search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:30
MENU CLOSE

Ηρώ Χατζηγεωργίου: Η αξιοποίηση των ακινήτων της ΕΤΑΔ μέσω συνεργειών αποτελεί κλειδί για τη δημιουργία υπεραξίας

24.05.2024 21:00
photo-2

Με την ενεργή συμμετοχή της ΕΤΑΔ, η οποία παρουσίασε την προσέγγιση της για την αξιοποίηση των ακινήτων του χαρτοφυλακίου της, έλαβε χώρα το 1ο Συνέδριο για τη Δημόσια Ακίνητη Περιουσία, την Πέμπτη 23 Μαΐου στην Αθήνα.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από την Πρωτοβουλία ΚΑΠΠΑ, άνοιξε με την εναρκτήρια ομιλία του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη και επικεντρώθηκε σε τρεις βασικούς θεματικούς άξονες: την ενδυνάμωση, την προστασία και την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου.

Η CEO της ΕΤΑΔ, κ. Ηρώ Χατζηγεωργίου τόνισε την αναγκαιότητα της σταδιακής μετατροπής της ΕΤΑΔ σε μία σύγχρονη Εταιρεία Real Estate, δίνοντας έμφαση στο έργο κατηγοριοποίησης και καταγραφής των 36.000 ακινήτων που υλοποιεί η ΕΤΑΔ σε συνεργασία με το Υπερταμείο, στην ανάγκη αξιοποίησης του κάθε ακινήτου ανάλογα με τη φύση του και της συνεργασίας της ΕΤΑΔ τόσο με τους επενδυτές όσο και με τους άλλους κεντρικούς και τοπικούς φορείς.

Στη διάρκεια της συζήτησης ιδιαίτερη μνεία έγινε στον σύνθετο χαρακτήρα του χαρτοφυλακίου της ΕΤΑΔ, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερες από 72.000 εγγραφές ακινήτων διαφορετικής φύσεως και διαφορετικών χρήσεων, όπως επί παραδείγματι κοινόχρηστα, επενδυτικά ή δημόσια με εθνική σημασία, κάτι που αποτελεί, όπως τόνισε η Ηρώ Χατζηγεωργίου και τη μεγαλύτερη πρόκληση αυτή τη στιγμή ώστε να αξιοποιηθεί η ιδιωτική ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου. «Το κάθε ακίνητο χρήζει διαφορετικών διαδικασιών και διαφορετικού τρόπου ανάπτυξης για να μπορέσουμε να το αξιοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, η κ. Χατζηγεωργίου επεσήμανε τη σημασία της κατανόησης από όλες τις πλευρές ότι η ιδιωτική ακίνητη περιουσία του Ελληνικού Δημοσίου δεν σημαίνει απαραίτητα κοινόχρηστη περιουσία. Εξήγησε παράλληλα ότι ο τρόπος αξιοποίησης των ακίνητων της ΕΤΑΔ μπορεί  να λειτουργήσει καταλυτικά ώστε να μεταμορφωθούν ολόκληρες περιοχές, αναβαθμίζοντας τις τοπικές οικονομίες και κοινωνίες, δημιουργώντας υπεραξία. «Είμαστε κυρίως μία Asset Management Εταιρεία και έτσι πρέπει να λειτουργήσουμε , δίνοντας έμφαση στις συνέργειες με τους άλλους φορείς της Κυβέρνησης και τις τοπικές κοινωνίες με συλλογική ευρύτητα πνεύματος ώστε να καταλήγουμε κάθε φορά στην εφαρμογή του βέλτιστου μοντέλου αξιοποίησης », συμπλήρωσε η κυρία Χατζηγεωργίου.

Ένα εξαιρετικό παράδειγμα τέτοιας συνεργασίας, όπως ανέφερε, είναι αυτό με τον Δήμο Λαυρεωτικής. «Μέσα από την αγαστή μας συνεργασία και με ανοικτούς διαύλους επικοινωνίας βρίσκουμε από κοινού λύσεις για σειρά ακινήτων μας», ανέφερε η κ. Χατζηγεωργίου, επισημαίνοντας ότι η ομαδική συνεργασία έχει θέσει τις βάσεις για την αξιοποίηση σημαντικού αριθμού ακινήτων στην περιοχή του Λαυρίου, ενώ κλείνοντας το πάνελ ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής, κος Λουκάς ευχαρίστησε προσωπικά την κα Χατζηγεωργίου, αλλά και τα στελέχη της Εταιρείας για την μέχρι σήμερα άψογη συνεργασία.

Σχετικά με την ΕΤΑΔ Α.Ε.

Η Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου (ΕΤΑΔ) Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία διαχείρισης και αξιοποίησης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας του Ελληνικού Δημοσίου. Με ένα ευρύ χαρτοφυλάκιο που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων τουριστικά ακίνητα και υποδομές, αστικά και αγροτικά ακίνητα, η ΕΤΑΔ στοχεύει στη μεγιστοποίηση της αξίας της δημόσιας περιουσίας και την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης. Ως Εταιρεία-μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Συμμετοχών και Περιουσίας (Υπερταμείο), η ΕΤΑΔ υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων φορολογουμένων, διασφαλίζοντας όρους οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης σε εθνικό και τοπικό επίπεδο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01