search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 07:04
MENU CLOSE

Δίκη Κώστα Κωστόπουλου: Απαλλαγή λόγω αμφιβολιών για τον σκηνοθέτη πρότεινε ο εισαγγελέας

16.05.2024 17:31
kostopoulos-new

Την απαλλαγή του πρώην σκηνοθέτη του «Σασμού» Κώστα Κωστόπουλου λόγω «σοβαρών αμφιβολιών» πρότεινε ο εισαγγελέας της έδρας του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ενώπιον του οποίου δικάζεται ο κατηγορούμενος για βιασμό της ηθοποιού Έλενας Αθανασοπούλου το 2010.

«Είναι πολύ βαριά η κατηγορία για να καταδικάσω ελαφρά την καρδία αυτό τον άνθρωπο» ανέφερε ο εισαγγελικός λειτουργός ο οποίος είπε πως έχει αμφιβολίες για τη βασιμότητα της καταγγελίας.

«Δεν υπάρχουν αντικειμενικά στοιχεία προσπαθούμε να πιαστούμε από κάποιες κλωστές…
Είναι προτιμότερο να μείνει ατιμώρητος ένας ένοχος παρά μα καταδικαστεί ένας αθώος. Έχω σοβαρές αμφιβολίες, μακάρι να ήταν διαφορετικό το αποδεικτικό υλικό» είπε χαρακτηριστικά ο εισαγγελέας ζητώντας να αθωωθεί ο κατηγορούμενος.

Η εισαγγελική πρόταση καταχειροκροτήθηκε από τους ανθρώπους που φωνάζοντας «μπράβο» βρέθηκαν στη δικαστική αίθουσα για να στηρίξουν το γνωστό σκηνοθέτη.

Ο εισαγγελέας της έδρας μίλησε για τις αντίθετες εκδοχές των γεγονότων που παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο και αναλύοντας τα στοιχεία και τις μαρτυρίες τόνισε πως δεν πείστηκε ότι ο κατηγορούμενος βίασε την καταγγέλουσα. Μάλιστα, υπήρξε καταπέλτης για τη νεαρή ηθοποιό σημειώνοντας πως οι αναφορές της «δεν αντέχουν στην κοινή λογική» και έκανε λόγο για «απουσία αντικειμενικών στοιχείων» τονίζοντας πως πρόκειται για το λόγο του ενός έναντι του άλλου.

Η απολογία του σκηνοθέτη

Κατά την απολογία του νωρίτερα στο δικαστήριο ο Κ. Κωστόπουλος αρνήθηκε την κατηγορία του βιασμού, λέγοντας μεταξύ άλλων στο δικαστήριο τα εξής: «Ήρθα εδώ σεβόμενος και το #metoo και όσους καταγγέλλουν τέτοιες πράξεις (…) Ποτέ δεν έχω χρησιμοποιήσει τη δουλειά μου για σεξουαλικό αντάλλαγμα, γιατί τιμώ την οικογένειά μου. Είμαι 40 χρόνια στο χώρο, έχω δουλέψει με πολλούς ηθοποιούς. Το να σέβεσαι τη δουλειά και τους ανθρώπους της το θεωρώ υποχρέωσή μου. Ποτέ δεν φανταζόμουν ότι οι άνθρωποι μπορούν να πουν τέτοια ψέματα» είπε ο κατηγορούμενος.

Αναφερόμενος στη σχέση του με την ηθοποιό ο κατηγορούμενος είπε: «Την κ. Αθανασοπούλου την ήξερα από το 2009. Ξεκίνησε να υπάρχει μια πιο ενδιαφέρουσα σχέση μεταξύ μας. Ήταν μια κοπέλα φιλική που έρχονταν σε πάρτι, είχε γνωρίσει τα παιδιά μου και τη γυναίκα μου».

Πρόεδρος: Τι ήπιατε και τι φάγατε εκείνο το βράδυ;

Κατηγορούμενος: Φάγαμε κανονικά, εγώ δεν πίνω. Σίγουρα παραγγείλαμε δυο μπουκάλια κρασί το περισσότερο όμως το είχε πιει η κ. Αθανασοπούλου, εγώ είχα πιει ένα ποτήρι. Συνεχίζοντας ο σκηνοθέτης υποστήριξε: «Στις 12 το βράδυ μου είπε ότι έχει ένα κάλεσμα από μια παρέα στο «Ακρωτήρι». Να σας πω εδώ ότι θεωρώ αδιανόητο αυτό που περιγράφει σε τρεις διαφορετικές εκδοχές ότι σηκώθηκε και λιποθύμησε. Αν σε ένα τέτοιο μαγαζί όπως το Villa Mercedes έπεφτε κάτω και λιποθυμούσε θα είχαν έρθει οι σερβιτόροι να την κάνουν να συνέλθει, δεν θα την άφηναν να φύγει. Αν εγώ είχα τη πρόθεση να τη βιάσω θα το έκανε σε ένα μαγαζί που με ξέρανε και τα πόμολα;».

Δίνοντας τη δική του εκδοχή για το συνέβη εκείνο το βράδυ ο κατηγορούμενος είπε: «Η καταγγέλλουσα ήταν σε μια εύθυμη κατάσταση όπως ένας άνθρωπος που έχει πιει ένα μπουκάλι κρασί, βγήκαμε και χαιρετίσαμε τους πάντες. Στο πρώτο φανάρι που συναντήσαμε αρχίζει να με φιλάει και να τη φιλάω και να της προτείνω να κάνουμε δεξιά σε δημόσιο παρκινγκ, δίπλα στη λεωφόρο. Ξεκινήσαμε να ερωτοτροπούμε μπροστά και μετά πήγαμε στα πίσω καθίσματα. Φορούσε φούστα και κάποια στιγμή και ενώ δεν θυμάμαι αν είχε ξεκινήσει διείσδυση ξαφνικά μου λέει «στάματα». Τι ρώτησα τι έγινε μήπως έκαναν κάτι και δεν μου απάνταγε. Μου λέω «θέλω να φύγουμε τώρα» και να πάμε στο μαγαζί που ήταν οι φίλες της. Στη διαδρομή την ρώταγα αν υπάρχει κάτι που πρέπει να συζητήσουμε και δεν μου απάνταγε. Δεν μου μιλούσε, δεν έκλαιγε δεν φώναζε. Μπήκα στο μαγαζί μαζί της κάθισα λίγο και φεύγοντας πήρα τηλέφωνο τον κ. Βαζάκα και του εξιστόρησα πως έγιναν τα γεγονότα. Εκείνος της έστελνε μηνύματα και κάποια στιγμή μου είπε πως η Αθανασοπούλου λέει ότι την βίασες. Του είπα «πλάκα μου κάνεις;» Του είπα πες της «να γυρίσω πίσω να πάω μαζί της στο τμήμα να με καταγγείλει», γιατί πολύ απλά ήξερα τι είχε συμβεί και δεν είχα πρόβλημα να πάει οπουδήποτε».

Τέλος, ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι είχε συναντηθεί με την ηθοποιό σε εκδήλωση εννέα μήνες μετά το καταγγελλόμενο περιστατικό και εκείνη έδειχνε να μην έχει κάποιο πρόβλημα μαζί του. «Ότι θα βρεθώ σε αυτή τη θέση δεν ο περίμενα. Έχω κάνει γυρίσματα αλλά ποτέ δεν είχε σκεφτεί θα βρεθώ σε αυτή την θέση», είπε ο κατηγορούμενος.

Πρόεδρος: Όλα λάθος τα κάνατε …. Γιατί να κάνει μια τέτοια καταγγελία μια νέα κοπέλα;

Κατηγορούμενος: Δυο χρόνια και εγώ αυτό αναρωτιέμαι. Είναι μια κοπέλα που για 12 χρόνια δεν είχε πει τίποτα και ορμώμενη από τη Γεωργία στη Θεσσαλονίκη τα κατήγγειλε τώρα. Τι να πω; Εγώ ξέρω την αλήθεια. Όμως υπάρχουν και λαθρεπιβάτες στο #metoo. Θέλω τη ζωή μου πίσω γιατί αυτή θέλει να μου την πάρει.

Νωρίτερα, ως μάρτυρες υπεράσπισης του κατηγορούμενου σκηνοθέτη είχαν καταθέσει στο δικαστήριο οι ηθοποιοί Μέλπω Κωστή και Βύρων Κόλασης, ενώ αναγνώστηκαν ένορκες καταθέσεις μεταξύ άλλων της Μιμής Ντενίση, της Άντας Λιβιτσάνου, της Βάσιας Παναγοπούλου, κ.ά.

Η δίκη θα συνεχιστεί τον ερχόμενο Ιούνιο, οπότε και αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου.

Διαβάστε επίσης:

Λέσβος: Κάηκε ολοσχερώς το Πνευματικό Κέντρο Καλλονής «Λέσχη Αρίσβη» – Στάχτη 6.500 τόμοι σπάνιων βιβλίων

Ελληνικό: Εντοπίστηκε σορός σε προχωρημένη σήψη σε εγκαταλελειμμένο κτίριο

Μενίδι: Συνελήφθη ο εν διαστάσει σύζυγος της 40χρονης που δολοφονήθηκε – Βίντεο ντοκουμέντο μετά τη γυναικοκτονία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02