search
ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:09
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Από τα «θαύματα» στην οικονομία, με προ ημερησίας για την ακρίβεια – Συνεχίζει ο Κασσελάκης στο Αιγαίο και στα σόσιαλ

24.04.2024 06:43
kass new

Μετά τα … «θαύματα», στροφή στην οικονομία κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ανεβάζοντας τα θέματα της ακρίβειας και της στήριξης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων. Χθες ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σωκράτης Φάμελλος κατέθεσε αίτημα για προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή με αντικείμενο την ακρίβεια.

Με το αίτημά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να βγει αντιπολιτευτικά μπροστά – και να προλάβει αυτή τη φορά, άλλους αρχηγούς, όπως το Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος προ εβδομάδων πήρε την πρωτοβουλία για πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Μετά τις επισκέψεις Μητσοτάκη σε σούπερ μάρκετ και στην αγορά του Ρέντη, προχθές, για να διαπιστώσει την … πτώση των τιμών, ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να φέρει τον πρωθυπουργό στη Βουλή για ένα θέμα το οποίο η κοινωνία ιεραρχεί ως νούμερο ένα πρόβλημα, όπως καταγράφεται στις δημοσκοπήσεις, εκφράζοντας από δυσαρέσκεια έως οργή για τους κυβερνητικούς χειρισμούς σε αυτό το θέμα.

«Παρότι οι πολίτες αλλά και οι επιχειρήσεις βλέπουν να αυξάνονται διαρκώς οι τιμές στα ράφια και στα πρατήρια καυσίμων, ο κ. Μητσοτάκης περιορίζεται σε στημένες περιοδείες. Όμως τα νούμερα τον διαψεύδουν. Τα τελευταία τρία χρόνια η χώρα μας καταγράφει συνεχώς πρωτιές και στο ρεύμα και στα καύσιμα. Τον Μάρτιο ήμασταν και πάλι στην πρώτη θέση στην ακρίβεια των καυσίμων» αναφέρει στο αίτημά του, μεταξύ άλλων, ο Σωκράτης Φάμελλος.

Πάντως μια προ ημερησίας συζήτηση για την ακρίβεια, που όπως φαίνεται ο πρωθυπουργός θα την κάνει δεκτή, είναι μια διαδικασία, όπου ο Κασσελάκης αν και ακολουθεί μια εκλογική καμπάνια “one man show”, δε θα μπορεί να είναι ο πρωταγωνιστής.

Σε σχετική ανακοίνωσή του άλλωστε ο ΣΥΡΙΖΑ την Δευτέρα σημείωνε πως «η Ελλάδα είναι 2η στην ΕΕ σε πληθωρισμό τροφίμων τον Μάρτιο με +5,4% όταν ο Ευρωπαϊκός ΜΟ  είναι μόλις 1,2%», ενώ σε άλλες χώρες «που πήραν μέτρα βάσει της ευρωπαϊκής Οδηγίας που επέτρεπε τον μηδενισμό του ΦΠΑ ή τη μείωση του υπερκατώτατου συντελεστή για τα βασικά αγαθά πλέον παίρνουν σε αρνητικό πληθωρισμό τροφίμων, δηλαδή σε μείωση τιμών (η Πορτογαλία χαρακτηριστικά είναι -0,1%, η Φινλανδία στο – 1,3%)».

Τη Δευτέρα, άλλωστε, στην συνέντευξή του στην Huffington Post ο Στέφανος Κασσελάκης είχε επιτεθεί στο αφήγημα της ΝΔ που λέει ότι το διακύβευμα των εκλογών είναι η σταθερότητα, επισημαίνοντας πως στην πραγματικότητα πρόκειται για σταθερότητα στο πάτο, «στα χαμηλά». Η Ελλάδα, είπε, μεταξύ άλλων «είναι σταθερά χαμηλά στην αγοραστική δύναμη της χώρας, η οποία είναι η δεύτερη χαμηλότερη από τον πάτο. Στους έμμεσους φόρους, που είναι οι δεύτεροι υψηλότεροι στην Ευρώπη μετά τη Σουηδία. Στις ιδιωτικές επενδύσεις, που είναι οι χαμηλότερες στην Ευρώπη. Στον πληθωρισμό των τροφίμων, που θα είναι αυτό το μήνα ο υψηλότερος πληθωρισμός στην Ευρώπη, στην πιο ακριβή βενζίνη στην Ευρώπη».

Ιβέντ ερωταπαντήσεων στα σόσιαλ από την ανεμοδαρμένη Αστυπάλαια

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος χθες έμεινε για δεύτερη μέρα στην Αστυπάλαια «εγκλωβισμένος» λόγω των ισχυρών ανέμων αξιοποίησε το χρόνο του με ένα «αδιαμεσολάβητο» ιβέντ ερωταπαντήσεων στο ίνσταγκραμ, απάντησε δηλαδή σε ερωτήσεις του κοινού.

Νωρίτερα, εμφανίστηκε – για μία ακόμη φορά – στην εκπομπή του Γιώργου Λιάγκα στον Ant1, όπου υπερασπίστηκε την περιοδεία του την οποία από την κυβέρνηση αποκαλούν «κρουαζιέρα», επισημαίνοντας  ότι ακριβώς ο τρόπος που επέλεξε να την πραγματοποιήσει (με σκάφος) δείχνει τα προβλήματα της νησιωτικότητας, όπως οι μεταφορές.

«Εδώ οι άνθρωποι αισθάνονται πολίτες δεύτερης και τρίτης κατηγορίας» καθώς, «δεν έχουν δομές υγείας, δεν έχουν συγκοινωνία». Και πρόσθεσε: «Μας λένε ότι κάνουμε κρουαζιέρα, αλλά μόνο κρουαζιέρα δεν κάνουμε. Ας μας πουν πόσες μέρες θα έκανε κάποιος αυτή την περιοδεία με συμβατικά μέσα. Αυτό που κάνουμε εμείς σε 10 μέρες, θα το έκαναν σε 40 μέρες. Αυτό δείχνει πόσο πολύ υπονομεύουμε την ανάπτυξη στη χώρα: στο εμπόριο, στον τουρισμό – ο οποίος θα έπρεπε να είναι πιο ισομερής και όχι μόνο στα μέρη που διαφημίζονται στο εξωτερικό».

Στην ίδια συνέντευξη πρόβαλε ως έλλειμα ηγετικότητας του πρωθυπουργού το γεγονός ότι δεν διέγραψε τον βουλευτή Δράμας Δ. Κυριαζίδη για την ομοφοβική αναφορά του στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Σχόλιο που έγινε με αφορμή ερώτηση για την αποπομπή Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο: «Καλά έκανα» αποκρίθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης «ο κ. Μητσοτάκης δεν τολμάει να κάνει το ίδιο που έκανα εγώ. Στις πράξεις φαίνεται η ηγετικότητα, όχι στα λόγια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 06.05.2024 11:09