search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:21
MENU CLOSE

Αμετανόητος Βαρτζόπουλος επιμένει για τις γυναικοκτονίες: «Εκανα επιστημονική τοποθέτηση» – Αντιδράσεις από ΣΥΡΙΖΑ

09.05.2024 14:06
vartzopoulos

Ο υφυπουργός Υγείας, Δημήτρης Βαρτζόπουλος, επιμένει στο «αφήγημα» περί «επιστημονικής τοποθέτησης» για την θέση της γυναίκας στη κοινωνία, με αφορμή τις γυναικοκτονίες.

Σε συνέντευξή του δικαιολόγησε τις δολοφονίες γυναικών ως κάτι που έχει «βιολογική βάση», σημειώνοντας πως ο ρόλος της γυναίκας είναι «να τίκτει».

Οι ατάκες του προκάλεσαν θύελλα, με την αντιπολίτευση να ζητά την αποπομπή του από την Νέα Δημοκρατία, κάτι που δεν έχει γίνει ακόμη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο Βαρτζόπουλος επέμεινε στον ισχυρισμό περί επιστημονικής τοποθέτησης. Υποστήριξε μάλιστα ότι ήθελε να τονίσει την ανάγκη προστασίας των γυναικών.

«Έκανα μια επιστημονική τοποθέτηση που δυστυχώς παρεξηγήθηκε. Σκοπός μου ήταν να τονίσω την ανάγκη πολιτικών υποστήριξης και προστασίας των γυναικών, αλλά όπως είπε πολύ σωστά και ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος καλό είναι εμείς οι πολιτικοί να μείνουμε στις πολιτικές. Και σας λέω ότι οι πολιτικές που εφαρμόζονται σε αυτόν τον τομέα, δηλ. νέες δομές υποδοχής στην ΕΛ.ΑΣ., panic button, τηλεφωνική γραμμή SOS, δομές υποστήριξης και ασφάλειας για τις γυναίκες που κινδυνεύουν, είναι πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και δεν είχαν ξαναγίνει ποτέ» δήλωσε.

Το σχόλιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις νέες δηλώσεις Βαρτζόπουλου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τη νέα τοποθέτηση του Δ. Βαρτζόπουλου, σχολίασε την επιμονή του υφυπουργού να μιλά για επιστημονική τοποθέτηση, σημειώνοντας πως οι πολιτικές κατά της έμφυλης βίας από την κυβέρνηση.

«Ο υφυπουργός Υγείας κ. Βαρτζόπουλος εξακολουθεί να υπερασπίζεται με εμφανίσεις του στα κανάλια τις οπισθοδρομικές απόψεις του για τις γυναίκες, επιμένοντας ότι είχε σκοπό να τονίσει… «την ανάγκη πολιτικών υποστήριξης και προστασίας των γυναικών» και ότι οι «επιστημονικές τοποθετήσεις» του παρεξηγήθηκαν.

Παράλληλα, και μάλιστα λίγες μόνο μέρες μετά την γυναικοκτονία μπροστά στο αστυνομικό τμήμα των Αγ. Αναργύρων, εξακολουθεί να υπερασπίζεται τις αυταπόδεικτα ανεπαρκείς πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη στο ζήτημα της αντιμετώπισης της έμφυλης βίας.

Όσο για τον κ. Μητσοτάκη, καλύπτει ακόμα τον υφυπουργό του, δίνοντας ακόμα έναν λόγο στους πολίτες να τον αποδοκιμάσουν στις 9 του Ιούνη» αναφέρει η ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.

Διαβάστε επίσης:

Κυβέρνηση για Μπελέρη: Αμηχανία για το – κατά την Κομισιόν – «διμερές θέμα» με την Αλβανία

Ανδρουλάκης: «Να μιλήσουμε με τα κόμματα, για να δούμε που μπορούμε να τα βρούμε ώστε να έχουμε ένα πλάνο αναγέννησης του ΕΣΥ»

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι (photos/video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 14:21