search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 04:56
MENU CLOSE

«Πρέπει να εποικίσουμε τη Γάζα τώρα» – Κάλεσμα υπουργών του Νετανιάχου για μαζική απομάκρυνση των Παλαιστινίων

14.05.2024 17:51
epoikoi

Χιλιάδες Ισραηλινοί συμμετείχαν σε μια πορεία για την Ημέρα της Ανεξαρτησίας την Τρίτη στο νότιο Ισραήλ, με επικεφαλής τους ακροδεξιούς Εβραίους ακτιβιστές που υποστηρίζουν τον εποικισμό στη Λωρίδας της Γάζας και τη διευκόλυνση της μετανάστευσης Παλαιστινίων από τη Γάζα.

Ο υπουργός Επικοινωνίας Σλόμο Κάρχι, του κόμματος Λικούντ του Νετανιάχου, δήλωσε: «Για να διατηρήσουμε τα επιτεύγματα για τα οποία έχασαν τη ζωή τους οι στρατιώτες μας, πρέπει να επανεγκατασταθούμε στη Γάζα με δυνάμεις ασφαλείας και εποίκους που θα αγκαλιάσουν τη χώρα με αγάπη». Πρόσθεσε ότι «αυτός είναι ο μόνος αληθινός τρόπος, να κάνουμε τους Ναζί της Χαμάς να πληρώσουν ένα τίμημα και να υπερασπιστούμε το έθνος και τη χώρα μας».

Στην πορεία μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Μπεν Γκβιρ, ο οποίος είπε ότι αυτό που ζητούν οι διαδηλωτές είναι η «αληθινή λύση».

«Πρώτον», είπε, «πρέπει να επιστρέψουμε στη Γάζα τώρα! Επιστρέφουμε σπίτι! Στην αγία γη! Και δεύτερον», συνέχισε, «πρέπει να ενθαρρύνουμε τη μετανάστευση. Να ενθαρρύνουμε την εθελοντική μετανάστευση των κατοίκων της Γάζας».

«Για να μην επιστρέψει το πρόβλημα [της Γάζας], πρέπει να γίνουν δύο πράγματα: επιστροφή στη Λωρίδα της Γάζας και ενθάρρυνση της οικειοθελούς αποχώρησης των κατοίκων της Γάζας. Αυτό είναι ηθικό, ορθολογικό και ανθρωπιστικό», είπε.

Ο Μπεν-Γκβίρ στη συνέχεια στόχευσε στην παροχή βοήθειας στη Λωρίδα, την οποία οι στενότεροι σύμμαχοι του Ισραήλ ζήτησαν από το Ισραήλ να επεκτείνει.

«Ντρέπομαι που είμαι ο μόνος στο υπουργικό συμβούλιο που ψήφισε κατά της μεταφοράς αποστολών στη Γάζα μέσω του Kerem Shalom. Θέλετε ανθρωπισμό; Επιστρέψτε τους απαχθέντες».

Διαβάστε επίσης:

Η Αίγυπτος εξετάζει την υποβάθμιση των διπλωματικών σχέσων με το Ισραήλ

Κομισιόν: Πάνω από 500 πυροσβέστες σε επιφυλακή για Ελλάδα, Ισπανία και Γαλλία για τις φωτιές του καλοκαιριού

Η Γεωργία πέρασε το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για τους «ξένους πράκτορες» παρά τις διαδηλώσεις και τις αντιδράσεις

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55