search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 03:05
MENU CLOSE

Σωκράτης Φάμελλος: Να συγκροτήσουμε μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά

25.04.2024 15:54
famelos-new

Τη συγκρότηση μετώπου ενάντια σε ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές, ζήτησε από το βήμα της Βουλής ο Σωκράτης Φάμελλος καταδικάζοντας μεθόδους που τρέφουν και υποδαυλίζουν το μίσος και τη βία.

«Είναι ευθύνη και χρέος όλων μας. Όχι μόνο να συγκροτήσουμε ένα κοινό  μέτωπο απέναντι στις ακροδεξιές, φασιστικές αντιλήψεις και συμπεριφορές αλλά και να στηρίξουμε τη δημοκρατία και τις αξίες της», ανέφερε στον απόηχο της επίθεσης Φλώρου στον Βασίλη Γραμμένο. «Δεν πρέπει να ανεχθούμε τέτοιες συμπεριφορές στο Κοινοβούλιο που αποτελούν πλήγμα προς τη δημοκρατία και προσβολή της Βουλής και της πολιτικής», τόνισε και άσκησε σφοδρή επίθεση στη ΝΔ, καθώς –όπως είπε – «όλοι θυμούνται το χαΐδεμα της ακροδεξιάς με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη συμφωνία των Πρεσπών».

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε προσωπικά και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη λέγοντας πως «δεν μπορεί να μας κουνάει το δάχτυλο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, όταν εμείς έχουμε πει ότι έχουμε ξεκάθαρο μέτωπο με την ακροδεξιά και το φασισμό και δεν θέλουμε να γίνονται υποκριτικά παιχνίδια».

Από τα πυρά του δεν ξέφυγε ούτε ο Κυριάκος Βελόπουλος για όσα χθες από το βήμα της Βουλής ανέφερε για τους βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, υπογραμμίζοντας ότι «η έμμεση απειλή προς τους βουλευτές και η εργαλειοποίηση της θρησκευτικής πίστης αποτελεί αντιδημοκρατική πρακτική που προσβάλει και τη δημοκρατία και τη θρησκεία».

Καρφώνοντας τη ΝΔ για τις δηλώσεις Θεοδωρικάκου και τον ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του υποψήφιου ευρωβουλευτή Βασίλη Κασσελάκη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κατρίνης ανέφερε πως «από εμάς δεν θα ακούσετε ότι ψήφοι της ακροδεξιάς είναι ευπρόσδεκτες», είπε. 

Διαβάστε επίσης:

Νέος εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, ο Νάσος Ηλιόπουλος

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους ο βουλευτής Κ.Φλώρος μετά τον ξυλοδαρμό στη Βουλή

Στα άκρα η κόντρα για τις ψήφους Σπαρτιατών: Η ΝΔ ζητά τη διαγραφή του ξαδέλφου Κασσελάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Θεοδωρικάκου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50