search
ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 02:31
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ για γυναικοκτονία στο Μενίδι: Η κυβέρνηση να αφήσει τον αυτοθαυμασμό και να λάβει μέτρα

16.05.2024 11:34
gynaikoktonia_menidi_new

Ανακοίνωση, με αιχμές για την κυβέρνηση, εξέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τη νέα γυναικοκτονία στο Μενίδι.

Όπως αναφέρει, η δολοφονία της 40χρονης καταδεικνύει ότι «υστερούμε, ως Πολιτεία, στο ζήτημα της πραγματικής προστασίας των γυναικών από φαινόμενα έμφυλης βίας, τα οποία συχνά καταλήγουν σε τραγωδίες».

Παράλληλα, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλεί την κυβέρνηση «να αφήσει στην άκρη την επικοινωνιακή διαχείριση και τον αυτοθαυμασμό για τις υψηλές επιδόσεις της στην ασφάλεια των πολιτών, που έτσι κι αλλιώς δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, και να λάβει μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση των καταγγελιών, με εξειδικευμένο και επαρκή προσωπικό».

Επίσης, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καλεί την κυβέρνηση να δεχτεί τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, «ως μια ελάχιστη συμβολή στη συνολική κοινωνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας» και «να λάβει μέτρα για την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του προβλήματος και μια εκτεταμένη συζήτηση με στόχο την αλλαγή αντιλήψεων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τη γυναικοκτονία στο Μενίδι:

«Η νέα γυναικοκτονία, περίπου ένα μήνα μετά τη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το αστυνομικό τμήμα Αγίων Αναργύρων, έρχεται να καταδείξει πόσο συνεχίζουμε να υστερούμε, ως Πολιτεία, στο ζήτημα της πραγματικής προστασίας των γυναικών από φαινόμενα έμφυλης βίας, τα οποία συχνά καταλήγουν σε τραγωδίες. 
Μια γυναίκα βρέθηκε δολοφονημένη στο Μενίδι, στη μέση του δρόμου, με ένα μαχαίρι καρφωμένο πάνω της. Έγινε γνωστό ότι είχε κάνει καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία, με την τελευταία στις 7 Μαΐου. 
Η κυβέρνηση οφείλει να δεχτεί τη νομική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία, ως μια ελάχιστη συμβολή στη συνολική κοινωνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας. 
Η κυβέρνηση οφείλει να αφήσει στην άκρη την επικοινωνιακή διαχείριση και τον αυτοθαυμασμό για τις υψηλές επιδόσεις της στην ασφάλεια των πολιτών, που έτσι κι αλλιώς δεν αντιστοιχούν στην πραγματικότητα, και να λάβει μέτρα για την καλύτερη αντιμετώπιση των καταγγελιών, με εξειδικευμένο και επαρκή προσωπικό. 
Οφείλει, επίσης, να λάβει μέτρα για την ανάδειξη της κοινωνικής διάστασης του προβλήματος και μια εκτεταμένη συζήτηση με στόχο την αλλαγή αντιλήψεων
».

Διαβάστε επίσης:

Συμφωνία των Πρεσπών: Διαψεύδουν κύκλοι του ΥΠΕΞ εμπλοκή Γεραπετρίτη

Ο Δένδιας διέψευσε αποστολή κοντέινερ στην Ουκρανία – Επιβεβαίωσε αποστολή οπλισμού σε άλλη χώρα

Κασσελάκης για εφημερία στο «Γεννηματάς»: Αυτή η εικόνα πληγώνει την υπερηφάνεια των Ελλήνων – Η διάσωση του ΕΣΥ πρώτη προτεραιότητα (photo)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 01.06.2024 01:02