσελόνα, με τους Καταλανούς να έχουν το πλεονέκτημα έδρας.

Όπως το είχαν και τη σεζόν 2014-15, πάλι απέναντι στους «ερυθρόλευκους». Εκείνη ήταν και η τελευταία φορά που η ομάδα του Πειραιά είχε μειονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Euroleague.

Τότε, ο Ολυμπιακός είχε αποκλείσει τους Καταλανούς, με 3-1, χάρη στο απίστευτο τρίποντο του Γιώργου Πρίντεζη στην εκπνοή του Game 4, στο ΣΕΦ. Ο Ολυμπιακός είχε κάνει το break στο Game 2 στο Παλάου Μπλαουγκράνα και είχε ταξιδέψει εκείνος στο φάιναλ φορ της Μαδρίτης! 

Το ίδιο θα προσπαθήσει να κάνει, λοιπόν και αυτή τη φορά απέναντι στους παίκτες του Ρότζερ Γκριμάου ο Ολυμπιακός, για να επιστρέψει, όπως και το 2009, στο Βερολίνο!

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε και τις δύο φορές στην κανονική περίοδο από την Μπαρτσελόνα. Με 86-78 στη Βαρκελώνη και ρεκόρ καριέρας με 21 πόντους του Τζαμπάρι Πάρκερ και με 68-77 στο ΣΕΦ.

Πανίσχυρη στην έδρα της η Μπαρτσελόνα

Μία σημαντική λεπτομέρεια… αυτή τη φορά, όμως είναι πως οι Καταλανοί εμφανίζονται πανίσχυροι εντός έδρας, όπως δείχνουν και οι αριθμοί. Στα 17 εντός έδρας ματς που έδωσε στην κανονική περίοδο στη Euroleague, η Μπαρτσελόνα ηττήθηκε μόνο δύο φορές. Θα ηττηθεί και μία τρίτη;

Την απάντηση έδωσε ο Γιώργος Μπαρτζώκας αναφορικά με τις… πιθανότητες: «Εμείς αποδεδειγμένα έχουμε καλή άμυνα, αλλά πρέπει να μην τους δώσουμε παραπάνω κατοχές, να μην κάνουμε λάθη και αν ελέγξουμε το παιχνίδι όσον αφορά αυτό, θεωρώ πως θα έχουμε σοβαρή τύχη να κερδίσουμε».

Μία ημέρα πριν την αναχώρηση για τη Βαρκελώνη, στον Ολυμπιακό είδαν τον Τόμας Ουόκαπ να νιώθει ενοχλήσεις και να μη βγάζει την προπόνηση της Δευτέρας (22/4), αλλά και τον αρχηγό Κώστα Παπανικολάου να μένει εκτός προπόνησης λόγω ίωσης. Ο Ουόκαπ εν τέλει συμπεριλήφθηκε στην αποστολή και μάλιστα δήλωσε πως νιώθει «φρέσκος» στο «Ελευθέριος Βενιζέλος», καθώς ακολούθησε θεραπευτική αγωγή. Ο Τεξανός θα αγωνιστεί στο Game 1, αφού η αμυντική παρουσία του και οι ασίστ του αποτελούν απαραίτητα συστατικά επιτυχίας για τον Ολυμπιακό. Δυστυχώς, τόσο για τον ίδιο όσο για την ομάδα του Πειραιά, ο Κώστας Παπανικολάου προσβλήθηκε από ίωση, ανέβασε υψηλό πυρετό και ήταν αδύνατον να ταξιδέψει στη Βαρκελώνη. Η απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι δεδομένη για το πρώτο παιχνίδι και θα φανεί εν συνεχεία αν θα μπορέσει να ταξιδέψει μόνος για να ενσωματωθεί ενόψει του δεύτερου ματς στην Ισπανία.

Εφόσον αγωνιστεί ο Ουόκαπ, θα κληθεί με τις εξαιρετικές αμυντικές ικανότητές του να σταματήσει τον Τόμας Σατοράνκσι. Οι Αϊζέια Κέινααν και Νίκο Λαπροβίτολα θα συναγωνίζονται στα τρίποντα. Τον Τζαμπάρι Πάρκερ θα βρει απέναντί του ο Άλεκ Πίτερς, ενώ ο Παπανικολάου θα προσπαθήσει στην άμυνα να μην αφήνει ελεύθερο στα μακρινά σουτ τον Νίκολα Κάλινιτς.

Διαιτητές του πρώτου αγώνα, Μπαρτσελόνα-Ολυμπιακός, ορίστηκαν οι Νταμίρ Γιαβόρ (Σλοβένος), Τόμισλαβ Χόρντοφ (Κροατία) και Ράιν Περάντι (Εσθονία). 

Στους πρώτους αγώνες των πλέι οφ της Euroleague, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: 

GAME 1

ΤΡΙΤΗ 23/4

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) – Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)  87-91  (0-1)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία) – Μπασκόνια (Ισπανία)      90-74  (1-0)

ΤΕΤΑΡΤΗ 24/4

20:00 Μονακό (Μονακό) – Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

22:00 Μπαρτσελόνα (Ισπανία) – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ)

* Οι σειρές κρίνονται στις 3 νίκες.

Διαβάστε επίσης:

«Βόμβα» στην Premier League: Συνελήφθησαν δύο ποδοσφαιριστές για υπόθεση βιασμού

Κολομβία: Πέταξαν… μαχαίρι σε ποδοσφαιριστή που εκτελούσε κόρνερ! (video)

Volley League: Πρωταθλητής Ελλάδας ο Ολυμπιακός για 32η φορά στην ιστορία του, νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-2 σετ (Photos/Video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 08:25