search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:20
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός Ταμείου Ανάκαμψης αντιπλημμυρικά έργα 300 εκατ. ευρώ – Εντός 200 εκατ. σε εταιρεία τουρκικών συμφερόντων

15.05.2024 10:25
plimmires karditsa 666- new

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη πέταξε από το Ταμείο Ανάκαμψης άκρως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα ύψους 300.000.000 ευρώ, καταγγέλλει ο τομεάρχης Υποδομών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως αναφέρει, επίσημα, πλέον, άκρως σημαντικά αντιπλημμυρικά έργα και φράγματα στην Κρήτη, τη Λέσβο, την Κορινθία, την Αμβρακία και το Ωραιόκαστρο, μένουν εκτός του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Τονίζει επίσης ότι την ίδια ώρα που πέταξαν κρίσιμα αντιπλημμυρικά έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης, ενέταξαν και δέσμευσαν από το Ταμείο «200.000.000 ευρώ, για να αγοράσει εταιρεία τουρκικών συμφερόντων της χώρας μας, ηλεκτρικά οχήματα από την Γερμανία και την Κίνα! Χωρίς δηλαδή να έρθει ούτε ένα ευρώ στην τοπική οικονομία».

Ο Χάρης Μαμουλάκης επισημαίνει ακόμη ότι αυτές είναι οι προτεραιότητες των κυβερνόντων, ακόμα και μετά τις καταστροφές του Ιανού και του Ντάνιελ και παρά το ότι τα προβλήματα της κλιματικής κρίσης, είναι μπροστά μας.

«Η κυβέρνηση της ΝΔ αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά επικίνδυνα ανεύθυνη για την χώρα. Θα κληθούν στην Βουλή για να δώσουν εξηγήσεις», σημειώνει ο Χάρης Μαμουλάκης.

Υπενθυμίζεται ότι τον Οκτώβριο του 2023, οι τομεάρχες Οικονομικών Νίκος Παππάς, Εσωτερικών Γιώτα Πούλου και Υποδομών & Μεταφορών Χάρης Μαμουλάκης, είχαν προειδοποιήσει την κυβέρνηση της ΝΔ για αυτόν τον κίνδυνο, χωρίς όμως να εισακουστούν.

Διαβάστε επίσης:

Οι στοχεύσεις, οι ελπίδες και οι φόβοι όπως αποτυπώνονται στο πρώτο προεκλογικό σποτ της ΝΔ

ΠΑΣΟΚ: Οι επόμενες κινήσεις Ανδρουλάκη και το… photo finish που θέλουν στην Χαριλάου Τρικούπη 

ΣΥΡΙΖΑ: Στην ατζέντα εθνικά, οικονομία και … απομόνωση Πολάκη- Συνεχίζει ο Κασσελάκης περιοδείες και αδιαμεσολάβητη επικοινωνία με τους πολίτες 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 09:20