search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:03
MENU CLOSE

Χαλκίδα: Ελεύθεροι οι εφοριακοί, στη φυλακή μόνο η διευθύντρια και μία υπάλληλος της ΔΟΥ – Το σπίτι χρυσωρυχείο και οι βίλες με τις πισίνες

24.05.2024 20:59
xalkida-eforia

Προσωρινά κρατούμενες κρίθηκαν, μετά τις απολογίες τους, η διευθύντρια και μια ακόμη υπάλληλος της ΔΟΥ Χαλκίδας που εμπλέκονται στην πολύκροτη υπόθεση διαφθοράς, ενώ ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν δύο υπάλληλοι και οι απολογίες συνεχίζονται για τους υπόλοιπους συλληφθέντες

Οι δύο γυναίκες, μαζί με τους υπόλοιπους πέντε κατηγορούμενους, οδηγήθηκαν σήμερα στις 10:30 το πρωί, στο Δικαστικό Μέγαρο Χαλκίδας, προκειμένου να απολογηθούν και τελικά ανακοινώθηκε, η προφυλάκισή τους.

Ειδικότερα, με ομόφωνη απόφαση Εισαγγελέα και Ανακριτή, διατάχθηκε ο εγκλεισμός τους σε Σωφρονιστικό Κατάστημα της χώρας, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες οι κατηγορούμενες αρνούνται όλες τις κατηγορίες. Μάλιστα αναφορικά με τα ποσά που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, η διευθύντρια της ΔΟΥ υποστηρίζει ότι έχουν να κάνουν με έσοδα της ΔΟΥ ενώ λέει ότι ο επιχειρηματίας που κατήγγειλε εκβιασμό την παγίδευσε.

Στους άλλους δύο υπαλλήλους απαγορεύτηκε η έξοδος από τη χώρα, ενώ ορίστηκε εγγύηση 10.000 ευρώ και η παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Οι 7 συλληφθέντες βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα βαρύ κατηγορητήριο, που περιλαμβάνει καταθέσεις επιχειρηματιών που υποστηρίζουν πως έπεσαν στα δίχτυα της εγκληματικής τους δράσης. Παράλληλα υπάρχουν και τηλεφωνικές επικοινωνίες που τους καίνε.

Μεταξύ άλλων, αντιμετωπίζουν κατά περίπτωση κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, δωροληψία, παράβαση καθήκοντος, εκβίαση, δωροδοκία και όπλα.

«Δεν αντέχω άλλο, θέλω να πεθάνω, θάψτε με εδώ»: Αυτά φέρεται να είναι τα πρώτα λόγια της διευθύντριας της εφορίας της Χαλκίδας όταν λίγο μετά τις 10.00 το πρωί πέρασε το δικαστικό μέγαρο της περιοχής.

Εκτός από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που «καίνε» τα μέλη του κυκλώματος των εφοριακών ένα νέο βίντεο αποτυπώνει την στιγμή που επιχειρηματίας που φέρεται να είναι ο τελευταίος που είχε συνδιαλλάγει με τα μέλη του κυκλώματος βγαίνει από την εφορία κρατώντας ένα φάκελο στο χέρι αφού πρώτα έχει παραδώσει 10.000 ευρώ.

Είχε προηγηθεί μία ακόμα παράδοση αντίστοιχου ποσού στην διοικήτρια της εφορίας αλλά τότε είχαν μπει τα γρανάζια σε λειτουργία και οι «Αδιάφθοροι» της ΕΛ.ΑΣ είχαν στην επιτήρησή τους τα μέλη του κυκλώματος. Επισημαίνεται πως όταν ο επιχειρηματίας βγήκε από την εφορία έχοντας παραδώσει τα χρήματα τότε έγινε η επιχείρηση των αστυνομικών και συνέλαβε τα 7 άτομα που φέρεται να εμπλέκονται στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Περισσότερα από 65.000 ευρώ βρέθηκαν στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το mega, όταν οι αστυνομικοί έκαναν έρευνα στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας εντόπισαν πολλά μετρητά. Συγκεκριμένα, σε μία ντουλάπα σε υπνοδωμάτιο εντόπισαν το ποσό των 40.750 ευρώ, στο ίδιο υπνοδωμάτιο βρήκαν άλλα 10.000 μέσα σε ένα συρτάρι.

Επίσης, εντόπισαν το ποσό των 4.280 ευρώ μέσα σε ένα βιβλίο, που χρησιμεύει ως κουμπαράς. Το πιο σημαντικό, όμως, είναι ότι μέσα σε ντουλάπι στο γραφείο της, βρήκαν έναν φάκελο με 10.000 ευρώ. Όπως μεταδόθηκε, πρόκειται για τα λεφτά του επιχειρηματία, ο οποίος βοήθησε στην εξάρθρωση του κυκλώματος.

Με λίγα λόγια, οι αστυνομικοί βρήκαν περίπου 65.000 ευρώ σε μία πρώτη έρευνα που έκαναν στο σπίτι της διευθύντριας της ΔΟΥ Χαλκίδας, η οποία τοποθετήθηκε στη θέση αυτή, τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες της εκπομπής Live News για την δράση του κυκλώματος, οι αστυνομικοί και οι δικαστικοί λειτουργοί ανακάλυψαν δύο πολυτελείς βίλες, οι οποίες ανήκουν σε έναν λογιστή και τον υποδιευθυντή της ΔΟΥ Χαλκίδας.

Συγκεκριμένα, πρόκειται για βίλες με πισίνες στα περίχωρα της Χαλκίδας και η Αρχή για το Ξέπλυμα Χρήματος πραγματοποιεί έρευνα για τον τρόπο με τον οποίο αποκτήθηκαν αυτά τα ακίνητα.

Από την έως τώρα έρευνα έχει προκύψει πως το 80% των θυμάτων του κυκλώματος των εφοριακών φαίνεται να συναινούσε σε αυτή την «συναλλαγή», προκειμένου να μην τους καταλογιστούν φόροι. Για τον παραπάνω λόγο η ΑΑΔΕ θα κάνει έρευνες και για τα θύματα της εγκληματικής οργάνωσης.

Τι είπε στους αστυνομικούς ο επιχειρηματίας

«Ευθέως, η προϊσταμένη της Δ.Ο.Υ. μου είπε ότι μας δίνεις εμάς 20.000 ευρώ και δεν ασχολούμαστε ποτέ ξανά μαζί σου, εννοώντας προφανώς ότι αν δεν τους δώσω τα λεφτά, θα συνέχιζαν να με ταλαιπωρούν με τους δήθεν ελέγχους τους».

Σε μια άλλη μαρτυρία, χονδρέμπορας της Χαλκίδας, περιγράφει στους Αδιάφθορους της ΕΛ.ΑΣ. την πρώτη επαφή που είχε με τα μέλη του κυκλώματος, που τον προσέγγισαν με σκοπό να τον εκβιάσουν.

«Πήγα στο γραφείο της Προϊσταμένης όπου ήταν και η Υπεύθυνη Φορολογικής Ενημερώτητας εκεί. Φώναξαν και ήρθε ο Τ. ο οποίος δήθεν ήταν ο ελεγκτής όπως μου είπαν και με ενημέρωσε ότι υπάρχει ασυμφωνία στα ποσά που είχα δηλώσει στην εφορία, κατά 20.000 ευρώ. Εγώ μίλησα με το λογιστή μου, του ανέφερα τι μου είπαν και εκείνος μου είπε ότι σε καμία περίπτωση δεν υπάρχει φορολογικό λάθος».

Με εντολή του Διοικητή της ΑΑΔΕ, όλες οι ύποπτες υποθέσεις θα ελεγχθούν ξανά σε βάθος πενταετίας, ενώ την ίδια ώρα, η Αρχή για το Ξέπλυμα ζητά το πάγωμα των περιουσιακών στοιχείων των επίορκων εφοριακών.

Διαβάστε επίσης:

Ναυάγιο στην Πύλο: Υπό κράτηση οι 9 επιζώντες παρά την αθώωσή τους – Ζητούν παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη οι συνήγοροί τους

Δίκη για Κιβωτό του Κόσμου: Ξυλοδαρμούς και παιδική εργασία έναντι τροφής και στέγης περιέγραψαν πρώην εργαζόμενοι σε δομές

Εργατικό ατύχημα στη Λάρισα: 30χρονος έπεσε σε φρεάτιο βάθους 3 μέτρων

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 02:01