search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:04
MENU CLOSE

Νέα Αριστερά: Ο Κασσελάκης προτείνει μείωση δαπανών για την Υγεία

24.04.2024 10:55
nea aristera 543- new

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη, καταλογίζοντάς του βαθιά άγνοια των αναγκών της κοινωνίας αλλά ακόμα και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, εξαπολύει η Νέα Αριστερά.

Αφορμή, η σημερινή συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ όπου δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία «πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

«Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%», αναφέρει η Νέα Αριστερά τονίζοντας παράλληλα ότι πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ στις τελευταίες εθνικές εκλογές ήταν για 7,5%.

«Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα!», σημειώνει.

«Η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες. Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχθεί άμεσα. Η Νέα Αριστερά προτείνει η δημόσια δαπάνη για την υγεία να ευθυγραμμιστεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7.7%) ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό και αποτελεσματικό δημόσια σύστημα υγείας για όλους και όλες», προσθέτει μεταξύ άλλων.

Αναλυτικά η δήλωση του γραφείου τύπου της Νέας Αριστεράς:

Ο κ. Κασσελάκης προτείνει μείωση των δαπανών για τη δημόσια υγεία

Κάθε φορά που ο κ. Κασσελάκης μιλά αναλυτικά για το πρόγραμμά του, αποκαλύπτεται η βαθιά άγνοιά του τόσο για τις ανάγκες της ελληνικής κοινωνίας όσο και για το  πρόγραμμα του κόμματος του οποίου ηγείται. Το «ελληνικό του όνειρο» είναι η άλλη όψη της πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε σημερινή του συνέντευξη δήλωσε πως η δημόσια επένδυση για την υγεία «πρέπει να είναι τουλάχιστον 5% του ΑΕΠ».

Είναι προφανές πως δεν έχει ιδέα σε τι κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια υγεία από τις πολιτικές της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη.

Και αυτό γιατί ο κ. Κασσελάκης έχει «ψαλιδίσει» όχι μόνο όσα υποσχόταν το κόμμα του στις τελευταίες εθνικές εκλογές (7.5%) αλλά αγνοεί και την υφιστάμενη δαπάνη των πολιτικών διάλυσης και υποχρηματοδότησης της δημόσιας υγείας και του ΕΣΥ.

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι: Το 2021 η δημόσια δαπάνη για την υγεία έφτασε στο 5,7%, ενώ τις επόμενες χρονιές κινήθηκε στα ίδια αναιμικά επίπεδα, που δεν αντιστοιχούν στις ανάγκες της κοινωνίας.

Ο κ. Κασσελάκης, λοιπόν, προτείνει ουσιαστικά μείωση των δαπανών στην δημόσια υγεία, ώστε να φτάσει σε επίπεδα χαμηλότερα απ’ ό,τι ισχύει σήμερα!

Η κοινωνία δεν έχει τίποτα να περιμένει από θαυματοποιούς, που ασκούνται σε ανέξοδες επικοινωνιακές φιέστες. Η δημόσια υγεία πρέπει να στηριχθεί άμεσα.

Η Νέα Αριστερά προτείνει η δημόσια δαπάνη για την υγεία να ευθυγραμμιστεί με τον ευρωπαϊκό μέσο όρο (7.7%) ώστε να μπουν οι βάσεις για ένα σταθερό και αποτελεσματικό δημόσια σύστημα υγείας για όλους και όλες.

Διαβάστε επίσης:

Πλεύση Ελευθερίας: Αυτοί είναι οι 33 υποψήφιοι για τις Ευρωεκλογές – Ξεχωρίζουν Στόκας, Ρεζάν, Κυρίδου και Ευαγγελίδου

Κασσελάκης: Συνέχισε το Q&A στο Instagram, τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα και τη μουσική που του αρέσει (Video)

Παρουσιάζει τους υποψήφιους ευρωβουλευτές η Νέα Αριστερά

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 09:01