search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:29
MENU CLOSE

ΕΣΡ: Προειδοποιητικό «καμπανάκι» σε ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και πλατφόρμες για την ισότιμη προβολή των κομμάτων λόγω Ευρωεκλογών

21.05.2024 13:21
ESR-NEW

Σύσταση σε δημόσια και ιδιωτικά κανάλια και ραδιόφωνα και συνδρομητικές πλατφόρμες απευθύνει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ώστε να εφαρμόζονται οι διατάξεις του νομικού πλαισίου που αφορούν στην προεκλογική περίοδο των Ευρωεκλογών οι οποίες αφορούν στην ισότιμη  προβολή κομμάτων.

Το ΕΣΡ από την έναρξη της προεκλογικής περιόδου έως σήμερα έχει γίνει αποδέκτης διαμαρτυριών για μη τήρηση των κανόνων «της αναλογικής ισότητας και της ίσης μεταχείρισης των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων που συμμετέχουν στις ευρωεκλογές».

Η Αρχή, η οποία εποπτεύει  τα ηλεκτρονικά οπτικοακουστικά ΜΜΕ κάθε είδους και τους συνδρομητικούς παρόχους αντίστοιχου περιεχομένου, τονίζει πως «η υποχρέωση προβολής των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζομένων κομμάτων από τα ραδιοτηλεοπτικά μέσα κατά την προεκλογική περίοδο απορρέει από το ίδιο το Σύνταγμα (άρθρο 15 παρ. 2) και την σύμφωνη με αυτό ισχύουσα εκλογική νομοθεσία, ώστε να διασφαλίζεται η αντικειμενικότητα που απαιτείται κατ΄ εξοχήν στις πολιτικές συνθήκες των προεκλογικών περιόδων χάριν της ελεύθερης και ανόθευτης διαμόρφωσης των απόψεων του εκλογικού σώματος.

Η υποχρέωση αυτή πρέπει να τηρείται από κάθε μεταδιδόμενη ενημερωτική και πολιτική εκπομπή και, ιδίως, από τα δελτία ειδήσεων ως κύριες πηγές ενημέρωσης των τηλεθεατών».

Διαβάστε επίσης:

«Mega stories»: Η ιστορία της σειράς «Maestro» πίσω από τις κάμερες – Ο αντίκτυπος και η διεθνής καριέρα (Video)

MEGA: Η έξοδος Μελέτη, Μενεγάκη και οι μεταγραφές για το ενημερωτικό – Γιάμαλη, Αναστασοπούλου στο κάδρο 

Μαρία Αναστασοπούλου: Από τον παιδικό  πόθο και τον θαυμασμό στο (βελούδινο) διαζύγιο

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 13:28