search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 06:41
MENU CLOSE

Η Microsoft δοκιμάζει το Α.Ι. και κάνει τη Μόνα Λίζα να «ραπάρει» – Σφοδρή κριτική από τους χρήστες του διαδικτύου (Video)

24.04.2024 18:32
mona liza ai

Το Διαδίκτυο αντέδρασε έντονα σε ένα βίντεο που δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη με τη διάσημη Μόνα Λίζα του Λεονάρντο Ντα Βίντσι να τραγουδά και να «ραπάρει» σε τραγούδι που έγραψε και ερμήνευσε η ηθοποιός Αν Χάθαγουεϊ.

Το κλιπ, το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο διαδίκτυο, δημιουργήθηκε μέσω της τεχνολογίας AI της Microsoft που ονομάζεται VASA-1. Αυτό το εργαλείο είναι σε θέση να δημιουργήσει ζωντανά ομιλούντα πρόσωπα εικονικών χαρακτήρων χρησιμοποιώντας μια στατική εικόνα. Το AI μπορεί να κάνει χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων, φωτογραφίες και πίνακες να τραγουδούν ή να μιλάνε, όπως αποδεικνύεται σε πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η Microsoft ως μέρος της έρευνας που δημοσιεύτηκε στις 16 Απριλίου.

Στο πιο viral κλιπ, η γυναίκα στον πίνακα τραγουδά, με το στόμα, τα μάτια και το πρόσωπό της να κινούνται, το “Paparazzi”, που έγραψε η Χάθαγουεϊ και προβλήθηκε στο talk show του Conan O’Brien το 2011.

Οι ερευνητές της Microsoft μετά τις αντιδράσεις υποχρεώθηκαν να δειυκρινίσουν ότι δεν σχεδιάζουν να λανσάρουν κάποιο προϊόν «μέχρι να είμαστε σίγουροι ότι η τεχνολογία θα χρησιμοποιηθεί υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανονισμούς».

«Δεν προορίζεται να δημιουργήσει περιεχόμενο που χρησιμοποιείται για να παραπλανήσει ή να εξαπατήσει», έγραψαν οι ερευνητές. «Ωστόσο, όπως και άλλες σχετικές τεχνικές δημιουργίας περιεχομένου, θα μπορούσε δυνητικά να γίνει κατάχρηση για την πλαστοπροσωπία ανθρώπων. Είμαστε αντίθετοι σε οποιαδήποτε συμπεριφορά για τη δημιουργία παραπλανητικού ή επιβλαβούς περιεχομένου πραγματικών προσώπων και ενδιαφερόμαστε να εφαρμόσουμε την τεχνική μας για την προώθηση της ανίχνευσης πλαστογραφίας».

«Αν και αναγνωρίζουμε την πιθανότητα κακής χρήσης, είναι επιτακτική ανάγκη να αναγνωρίσουμε τις ουσιαστικές θετικές δυνατότητες της τεχνικής μας», είπαν. «Τα οφέλη – όπως η ενίσχυση της εκπαιδευτικής ισότητας, η βελτίωση της προσβασιμότητας για άτομα με επικοινωνιακές προκλήσεις, η προσφορά συντροφικότητας ή θεραπευτικής υποστήριξης σε όσους έχουν ανάγκη, μεταξύ πολλών άλλων – υπογραμμίζουν τη σημασία της έρευνάς μας και άλλων σχετικών εξερευνήσεων. Είμαστε αφοσιωμένοι στην ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης με υπευθυνότητα, με στόχο την προώθηση της ανθρώπινης ευημερίας».

Διαβάστε επίσης:

Συνελήφθη ο Ρώσος υφυπουργός Άμυνας για διαφθορά

Politico: Απειλή για την Ευρώπη η άνοδος της ακροδεξιάς – Ποιοι επιθυμούν επανεκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν

Τζον Λένον: Στο σφυρί η «χαμένη» 12χορδη κιθάρα του από την εποχή του «Help!» – Πόσο θα πουληθεί (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 00:06