search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 16:53
MENU CLOSE

«Παραινέσεις» Μαρινάκη προς δημοσιογράφους για τη νέα έκθεση των RSF για την ελευθερία του τύπου

09.05.2024 14:29
press_freedom_24

Για όσους δεν το πήραν χαμπάρι, η δημοσιογραφική οργάνωση Reporters Sans Frontiers εξέδωσε την ετήσια έκθεσή της για την ελευθερία του τύπου στον κόσμο και η Ελλάδα, αν και ανέβηκε δέκα θέσεις σε σχέση με πέρσι και πλέον φιγουράρει στην 88η θέση της σχετικής κατάταξης, παραμένει η τελευταία χώρα της Ευρώπης, όσον αφορά στην ελευθερία του Τύπου.

Ερωτηθείς σχετικά, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συνέντευξή του στο protothema.gr, είχε σημειώσει χαρακτηριστικά ότι «γελάω με την συγκεκριμένη έκθεση. Ειρωνικά το είπα, φαντάζομαι ότι το αντιληφθήκατε. Όταν ισχυριζόμαστε ότι στα ζητήματα ελευθερίας του Τύπου η Ελλάδα είναι κάτω από αφρικανικές δικτατορίες. Σε μία χώρα στην οποία ο καθένας μπορεί να πει ό,τι θέλει».

Από την πλευρά του, πάλι, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, αφού σημείωσε ότι στην Ελλάδα η ελευθερία του τύπου είναι διασφαλισμένη, έκανε… παραίνεση προς τους δημοσιογράφους, ότι θα πρέπει να αντιλαμβάνονται την έκθεση των RSF ως «προσβολή για τη χώρα», προσθέτοντας, παράλληλα, ότι η έκθεση της Κομισιόν για το κράτος δικαίου στην Ελλάδα τη διαψεύδει…

Διαβάστε επίσης

Ο Τσίπρας, η μεταπολιτική, η λογική των… viral και ο Κασσελάκης  

Με «τα τα τα» το προεκλογικό Tiktok του Μητσοτάκη – Με Μαρίνα Σάττι και αναβάθμιση Peanut σε…«ευρωκομματόσκυλο»

Έτσι λειτουργεί η πλατφόρμα του iSyriza για τις καταγγελίες προβλημάτων στο σύστημα Yγείας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 16:46