search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 07:00
MENU CLOSE

Κυριάκος Μητσοτάκης: Επισκέφθηκε τη Μονή Δαφνίου και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι (photos/video)

09.05.2024 12:51
mitsotakis_0905_1920-1080_new

Τη Μονή Δαφνίου -που περιλαμβάνεται στον Κατάλογο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO και θεωρείται το σπουδαιότερο μνημείο της μέσης βυζαντινής περιόδου στην Αττική- και τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο στο Χαϊδάρι επισκέφθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της περιοδείας του ενόψει των ευρωεκλογών.

Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε από την υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και στελέχη της Εφορείας Αρχαιοτήτων για τα έργα αποκατάστασης και συντήρησης που έχουν υλοποιηθεί, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, καθώς και τον σχεδιασμό για νέα έργα.

Επιπρόσθετα, ενημερώθηκε για την πορεία υλοποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας των υπουργείων Πολιτισμού και Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας -στο οποίο έχει ενταχθεί η Μονή Δαφνίου- με στόχο τη θωράκιση αρχαιολογικών χώρων έναντι φυσικών κινδύνων, κυρίως της πυρκαγιάς, και απειλών που σχετίζονται με τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, καθώς και την αναθεώρηση και ενίσχυση των σχεδίων πολιτικής προστασίας.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε τον Διομήδειο Βοτανικό Κήπο, όπου ξεναγήθηκε από τον οικονομικό και διοικητικό προϊστάμενο του Κήπου Στέλιο Σούλιο και ενημερώθηκε για τα εκπαιδευτικά προγράμματα και τις δράσεις που οργανώνονται με γνώμονα την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση του κοινού και ιδίως της νέας γενιάς για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος.

Διαβάστε επίσης:

Νέα Αριστερά: Κάλεσμα Χαρίτση στη «δημοκρατική αντιπολίτευση» για κοινή πρωτοβουλία για το Παλαιστινιακό

Δώρα Αυγέρη: «Αλλοπρόσαλλη και υποχωρητική η εξωτερική πολιτική Μητσοτάκη» (video)

Επιστολική ψήφος: Φτάνουν σιγά-σιγά οι φάκελοι – Το μήνυμα που έλαβαν οι ψηφοφόροι στα κινητά τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:56