search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:00
MENU CLOSE

Μαγιόρκα: Τέσσερις νεκροί στο εστιατόριο που κατέρρευσε, φόβοι για εγκλωβισμένους – Το υπερβολικό βάρος η πιθανότερη αιτία για την τραγωδία (videos)

24.05.2024 09:47
mallorca235a

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 16 έχουν τραυματιστεί μετά την κατάρρευση του πρώτου ορόφου ενός κτιρίου στο οποίο στεγαζόταν ένα εστιατόριο στην Playa de Palma της Μαγιόρκα.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο της τοπικής αστυνομίας, το μπαλκόνι ενδεχομένως να κατέρρευσε λόγω του υπερβολικού βάρους, αλλά τόνισε ότι η ακριβής αιτία ερευνάται ακόμη.

Προς το παρόν, ο απολογισμός είναι 4 νεκροί και 16 τραυματίες, εκ των οποίων 7 πολύ σοβαροί και 9 σοβαροί.

Εκτός από τους επιβεβαιωμένους νεκρούς και τραυματίες, εκφράζονται φόβοι ότι μέχρι και δέκα άνθρωποι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια, καθώς συνεχίζονται οι απελπισμένες επιχειρήσεις διάσωσης.

Τα συνεργεία έκτακτης ανάγκης ζήτησαν από τους ντόπιους που συγκεντρώνονταν στο σημείο να παραμείνουν σιωπηλοί, ώστε τα σωστικά συνεργεία να μπορούν να ακούσουν τους ήχους των παγιδευμένων επιζώντων.

Οι 4 άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από την κατάρρευση είναι ένας άνδρας και τρεις γυναίκες ενώ δύο από τα θύματα εργάζονταν στο bar restaurant σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Ένας από τους νεκρούς είναι ένας νεαρός Σενεγαλέζος, ο οποίος, όπως εξήγησαν οι φίλοι του, είχε μόλις βγει από το γυμναστήριο και είχε σταματήσει να πιει έναν καφέ στις εγκαταστάσεις «όπως έκανε πάντα».

Σύμφωνα με πηγές από τις δυνάμεις ασφαλείας, η κατάρρευση σημειώθηκε γύρω στις 20:00 μ.μ. (τοπική ώρα) στο Medusa Beach Club, στο οποίο βρίσκονταν πελάτες που χόρευαν στον πρώτο όροφο και άλλοι που έπιναν ποτά στον κάτω όροφο.

Ο όροφος κατέρρευσε εγκλωβίζοντας στο υπόγειο εργαζόμενους και πελάτες.

Στο υπόγειο, αστυνομικές πηγές εντόπισαν «μια κοιλότητα ανάμεσα σε μπάζα», όπου διέσωσαν έναν από τους εργαζόμενους, ο οποίος τραυματίστηκε ελαφρά, με σπασμένο χέρι. Στο σημείο επιχειρούν πράκτορες της Εθνικής Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής της Πάλμα, της Τοπικής Αστυνομίας και της υπηρεσίας έκτακτης υγειονομικής περίθαλψης 061, η οποία κινητοποίησε περισσότερα από 20 ασθενοφόρα που έχουν μεταφέρει τους τραυματίες στα νοσοκομεία της πόλης.

Οι ειδικοί εργάζονταν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες ανάμεσα στα συντρίμμια σε περίπτωση που υπήρχαν ακόμη άνθρωποι παγιδευμένοι κάτω από την κατασκευή του πρώτου ορόφου που έχει καταρρεύσει στο ισόγειο του μπαρ-εστιατορίου για λόγους που θα διερευνήσουν η αστυνομία και οι τεχνικοί του Δήμου της Πάλμα.

Διαβάστε επίσης:

Βιετνάμ: Τουλάχιστον 14 νεκροί από φωτιά σε πολυκατοικία (photos/videos)

Γάζα: Συνεχίζει να σκορπά θάνατο το Ισραήλ – Σήμερα αποφασίζει το Διεθνές Δικαστήριο για κατάπαυση του πυρός (video)

Εκβιασμός Μπλίνκεν προς Γεωργία: «Ξεκινάμε σε πλήρη επανεξέταση των σχέσεων» – «Φυτίλι» ο νόμος για την «ξένη επιρροή» (video)

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 21:00