search
ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:13
MENU CLOSE

«Posidonia Oceanica: Do Not Disturb» – ένα πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και δράσης σχετικά με την προστασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας.

22.05.2024 12:15
1 (7)
Από αριστερά: Παναγιώτης Κακολύρης, Chief Operating Officer & Head of Strategy στη SOCIALDOO, Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Aegean Rebreath, Μυρσίνη Σωτηροπούλου, Chief Marketing Officer στην Teleperformance Greece, Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Δρ. Μαρία Σαλωμίδη, ερευνήτρια του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, Αναστάσιος Νικολακόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας, Δρ. Βασίλης Γερακάρης, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ

Η Teleperformance στην Ελλάδα και η Aegean Rebreath ένωσαν τις δυνάμεις τους και ανακοίνωσαν την έναρξη πιλοτικού προγράμματος έρευνας, παρατήρησης και παρέμβασης, που θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, τον Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκόπουλου. 

Με συνέντευξη Τύπου, στην οποία παρευρέθηκε πλήθος δημοσιογράφων, ανακοινώθηκε η έναρξη του προγράμματος Posidonia Oceanica: «Do not Disturb» που θα υλοποιηθεί από την Aegean Rebreath με την υποστήριξη της Teleperformance στην Ελλάδα. Για την πραγματοποίηση του προγράμματος που θα γίνει στο Δήμο Μαρκοπούλου Μεσογαίας, συνεργάζονται, εκτός από τη Δημοτική αρχή, το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Μαρκόπουλου και το ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ.

Ο Γιώργος Σαρελάκος, Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής της Aegean Rebreath, ανακοινώνοντας την έναρξη του προγράμματος, μίλησε για ένα μοναδικό εγχείρημα που ενώνει την Κοινωνία των Πολιτών, τον ιδιωτικό τομέα, την ερευνητική κοινότητα και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και για το οποίο εκτός από την χαρτογράφηση, τη μελέτη και την τοποθέτηση αγκυροβολίων προβλέπεται και η πιλοτική φύτευση Ποσειδωνίας για την ενίσχυση και αποκατάσταση του οικοσυστήματος.

Η Δρ. Μαρία Σαλωμίδη, ερευνήτρια του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ, αναφέρθηκε στο υποθαλάσσιο φυτό Ποσειδωνία, την ιστορία και την προέλευση του, καθώς και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν τα Λιβάδια στη Μεσόγειο, το μοναδικό μέρος στον πλανήτη που βρίσκεται το συγκεκριμένο είδος. Τόνισε ότι αποτελούν πολύτιμο σύμμαχο στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής κρίσης, καθώς δεσμεύουν άνθρακα και απελευθερώνουν οξυγόνο στην ατμόσφαιρα σε μεγαλύτερες ποσότητες απ’ ότι τα αντίστοιχα τροπικά δάση.  Ο Δρ. Βασίλης Γερακάρης, επιστημονικός συνεργάτης του ΕΛ.ΚΕ.ΘΕ μίλησε για τις σημαντικές οικοσυστημικές «υπηρεσίες» που προσφέρουν τα θαλάσσια Λιβάδια, καθώς λόγω της δομής τους που είναι σα δάση για το υποβρύχιο περιβάλλον, αποτελούν τόπο αναπαραγωγής, αλλά και καταφυγίου για εκατοντάδες ψάρια και άλλους οργανισμούς. Τα ψάρια διαβιούν το πρώτο διάστημα της ζωής τους εκεί, και όλοι οι ζωντανοί οργανισμοί που ζουν στα Λιβάδια αποτελούν τροφικό πεδίο για μεγαλύτερα ψάρια και άλλους θαλάσσιους οργανισμούς.

Οι πιο συνηθισμένες απειλές που αντιμετωπίζουν τα Λιβάδια Ποσειδωνίας είναι η αλιεία με συρόμενα εργαλεία, τα ανεξέλεγκτα αγκυροβόλια και οι παράκτιες δραστηριότητες. Ο Κωνσταντίνος Αλλαγιάννης, Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας εξέφρασε την ικανοποίηση του για το γεγονός ότι το πιλοτικό πρόγραμμα ξεκινά από τον όμορφο και τουριστικό κόλπο του Δήμου, στο Πόρτο Ράφτη, και δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε πρόγραμμα που αφορά στη βελτίωση του Περιβάλλοντος στην πόλη του.

Στο ίδιο κλίμα ο Αναστάσιος Νικολακόπουλος, Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στήριξε το φιλόδοξο εγχείρημα και ευχαρίστησε και συνεχάρη όλους τους φορείς που συμμετέχουν στην υλοποίηση του.

Εκ μέρους της Teleperformance στην Ελλάδα, η Chief Marketing Officer της εταιρείας Μυρσίνη Σωτηροπούλου, ανέφερε ότι η δράση αποτελεί μέρος του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας της Teleperformance, και αντικατοπτρίζει τις αρχές και τις αξίες της για τον άνθρωπο και το φυσικό περιβάλλον. «Η υποστήριξη ενός καινοτόμου ερευνητικού προγράμματος που συνδυάζει την μελέτη, την ουσιαστική παρέμβαση και την ευαισθητοποίηση με έγκριτους επιστημονικούς και θεσμικούς φορείς αντανακλά την ολιστική προσέγγιση που έχει η εταιρεία μας στην προστασία του περιβάλλοντος και την αειφορία» τόνισε η κ. Σωτηροπούλου και συμπλήρωσε: «Μέσα από το μήνυμά μας ‘Do Not Disturb’ θέλουμε να αναδείξουμε το πόσο σημαντικό είναι να αφήσουμε τα Λιβάδια Ποσειδωνίας άθικτα να συνεχίσουν την σιωπηλή, αλλά πολύτιμη περιβαλλοντική τους προσφορά».

Για την προώθηση του μηνύματος για την προστασία των Λιβαδιών Ποσειδωνίας θα πραγματοποιηθεί τους επόμενους μήνες καμπάνια ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης. Πληροφορίες και λεπτομέρειες για τις δράσεις που θα υλοποιηθούν καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος, μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ.

Σχετικά με την Teleperformance στην Ελλάδα

Η Teleperformance στην Ελλάδα είναι μέλος του Ομίλου Teleperformance, που επιδιώκει σταθερά να συνδυάσει την πιο προηγμένη τεχνολογία με την ανθρώπινη επαφή για να προσφέρει την καλύτερη δυνατή, ταχύτερη και ασφαλέστερη εξυπηρέτηση στα μεγαλύτερα brands του κόσμου και τους πελάτες τους. Το ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών της εταιρείας, το οποίο βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη, περιλαμβάνει από front-office εξυπηρέτηση πελατών, έως και λειτουργίες back-office, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών Trust και Safety, που βοηθούν στην προστασία τόσο των διαδικτυακών χρηστών, όσο και της φήμης του brand. Η Teleperformance προσφέρει επίσης μια σειρά από εξειδικευμένες υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων υπηρεσίες collections, διερμηνείας, visa και recruitment process outsourcing. Υποστηριζόμενη παγκοσμίως από σχεδόν 500.000 εμπνευσμένα και παθιασμένα μέλη του Ομίλου Teleperformance, που μιλούν περισσότερες από 300 γλώσσες, η Teleperformance στην Ελλάδα έχει παρουσία σε παγκόσμια και τοπική κλίμακα, που της επιτρέπει να δημιουργεί ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο σε κοινότητες, πελάτες και το περιβάλλον.

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Ομίλου: www.teleperformance.com.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 03.06.2024 20:13