search
ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:15
MENU CLOSE

Δήμος διαγράφει τα χρέη των πολιτών του… αλλά στην Ολλανδία

08.05.2024 11:36
Arnhem_NEW

Κάτι τέτοια διαβάζουν οι Έλληνες πολίτες και παθαίνουν… κοκομπλόκο, την ώρα που προσπαθούν να ανταπεξέλθουν στις καθημερινές τους υποχρεώσεις.

Ο δήμος της ολλανδικής πόλης Άρνεμ αποφάσισε, λοιπόν, να διαγράψει όλα τα χρέη– και όχι μόνο προς τον δήμο – των πολιτών του και, μάλιστα, χωρίς όρους και προϋποθέσεις και χωρίς κανένα αντάλλαγμα.

Μάλιστα, όπως σημειώνει η Deutsche Welle, αυτό είναι και η μεγάλη διαφορά σε σχέση με άλλες αντίστοιχες κινήσεις, όπως είχε γίνει για παράδειγμα το 2020 στο Άμστερνταμ. Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ, ο δήμος του Άρνεμ ανακοίνωσε στα τέλη Απριλίου ότι προτίθεται να απαλλάξει «40 έως 60» νοικοκυριά από τα χρέη τους, με προτεραιότητα σε οικογένειες με παιδιά.

Πώς θα γίνει αυτό; Κατόπιν αιτήματος οι δικαιούχοι θα μπορούν να παίρνουν συμβουλές για να τους βοηθήσουν να καταρτίσουν ένα σχέδιο «εξόδου» από τα χρέη τους. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα θα διαρκέσει δύο χρόνια και στη συνέχεια θα γίνουν αναλύσεις και θα βγουν συμπεράσματα.

Το ενδιαφέρον είναι ότι εκπρόσωπος του δήμου, εξηγώντας την πρωτοβουλία, υπογράμμισε ότι «τα χρέη οδηγούν σε ακόμη περισσότερα χρέη. Δημιουργούν μια τρύπα στο πορτοφόλι και στο μέλλον των ανθρώπων. Και πιάνουν τόσο πολύ χώρο στο κεφάλι, που δεν υπάρχει καθαρό μυαλό για σωστές αποφάσεις». Πες το ψέματα…

Διαβάστε επίσης

Η Γεροβασίλη υποδέχεται εγκάρδια τον Κασσελάκη στα μέρη της

Ο Σέρμπος το… τερμάτισε: «Σας επιτρέψαμε να κυβερνήσετε 4 χρόνια» είπε για τον ΣΥΡΙΖΑ

Ματαίωση της συνάντησης Μητσοτάκη- Ερντογάν ζητά ο Καστανίδης λόγω της Μονής της Χώρας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 19.05.2024 21:14