search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:44
MENU CLOSE

Ελπίδα για τον Τζούλιαν Ασάνζ:  Δικαστήριο επέτρεψε να ασκήσει έφεση κατά της έκδοσής του στις ΗΠΑ

20.05.2024 16:26
assange

Η μάχη του ιδρυτή του WikiLeaks Τζούλιαν Ασάνζ για να αποφύγει την έκδοσή του στις Ηνωμένες Πολιτείες δέχθηκε σήμερα σημαντική ώθηση καθώς δικαστήριο του Λονδίνου, το High Court, αποφάνθηκε πως οι διαβεβαιώσεις των ΗΠΑ για την υπόθεσή του δεν είναι ικανοποιητικές και πως θα επιτραπεί στον Ασάνζ να ασκήσει έφεση, η οποία θα τύχει πλήρους εξέτασης.

Το Μάρτιο, το εν λόγω δικαστήριο είχε επιτρέψει προσωρινά στον 52χρονο Ασάνζ να προχωρήσει στην προσφυγή. Όμως έδωσε στις ΗΠΑ την ευκαιρία να παράσχουν ικανοποιητικές διαβεβαιώσεις ότι δεν θα επιδιώξουν να του επιβληθεί η ποινή του θανάτου και θα του επιτρέψουν να επικαλεσθεί σε δίκη το δικαίωμά του στην ελευθερία του λόγου βάσει της Πρώτης Τροπολογίας.

Σε μια σύντομη απόφαση, δύο υψηλόβαθμοι δικαστές ανακοίνωσαν ότι οι διαβεβαιώσεις, που δόθηκαν από τις ΗΠΑ, δεν είναι επαρκείς και πρόσθεσαν ότι θα επιτρέψουν να προχωρήσει η προσφυγή του Ασάνζ.

Διαβάστε επίσης:

Το … τερμάτισαν Εβραίοι ραβίνοι: «Θεία δίκη» o θάνατος του Ραϊσί – «Αυτό το σκυλί ήθελε να κρεμάσει Εβραίους, ο Θεός τον σκόρπισε στους ανέμους»

Θρίλερ με την οικογένεια της Τατιάνα Μπλάτνικ: Αγνοείται ο αδελφός και όχι ο πατριός της

Μόνα Λίζα: Νέα θεωρία και περισσότερο… μυστήριο – Πού βρισκόταν η γυναίκα με το μυστηριώδες χαμόγελο;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 06:44