search
ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:13
MENU CLOSE

Στις Ευρωεκλογές διακυβεύεται το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων

01.05.2024 04:40
spyropoulos_new1

Οι ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου έχουν διττή σημασία. Πρώτον, καλούμαστε να αποφασίσουμε για την Ευρώπη που θέλουμε και δεύτερον για την Αξιωματική Αντιπολίτευση που θέλουμε στη χώρα. Οι επιλογές που έχουμε μπροστά μας είναι ξεκάθαρες.

Κάθε ψήφος στο ΠΑΣΟΚ και τους Ευρωπαίους  Σοσιαλδημοκράτες είναι ψήφος υπέρ ενίσχυσης της ευρωπαϊκής ενοποίησης.  Δηλαδή, να συνεχίσουμε την προσπάθεια για πραγματικές ενιαίες πολιτικές προς όφελος των κρατών-μελών. Να δημιουργήσουμε, για παράδειγμα, περισσότερα κοινά χρηματοδοτικά εργαλεία, να στοχεύσουμε στην ενιαία εξωτερική πολιτική και πολιτική άμυνας και ασφάλειας, όπως επίσης και άλλες πολιτικές, όπως η ΚΑΠ, η ενιαία αγορά ενέργειας, η ένωση κεφαλαιαγορών για να διευκολύνει τις μικρές επιχειρήσεις να αντλούν κεφάλαια ή  οι πολιτικές για το περιβάλλον και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Η «περισσότερη Ευρώπη» προϋποθέτει μεγαλύτερη τόλμη για στενότερη συνεργασία. Με ενιαίες πολιτικές,  η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης και προόδου για τα κράτη-μέλη της. Να ανασυγκροτήσει τη βιομηχανική της βάση προσελκύοντας επενδύσεις και δημιουργώντας θέσεις εργασίας. Αλλά, και ενισχύοντας την ανθεκτικότητά της και την ανταγωνιστικότητά της, να καταφέρει να δώσει λύσεις στο δημογραφικό που πλήττει την Ένωση προς όφελος των ευρωπαϊκών κοινωνιών. Ταυτόχρονα, κάθε ψήφος στους Ευρωπαίους Σοσιαλδημοκράτες είναι ψήφος στη δημοκρατία, την ειρήνη και τον σεβασμό στο ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αντίθετα, κάθε ψήφος στη Νέα Δημοκρατία και το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα είναι μια ψήφος υπέρ της λιτότητας, υπέρ του γαλλογερμανικού άξονα και της επιβολής των οικονομικά ισχυρότερων κρατών έναντι των πιο αδύναμων. Είναι μια ψήφος με συντηρητικό πρόσημο, καθώς η προτεραιότητά τους περιορίζεται στις επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια.

Η 9η Ιουνίου, όμως, είναι και μια ευκαιρία για τη χώρα μας να αποκτήσει μια ισχυρή και αξιόπιστη Αξιωματική Αντιπολίτευση που θα ασκεί ουσιαστικό έλεγχο στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Στις επικείμενες ευρωεκλογές, δεν διακυβεύεται η σταθερότητα της χώρας, όπως προσπαθεί να αποπροσανατολίσει τους πολίτες η Νέα Δημοκρατία. Διακυβεύεται το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων που μήνα με τον μήνα χειροτερεύει. Διακυβεύεται η λειτουργία του κράτος και η ποιότητα της Δημοκρατίας. Αποτυπώνεται, άλλωστε, στην ακρίβεια που διογκώνεται, την ώρα που τα στοιχεία του ΟΟΣΑ δείχνουν την Ελλάδα ως τη φτωχότερη χώρα της Ευρωζώνης.

Στις επικείμενες εκλογές, λοιπόν, η συμμετοχή είναι μια δύναμη στα χέρια του κάθε πολίτη να διεκδικήσει μια καλύτερη Ευρώπη και μια καλύτερη Ελλάδα. Να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τη φυσιογνωμία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εκεί που αποφασίζεται το 80% της νομοθεσίας που μας επηρεάζει ως κράτη-μέλη. Με αυτές τις σκέψεις, αποφάσισα να μπω σ’ αυτή τη μάχη των ευρωεκλογών, για να ενισχύσω με όλες μου τις δυνάμεις την Παράταξη να βρεθεί στη δεύτερη θέση της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να έχει ταυτόχρονα ενισχυμένη παρουσία στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Να περιοριστεί η ασυδοσία και η αλαζονεία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας και να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις, ώστε στις επόμενες εθνικές εκλογές να είναι το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και να δώσει νέα πνοή στον τόπο.

*Ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

Διαβάστε επίσης:

Άλλη μία παραπομπή της Ελλάδας για καθυστερήσεις πληρωμών στην Υγεία

Τι προλαβαίνουν να αλλάξουν Κασσελάκης και Ανδρουλάκης;

Εβδομάδες… παθών για τις ευρωεκλογές

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 21.05.2024 20:11