search
ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 06:27
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για ελληνοτουρκικά: «Επιζήμια για τα συμφέροντα της χώρας η εξωτερική πολιτική του Μητσοτάκη

11.05.2024 13:34
syriza_logo_new

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με νέα του ανακοίνωση στηλιτεύει τη στάση που δείχνει να κρατά η κυβέρνηση Μητσοτάκη στα ελληνοτουρκικά.

Συγκεκριμένα, η Κουμουνδούρου χαρακτηρίζει επιζήμια για τα συμφέροντα της Ελλάδας την εξωτερική πολιτική που ασκεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αφού σύμφωνα με σημερινό «δημοσίευμα φιλοκυβερνητικής εφημερίδας, η κυβέρνηση αποδέχεται την πάγια τουρκική προσπάθεια περί “πολιτικής επίλυσης διαφορών”. Δηλαδή, «επίλυση των ελληνοτουρκικών διαφορών (…) από τις συζητήσεις των δύο χωρών, είτε υπό την εποπτεία κάποιου Οργανισμού, είτε κάποιας ισχυρής χώρας, είτε της Ε.Ε”, αντί για την προσφυγή στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας/ΑΟΖ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας στην ανακοίνωση, ζητά από την κυβέρνηση να το διαψεύσει άμεσα, ενώ σε περίπτωση που δεν το κάνει «θα είναι υπόλογη για μια εθνικά επιζήμια στρατηγική αλλαγής των πάγιων θέσεων της χώρας, που απεμπολεί τα εθνικά συμφέροντα».

Καταλήγοντας υποστηρίζει πως «σε κάθε περίπτωση, η κυβέρνηση Μητσοτάκη οφείλει να διευκρινίσει άμεσα στον ελληνικό λαό τους λόγους για τους οποίους όχι μόνο δεν προωθεί μια συγκροτημένη στρατηγική στα ελληνοτουρκικά, αλλά τηρεί στάση υποβάθμισης και αφωνίας απέναντι στις συνεχείς τουρκικές προκλήσεις, επαναπαυόμενη στο “θετικό κλίμα” της Διακήρυξης των Αθηνών».

Διαβάστε επίσης:

Κασσελάκης για Τέμπη: «Δεν σκοτώσαμε μαζί αυτά τα παιδιά»

Δόμνα Μιχαηλίδου για εργαζόμενους ΛΑΡΚΟ: «Τους παρέχουμε εγγυημένη καλοπληρωμένη εργασία»

Εισαγγελία του Αρείου Πάγου: Δεν αφέθηκε ελεύθερος ο άνδρας υπέρ του οποίου διαμαρτυρήθηκε η Κωνσταντοπούλου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 05.06.2024 01:08