search
ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 06:14
MENU CLOSE

Η ΕΛ.ΑΣ έφτασε ως το Βέλγιο ελέω Conference League – «Φρούριο» η Νέα Φιλαδέλφεια αν προκριθεί ο Ολυμπιακός στον τελικό

09.05.2024 11:34
aek opap arena dolofonia – new

Το (πολύ πιθανό) ενδεχόμενο ο Ολυμπιακός να προκριθεί στον τελικό του Conference League που θα διεξαχθεί στις 29 του μηνός στο γήπεδο της ΑΕΚ, έχει σημάνει συναγερμό στην Ελληνική Αστυνομία.

Λόγω της ιδιαιτερότητας της κατάστασης, η ΕΛΑΣ σχεδιάζει έκτακτα μέτρα, καθώς η μετακίνηση των οπαδών των δύο ομάδων πρέπει να γίνει οργανωμένα, αλλά όταν μιλάμε για παρουσία μισητού αντιπάλου στην έδρα άλλης ομάδας (που δεν θα έχει δικούς της οπαδούς), είναι αυτονόητο πως ολόκληρη η Νέα Φιλαδέλφεια, οι δρόμοι, αλλά και ο ηλεκτρικός, θα βρίσκονται κάτω από αυστηρότατη αστυνομική επίβλεψη.

Γι’ αυτόν τον λόγο μάλιστα, πριν δύο ημέρες δύο αξιωματούχοι της ΕΛΑΣ ταξίδεψαν στο Βέλγιο προκειμένου να συζητήσουν με αξιωματούχους ασφαλείας της UEFA, λεπτομέρειες τις οποίες κρίνουν ως κρίσιμες, για την ομαλή διεξαγωγή της αναμέτρησης.

Στο Βέλγιο βρέθηκαν ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής και ο Επικεφαλής της Διεύθυνσης της Αστυνομίας της Βορειανατολικής Αττικής οι οποίοι και έχουν την ευθύνη για τη σχεδίαση και την υλοποίηση των μέτρων ασφαλείας του τελικού.

Αυτό που… τρέμει και μόνο στην ιδέα η αστυνομία, είναι να προσεγγίσουν οι οπαδοί της ΑΕΚ το γήπεδο, πράγμα διόλου δύσκολο και αν ο Ολυμπιακός τα καταφέρει απόψε και προκριθεί, τότε η μισή Αθήνα θα είναι… φρούριο από την παραμονή του τελικού της διοργάνωσης.

ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική σε επαφές με τις υπηρεσίες πληροφοριών στην Ευρώπη

Σε επίπεδο πληροφοριών η Αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ, όπως αναφέρει ο ΣΚΑΪ, θα βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τις υπηρεσίες πληροφοριών της Ευρώπης. Η επιτήρηση θα είναι τόσο επίγεια όσο και εναέρια, ενώ αναμένεται να χρησιμοποιηθούν τα πιο προηγμένα τεχνολογικά μέσα.

Να τονιστεί πως πέρα από τον… εγχώριο φόβο, υπάρχει και ο φόβος του… ISIS, ο οποίος έχει απειλήσει ανοιχτά αθλητικές διοργανώσεις και γι’ αυτό, τα μέτρα θα είναι δρακόντεια σε πολλές περιοχές της πόλης, ακόμη και στο αεροδρόμιο.

Θα υπάρξει αυστηρός έλεγχος στις αφίξεις στη χώρα μας μέχρι την ημέρα της διεξαγωγής του αγώνα, ενώ θα ενταθούν οι έλεγχοι στα σύνορα υπό το φόβο παράνομης διέλευσης υπόπτων.

Αξίζει να τονιστεί πως η UEFA, όταν η διοργάνωση ήταν ακόμη στη φάση των «32», είχε κάνει γνωστό ότι αν η Ντιναμό Ζάγκρεμπ προκρινόταν στον τελικό, αυτός θα μεταφέρονταν στην Τσεχία για λόγους ασφαλείας, μετά την δολοφονική επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια, πέρυσι τον Αύγουστο. Δεν προβλέπεται το ίδιο όμως λόγω Ολυμπιακού

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 61χρονο – Κατηγορείται ότι αυνανίστηκε μπροστά σε νεαρή κοπέλα

Άννα Παναγιωτοπούλου: Σε κλίμα συγκίνησης το «τελευταίο αντίο» στην αγαπημένη ηθοποιό (photos/videos)

Βόλος: Στο νοσοκομείο 7χροvος από την Αλόννησο – Τραυματίστηκε μετά από πτώση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 20.05.2024 01:38