search
ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:26
MENU CLOSE

Η ακραία σύγκρουση στα δεξιά της Nέας Δημοκρατίας και τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η συνάντηση Μητσοτάκη Ιερώνυμου

25.04.2024 09:20
right_new

Οι κομματικοί σχηματισμοί στα δεξιά της Νέας Δημοκρατίας περίμεναν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την απόφαση του Αρείου Πάγου για το αν θα αποκλειστεί το κόμμα των Σπαρτιατών από τη μάχη των ευρωεκλογών. Και αυτό λόγω του ανταγωνισμού που υπάρχει στην λεγόμενη ακροδεξιά πολυκατοικία η οποία προσπαθεί με κάθε τρόπο να εκμεταλλευθεί την δυσαρέσκεια που υπάρχει σε ένα κομμάτι δεξιών ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας για πολιτικές που έχει ακολουθήσει το τελευταίο διάστημα.

Όμως το τυχαίο στην πολιτική πολλές φορές παίζει καθοριστικό ρόλο. Λίγο πριν ανακοινωθεί ο αποκλεισμός των Σπαρτιατών στην Βουλή συνέβη ένα αναπάντεχο και πρωτόγνωρα ακραίο επεισόδιο ξυλοδαρμού μεταξύ ενός πρώην βουλευτή των Σπαρτιατών και ενός νυν βουλευτή της Ελληνικής Λύσης.

Η καθοριστική αντίδραση του Προέδρου της Βουλής Κώστα Τασούλα οδήγησε τον βουλευτή Φλώρο στην δικαιοσύνη όπου και θα βρεθεί αντιμέτωπος με κακουργηματικές πράξεις. Την ίδια ώρα ο πρόεδρος της Βουλής παίρνει και πρωτοβουλία για αλλαγή του κανονισμού προκειμένου να προβλεφθούν συμπεριφορές που πριν τα χρόνια του μνημονίου εθωρούντο αδιανόητες εντός του ελληνικού κοινοβουλίου.

Όμως τα όσα συνέβησαν χθες κάνουν εκ νέου επίκαιρη την συζήτηση για τις επιλογές ελαφρά τη καρδία που γίνονται πολλές φορές από τους πολίτες προκειμένου είτε να λειτουργήσουν αντισυστημικά είτε να τιμωρήσουν όπως λέγεται τα μεγάλα κόμματα.

Άλλωστε πριν από λίγες μέρες είχαμε νέο περιστατικό με υποψήφια του κόμματος Νίκη να χαστουκίζει μέσα στην εκκλησία βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας επειδή ψήφισε το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο και άλλος βουλευτής της Νίκης να επιδοκιμάζει αυτή τη βία.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά λίγη ώρα μετά το θλιβερό περιστατικό του ξυλοδαρμού στο περιστύλιο της Βουλής ο αρχηγός της Ελληνικής Λύσης από το βήμα του κοινοβουλίου απειλούσε στην ουσία όσους τολμήσουν να πάνε στις εκκλησίες το Πάσχα ενώ έχουν ψηφίσει το νομοσχέδιο για την ισότητα στο γάμο δημιουργώντας επί της ουσίας κλίμα από ακραία στοιχεία εναντίον τους

Όλη αυτή η συμπεριφορά είναι πολύ πιθανό το επόμενο διάστημα να γίνει ακόμα πιο ακραία προκειμένου η Ελληνική Λύση, η Νίκη και η Φωνή Λογικής να προσεταιριστούν το περίπου 3% που έδιναν οι δημοσκοπήσεις στο κόμμα των Σπαρτιατών.

Γι’ αυτό και η Νέα Δημοκρατία τις επόμενες μέρες θα αναδείξει με πολύ δυναμικό τρόπο τους κινδύνους που υπάρχουν για την δημοκρατία και την σταθερότητα από την ενίσχυση λαϊκιστικών φωνών που χρησιμοποιούν την εκκλησία και το θρησκευτικό συναίσθημα για ακραία ψηφοθηρικούς λόγους

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να πάρει ευθέως θέση απόψε στην συνέντευξη που θα δώσει στην Σία Κοσιώνη και στον ΣΚΑΪ για όλα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας εντός του κοινοβουλίου αλλά και για την προσπάθεια που γίνεται από αυτά τα κόμματα να καπηλευτούν σε ακραίο βαθμό την θρησκεία.

Και υπό τα νέα αυτά δεδομένα αποκτά ακόμα μεγαλύτερη σημασία η κοινή επίσκεψη που θα κάνουν αύριο ο πρωθυπουργός και ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δομή ηλικιωμένων σε μια προσπάθεια και των δύο πλευρών να κλείσει η πληγή που άνοιξε με την ψήφιση του νομοσχεδίου για την ισότητα στον γάμο.

Γιατί και η εκκλησία κατανοεί ότι η συνέχιση μιας τέτοιας φορτισμένης σχέσης και κατάστασης ευνοεί μόνο τους ακραίους και από τις δύο πλευρές που χρησιμοποιούν την εκκλησία για την επίτευξη μικροκομματικών και προσωπικών σχεδιασμών.

Διαβάστε επίσης

Κικίλιας για το πρόγραμμα «ΑΙΓΙΣ»: «Η φετινή αντιπυρική περίοδος θα είναι πολύ δύσκολη»

Το θρίλερ με τους Σπαρτιάτες και τα τέσσερα σενάρια για την απόφαση του Εκλογοδικείου

Γραμμένος για την επίθεση από τον Φλώρο: «Δέχτηκα γροθιά στο πρόσωπο, με έπιασε από το λαιμό και με έσυρε στο πάτωμα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 04.05.2024 10:26