search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:05
MENU CLOSE

Fire Rainbow: Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τι είναι το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε την Τετάρτη

09.05.2024 09:56
fire-rainbow

Ο Θοδωρής Κολυδάς εξηγεί τι είναι το Fire Rainbow, το σπάνιο φαινόμενο που εμφανίστηκε την Τετάρτη σε ορισμένες περιοχές της Ελλάδας.

Όπως αναφέρει ο διευθυντής της ΕΜΥ, σε ανάρτησή του, το Fire Rainbow «ούτε είναι ουράνιο τόξο ούτε έχει σχέση με φωτιά».

«Η επιστημονική ονομασία του είναι “circumhorizontal arc” και συμβαίνει όταν ο ήλιος έχει ανέβει σε ύψος μεγαλύτερο των 58 μοιρών από τον ορίζοντα. Για τον σχηματισμό αυτών των τόξων απαιτείται η ύπαρξη θυσανόμορφων νεφών (Ci) τα οποία σχηματίζονται σε μεγαλύτερο υψόμετρο και αποτελούνται από εξαγωνικούς κρυστάλλους» προσθέτει ο κ. Κολυδάς και καταλήγει:

«Με ιδανική ευθυγράμμιση, οι κρύσταλλοι λειτουργούν ως πρίσμα, εξ ου και η διάθλαση που θυμίζει ουράνιο τόξο. Η δεύτερη φωτό το απόγευμα, με τα δύο παρήλια».

Η ανάρτηση του Θοδωρή Κολυδά:

Διαβάστε επίσης:

Λινού για εμβόλιο AstraZeneca: Τρεις γυναίκες πέθαναν στην Ελλάδα – Δεν είναι κάτι αμελητέο, δεν θα έπρεπε να το έχουμε (video)

Βόλος: Νεκρός 55χρονος οδηγός μηχανής – Χτύπησε με το κεφάλι στο κράσπεδο

Καιρός: Σκόνη, βροχές και πτώση της θερμοκρασίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 10:05