search
ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:05
MENU CLOSE

Στο top-10 των πιο ακριβών χωρών στο γάλα η Ελλάδα

15.05.2024 21:31
milk

Στις χώρες όπου το 1 λίτρο γάλα πωλείται σε τιμή «χρυσού» συγκαταλέγεται η Ελλάδα, με τη Νορβηγία – με μέσο μισθό τα 4.000 ευρώ – να πουλά το γάλα στο 1,87 ευρώ.

Ακολουθούν Δανία και Ελβετία με τιμές 1,82 και 1,76 αντίστοιχα. Και κάπου εδώ τελειώνει η λίστα με τις πλέον πλούσιες χώρες στην Ευρώπη και ακολουθούν οι πιο φτωχές που πληρώνουν αδικαιολόγητα υψηλές τιμές στο γάλα παρά το γεγονός ότι οι μισθοί εξακολουθούν να είναι πενιχροί. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τα στοιχεία του numbeo, η τιμή του γάλακτος στην Αλβανία είναι 1,74, στη Βουλγαρία 1,57 και ακολουθεί έκτη η Ελλάδα με 1,51.

Το πιο φθηνό γάλα πωλείται στη Ρωσία και τη Λευκορωσία με 0,79 και 0,61 αντίστοιχα.

Μεταξύ των χωρών της νότιας Ευρώπης, η Ελλάδα είναι η δεύτερη ακριβότερη – πρώτη είναι η Αλβανία – ενώ το φθηνότερο γάλα πωλείται στην Πορτογαλία.

Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση της Πορτογαλίας εφάρμοσε τον μηδενικό ΦΠΑ τον Απρίλιο, από το 6%, για 46 προϊόντα στα οποία περιλαμβάνεται το γάλα, το ψωμί, το ρύζι, οι ντομάτες και ορισμένα προϊόντα κρέατος και ψαριού.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί καταγράφηκε πρωτογενές πλεόνασμα-μαμούθ πάνω από 3 δισ. ευρώ στο τετράμηνο – Έκρηξη των φορολογικών εσόδων

Αμπελόκηποι: Συνελήφθη διαβόητος Τούρκος αρχηγός συμμορίας μετά από συνεργασία ΕΥΠ-τουρκικών Αρχών

Κατάληψη Νομικής: Στο Αυτόφωρο παραπέμφθηκαν οι 28 κατηγορούμενοι

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 29.05.2024 12:04