search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 18:30
MENU CLOSE

Αργεντινή: Ο Μιλέι φώναζε «θα σας καταστρέψω» και οι οπαδοί του παραληρούσαν! (Video)

24.05.2024 11:01
javier_milei_new

«Εγώ είμαι ο βασιλιάς και θα σας καταστρέψω», φώναζε ο Χαβιέρ Μιλέι, ο πρόεδρος της Αργεντινής, από την σκηνή της αρένας Luna Park στο Μπουένος Άιρες και χιλιάδες οπαδοί του τον αποθέωναν.

Ο «τρελός», όπως αποκαλούν τον Μιλέι οι οπαδοί του, ανακήρυξε εαυτόν «μονάρχη» πριν από λίγες μέρες και το βράδυ της Τετάρτης πήρε το μικρόφωνο στην αρένα Luna Park για να τραγουδήσει σε μια εκδήλωση που χαρακτηρίστηκε από τον Τύπο ως «παγανιστική συγκέντρωση».

«Είμαι ο βασιλιάς ενός χαμένου κόσμου! Εγώ είμαι ο βασιλιάς και θα σας καταστρέψω», έλεγε και ξανάλεγε ο Μιλέι στους 8.000 οπαδούς του, που είχαν κατακλύσει την αρένα για να απολαύσουν τον ροκ-σταρ πρόεδρο της χώρας, που εμφανίστηκε με μακρύ δερμάτινο πανωφόρι.

Αναφερόμενος στην συγκέντρωση είπε: «Tην έκανα γιατί ήθελα να τραγουδήσω» και προφανώς θυμήθηκε τις δόξες του ως έφηβος, όταν ήταν ο frontman σε μια ροκ μπάντα με το όνομα Everest.

Ο Σέρχιο Γκόμεζ, ιδιοκτήτης μεταφορικής εταιρίας, που ταξίδεψε 1.000 χιλιόμετρα για να δει «την φιέστα ελευθερίας» του Μιλέι – έτσι την αποκάλεσε ο ίδιος- παραδέχτηκε πως η οικονομική πολιτική του προέδρου είναι «επιζήμια» για την επιχείρησή του. «Έκοψε όλα τα επιδόματα στις δημόσιες μεταφορές, οι τιμές έχουν αυξηθεί και αυτό επηρεάζει όλους τους ανθρώπους. Αλλά είμαι σίγουρος ότι πρέπει να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα στην οικονομία, δεν μπορούμε να ζούμε με τα ψέματα», είπε ο Γκόμεζ, χειροκροτώντας τον 53χρονο πρόεδρο της χώρας.

Ο Γκόμεζ είναι ένας από τα 14 εκατομμύρια των Αργεντίνων που έφεραν τον Μιλέι στην εξουσία. Όπως και η 33χρονη ηθοποιός Άνα Εουχένια Κλεμέντε, η οποία δήλωσε ότι αισθάνεται «βαθύ μίσος για την σατανική αριστερά που κατέστρεψε την χώρα», για να προσθέσει: «Αισθάνομαι ότι ο Μιλέι είναι ένα άτομο που δεν ήρθε μόνο για να σώσει την Αργεντινή, αλλά κι ολόκληρο τον κόσμο».

Η αντιπολίτευση δεν εξεπλάγη από την εμφάνιση του Μιλέι στην αρένα. «Με αυτό το σόου στο LunaPark ο Μιλέι συγκαλύπτει την σοβαρή οικονομική και κοινωνική κρίση, την οποία επιδεινώνει η οικονομική διαχείριση που κάνει», δήλωσε ο Ιτάι Χάγκμαν, βουλευτής του κεντροαριστερού κόμματος Frentede Todos, προσθέτοντας ότι «η ιδέα ταχείας ανάκαμψης ή μίας έκρηξης ξένων επενδύσεων βρίσκεται μόνο στο μυαλό του προέδρου».

Η εφημερίδα La Nación έγραψε ότι «η επιβλητική συγκέντρωση» στην αρένα είναι ένα γεγονός που δεν έχει ξανασυμβεί στην Αργεντινή. «Ήταν μία δίωρη παγανιστική συγκέντρωση, με έναν πρόεδρο σε έκσταση», έγραψε χαρακτηριστικά η εφημερίδα. Η συγκέντρωση του Μιλέι διοργανώθηκε με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου του με τίτλο «Καπιταλισμός, Σοσιαλισμός και η Νεοκλασική Παγίδα».

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου στη σκηνή ανέβηκε η ροκ μπάντα La Renga, σε μια εμφάνιση που αν μη τι άλλο επιβεβαιώνει τον τίτλο που έδωσε το περιοδικό Time στον Μιλέι ως του «πιο εκκεντρικού αρχηγού κράτους στον κόσμο».

Στη διάρκεια του σόου ο Μιλέι βρήκε την ευκαιρία να καταδικάσει τους «καταραμένους κομμουνιστές», στους οποίους επιρρίπτει την ευθύνη για τα οικονομικά προβλήματα της Αργεντινής και τους «εχθρούς που προσπαθούν να ανατρέψουν την κυβέρνησή του, γιατί θέλουν να συνεχιστεί ο σοσιαλισμός και η μιζέρια». «Εγώ τρώω τις ελίτ για πρωινό», διαβεβαίωσε τους οπαδούς του ο Μιλέι, και μάλιστα τραγουδώντας το σύνθημα αυτό, πάνω στον ρυθμό ενός γνωστού τραγουδιού του συγκροτήματος La Renga.

Λίγες ώρες πριν από το σόου Μιλέι η κυβερνητική στατιστική υπηρεσία της Αργεντινής είχε ανακοινώσει τα επίσημα στοιχεία για την οικονομική δραστηριότητα στη χώρα, που τον Μάρτιο υποχώρησε κατά 8,4% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2023. Ενώ η ανεπίσημη ισοτιμία του εθνικού νομίσματος έχει φτάσει στα 1.280 πέσος έναντι ενός δολαρίου.

Διαβάστε επίσης

Ταΐβάν: Στρατιωτικές ασκήσεις της Κίνας, για «πρόβα εισβολής» μιλά η Ταϊπέι

Μαγιόρκα: Τέσσερις νεκροί στο εστιατόριο που κατέρρευσε, φόβοι για εγκλωβισμένους – Το υπερβολικό βάρος η πιθανότερη αιτία για την τραγωδία (videos)

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία (photos/videos)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 18:28