search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:59
MENU CLOSE

Εργαζόμενοι σε επισιτισμό-τουρισμό: Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBMatch, παρακάμπτει τις συμβάσεις εργασίας

14.05.2024 12:18
ESTIASI_NEW

Να αποσυρθεί η πλατφόρμα JOBMatch της ΔΥΠΑ, μέσω της οποίας επιχειρείται διασύνδεση επιχειρήσεων με όσους αναζητούν εργασία στον τομέα του τουρισμού και της εστίασης, υποστηρίζοντας ότι μέσω της διαδικασίας αυτής «ακυρώνονται» οι κλαδικές συμβάσεις εργασίας, ζητούν οι εργαζόμενοι στον τομέα αυτό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Επισιτισμό-Τουρισμό (ΠΟΕΕΤ) «μετά την δικαίωση από εργοδοτικούς φορείς για 80.000 κενές θέσεις εργασίας στον Επισιτισμό – Τουρισμό και την ομολογούμενη αποτυχία των ημερών καριέρας όσο αφορά τον κλάδο μας, Κυβέρνηση και Δ.ΥΠ.Α αποφάσισαν να παρέμβουν στους όρους αμοιβής και εργασίας του Τουρισμού και Επισιτισμού οι οποίοι έχουν ρυθμιστεί με κλαδικές συλλογικές συμβάσεις που είναι εν ισχύ και έχουν κηρυχθεί και γενικώς υποχρεωτικές από το Υπουργείο Εργασίας».

Η ομοσπονδία υποστηρίζει ότι «η πλατφόρμα με την ονομασία “JOBmatch” που ενεργοποίησε η ΔΥΠΑ δίνει την δυνατότητα ηλεκτρονικής διαπραγμάτευσης ανάμεσα σε εργοδότη και εργαζόμενο όσο αφορά τον μισθό και ωράριο και έτσι να καταλήγουν σε συμφωνία μέσω ατομικής σύμβασης παρακάμπτοντας την συλλογική σύμβαση, τους θεσμικούς όρους και τα επιδόματα».

«Καλούμε το Υπουργείο Εργασίας να αποσύρει την εν λόγω πλατφόρμα και αν θέλει επιτέλους να λύσει το πρόβλημα με την έλλειψη προσωπικού να υιοθετήσει τις προτάσεις μας για επαναφορά της χρονικής ισχύος του ταμείου ανεργίας στα προ μνημονίου επίπεδα, να επαναφέρει την απονομή του εφάπαξ στην 20ΕΤΙΑ, να χορηγήσει το επίδομα μητρότητας και στις εποχικά εργαζόμενες και να στελεχώσει επιτέλους τον ΣΕΠΕ ώστε να εποπτεύεται η εφαρμογή των ΚΣΣΕ», τονίζεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε επίσης

Δημοσκόπηση: Τα άτομα που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ+ στην ΕΕ αντιμετωπίζουν λιγότερες διακρίσεις, αλλά περισσότερη βία

Εισβολή της αστυνομίας στη Νομική για την εκκένωση κατάληψης υπέρ της Παλαιστίνης (Photos/Video)

Ηράκλειο: Ανήλικοι 10 και 12 ετών έκλεψαν 20 μπουκάλια με ποτά – Χειροπέδες στις μητέρες τους

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:57