search
ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:13
MENU CLOSE

Eurovision: Σάλος με τα κόστη της ΕΡΤ και το ταξίδι Ζούλα – Τι απαντά η Αγία Παρασκευή

14.05.2024 12:48
ert new

Αναβρασμός εντός και εκτός ραδιομεγάρου Αγίας Παρασκευής έχει ξεσπάσει για τα επι πλέον 2.815 ευρώ που κόστισε το ταξιδάκι στο Μάλμε που έκανε πρόεδρος της ΕΡΤ Κωνσταντίνος Ζούλας και η εντεταλμένη σύμβουλος του Λίνα Παπαδάκη ώστε παρακολουθήσοουν τον τελικό της Eurovision από κοντά.

Έχει αναπτυχθεί μια σεναριολογία περι παραίτησης Ζούλα. Και σε αυτό το επίπεδο θα παραμείνουν, θεωρούν γνώστες της ΕΡΤικής πραγματικότητας, εκτιμώντας ότι πέραν από τον «στιγμιαίο θόρυβο» και τον ντόρο δεν θα γίνει τίποτα.

Δεν έχουν άδικο. Είναι η Eurovision που κάνει τη διαφορά. Και δίνει ερείσματα ώστε να προκληθεί σούσουρο και εκπομπές να αξιοποιήσουν τη συγκυρία για να καταφέρουν τηλεθέαση.

Διότι κατά καιρούς έχουν συμβεί «σημεία και τέρατα» στην ΕΡΤ για τα οποίο ουδείς ασχολήθηκε. Ουδείς «σκαρφάλωσε» στα τηλεοπτικά «κάγκελα» για να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί ή να καταγγείλει.

Όταν για παράδειγμα ο πρόεδρος της ΕΡΤ στη ζέση του για σφικτό οικονομικό έλεγχο των δημοσιογραφικών αποστολών κατάφερε το ΕΡΤΝews- η παντιέρα της ΕΡΤικής ενημέρωσης- να χάσει την επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Πεκίνο, τον περασμένο Νοέμβριο, με το θέμα να «καλύπτεται» εκ των ενόντων με πλάνα της κινεζικής τηλεόρασης- δηλαδή ειδησεογραφική/δημοσιογραφική γκάφα ολκής- ελάχιστοι ασχολήθηκαν.

Το κόστος του ταξιδιού στο Μάλμε

Η ΕΡΤ εν τω μεταξύ, δημοσιοποίησε τα δύο έγγραφα για το οικονομικό κόστος της ελληνικής αποστολής στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision.

Στο πρώτο έγγραφο αναφέρεται το ποσό των 195.712 ευρώ. 

Τμήμα του εν λόγω ποσού είναι αυτό που πληρώνουν όλες οι χώρες για να πάρουν μέρος στην Eurovision.

Το δεύτερο έγγραφο σχετίζεται με το ξενοδοχείο όπου έμενε η ελληνική αποστολή. 

Το κόστος είναι 98.700 ευρώ για τη διαμονή της τραγουδίστριας και της ομάδας της σε ξενοδοχείο στο Μάλμε.

Περίπου 30.000 ευρώ κόστισαν τα link για τις ζωντανές συνδέσεις στις εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης.

Το booth από το οποίο εκφώνησαν τους ημιτελικούς και τον τελικό οι Ζερόμ Καλούτα και Θανάσης Αλευράς στοίχισε στην ΕΡΤ περίπου 12.000 ευρώ.

Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Κωνσταντίνος Ζούλας μαζί με τη σύμβουλό του, Λίνα Παπαδάκη κόστισαν περίπου 3.000 ευρώ για τις δύο ημέρες που μετέβησαν στη Σουηδία για τον μουσικό διαγωνισμό, ενώ άλλα 400 ευρώ κόστισε το φαγητό τους.

Συνολικά το ποσό ξεπερνά τις 300.000 ευρώ. 

Τα έγγραφα αυτά δημοσιοποιήθηκαν στην ιστοσελίδα diavgeia.gov.gr.

Διαβάστε επίσης

Alpha: Ανατροπή στους σχεδιασμούς σειρών για την επόμενη σεζόν – «Μαύρη τρύπα» στο prime time

«First Dates»: 78χρονος παίκτης έκανε πρόταση γάμου σε 75χρονη (Video)

Σε «σταυροδρόμι» Alpha και Τατιάνα Στεφανίδου

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 28.05.2024 22:07