search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:19
MENU CLOSE

ΗΠΑ: Το υπουργείο Δικαιοσύνης κατηγορεί την Boeing ότι παραβίασε τους όρους αποφυγής δίωξης μετά τη συντριβή του 737 Max

15.05.2024 11:29
air france boeing 877- new

Η Boeing παραβίασε έναν διακανονισμό που επέτρεπε στην εταιρεία να αποφύγει την ποινική δίωξη μετά από δύο θανατηφόρες συντριβές με το αεροσκάφος 737 Max πριν από περισσότερα από πέντε χρόνια, είπε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

Τώρα εναπόκειται στο Υπουργείο Δικαιοσύνης να αποφασίσει εάν θα ασκήσει κατηγορίες εναντίον της Boeing. 

Οι εισαγγελείς θα πουν στο δικαστήριο, το αργότερο στις 7 Ιουλίου, πώς σκοπεύουν να προχωρήσουν, ανέφερε το υπουργείο.

Δύο αεροσκάφη 737 Max συνετρίβησαν το 2018 στην Ινδονησία και το 2019 στην Αιθιοπία, σκοτώνοντας 346 άτομα. Η Boeing κατέληξε σε διακανονισμό 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων με το Υπουργείο Δικαιοσύνης τον Ιανουάριο του 2021 για να αποφύγει τη δίωξη με μία μόνο κατηγορία απάτης, παραπλανώντας τις ομοσπονδιακές αρχές. 

Σε επιστολή που κατατέθηκε την Τρίτη στο ομοσπονδιακό δικαστήριο του Τέξας, εκπρόσωπος του υπουργείου Δικαιοσύνης, είπε ότι η Boeing παραβίασε τους όρους του διακανονισμού, αποτυγχάνοντας να κάνει τις υποσχεθείσες αλλαγές για τον εντοπισμό και την πρόληψη παραβιάσεων των ομοσπονδιακών νόμων κατά της απάτης.

Η αποφασιστικότητα σημαίνει ότι η Boeing θα μπορούσε να διωχθεί «για οποιαδήποτε ομοσπονδιακή εγκληματική παραβίαση για την οποία γνωρίζουν οι Ηνωμένες Πολιτείες», συμπεριλαμβανομένης της κατηγορίας για απάτη που η εταιρεία ήλπιζε να αποφύγει με τη διευθέτηση, δήλωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Διαβάστε επίσης:

Βλαντίμιρ Πούτιν: Επίσκεψη στο Πεκίνο με πολλά μηνύματα και προς κάθε κατεύθυνση (video)

Γάζα: Δίχως τέλος οι βομβαρδισμοί στη Ράφα – Συνεχίζεται η έξοδος των αμάχων

Μέση Ανατολή: «Πυρά» κατά Νετανιάχου από τον πρώην υπουργό Άμυνας του Ισραήλ, «η Χαμάς πολεμάει… καλύτερα»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 08:15