search
ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:16
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Η μάχη για την ακρίβεια στη Βουλή, η «πανστρατιά» στελεχών πρώτης γραμμής και η επίσκεψη Κασσελάκη στη Δυτική Όχθη

24.05.2024 06:52
Untitled design

Στη Βουλή αναμένεται να βρεθεί σήμερα ο Στέφανος Κασσελάκης το πλαίσιο της προ ημερησίας συζήτησης για την ακρίβεια που έχει προκαλέσει ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Η παρουσία του στη Βουλή έχει συμβολικό χαρακτήρα, καθώς ο ίδιος δεν είναι βουλευτής, σε ένδειξη στήριξης της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος απέναντι στον Μητσοτάκη και την κυβερνητική παράταξη.

Από την Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι υπάρχει μεγάλη προετοιμασία γι’ αυτή τη συζήτηση που αφορά το πλέον κρίσιμο για τους πολίτες ζήτημα, αυτό της ακρίβειας και διότι διεξάγεται στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές. Θεωρούν δηλαδή ότι και αυτή η συζήτηση θα κρίνει τις εντυπώσεις. Ή έγνοια των ηγετικών στελεχών είναι, να καταδειχθεί -πέραν του ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης προσέρχεται ως απολογούμενος για την ακρίβεια – ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αντίπαλος της ΝΔ, βλέπουν άλλωστε την πορεία προς την κάλπη ως «μονομαχία Μητσοτάκη – Κασσελάκη». Θέλουν κοινώς να βγάλουν τελείως από το κάδρο τον πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ο οποίος πριν από τον ΣΥΡΙΖΑ είχε προκαλέσει συζήτηση αρχηγών στη Βουλή με την πρωτοβουλία για την πρόταση δυσπιστίας για τα Τέμπη με την συνυπογραφή της Νέας Αριστεράς, της Πλεύσης Ελευθερίας, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ.

Ως ενδεικτική των διαθέσεων του ΣΥΡΙΖΑ για τη σημερινή συζήτηση επικαλούνται την χθεσινή τοποθέτηση Παππά στη Βουλή ο οποίος όπως λένε αποκάλυψε πως η ΝΔ κοστολόγησε τα μέτρα του ΣΥΡΙΖΑ για την ακρίβεια κατά 1 δις περισσότερο από ότι το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Όπως είπε χθες στην Ολομέλεια ο Νίκος Παππάς, η έκθεση του ΓΛΚ δείχνει ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι απολύτως εφαρμόσιμες. Κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι «μεθόδευσε» να επισπευσθεί η αξιολόγηση των προτάσεων του ΣΥΡΙΖΑ αλλά «ναυάγησε» το σχέδιό του να παραλάβει την έκθεση του ΓΛΚ μια μέρα πριν την προ ημερησίας «για να την αξιοποιήσει, διαστρεβλώνοντάς την» στη συζήτηση στη Βουλή.

«Πανστρατιά» στην τελική ευθεία – Κορυφαίοι σε διάταξη «μάχης»

Στο μεταξύ δύο εβδομάδες και κάτι πριν την κάλπη, σε «διάταξη μάχης» θέτει ο Κασσελάκης τα στελέχη πρώτης γραμμής, τα οποία αναλαμβάνουν να τρέξουν την προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ ανά περιφέρεια, με επισκέψεις, περιοδείες και δημόσιες εκδηλώσεις ανά την επικράτεια, φυσικά μαζί με τους τοπικούς βουλευτές και τις κομματικές οργανώσεις.

Παράλληλα, υπάρχουν και δύο επί μέρους εκστρατείες, για την Υγεία και τον Πολιτισμό.

Ιδιαίτερο βάρος δίνεται εκεί που ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει βουλευτές.

Η Κουμουνδούρου κάνει λόγο για «πανστρατιά», επιχειρώντας να εκπέμψει εικόνα ενότητας, να εντείνει τη συσπείρωση αλλά και να διασκεδάσει τις εντυπώσεις περί «μονοπρόσωπης» προεκλογικής εκστρατείας Κασσελάκη. Τα στελέχη αυτά είναι οι:  

Σωκράτης Φάμελλος (Μακεδονία), Παύλος Πολάκης και Ρένα Δούρου (Κρήτη), Νίκος Παππάς (Πελοπόννησος), Θεοδώρα Τζάκρη (Δυτική Μακεδονία), Γιώργος Καραμέρος (Κεντρική Μακεδονία), Γιώτα Πούλου (Βόρειο Αιγαίο), Όλγα Γεροβασίλη (Ήπειρος), Χάρης Μαμουλάκης (Θεσσαλία), Διονύσης Καλαματιανός (Δυτική Ελλάδα), Γιάννης Σαρακιώτης (Στερεά Ελλάδα), Κατερίνα Νοτοπούλου (Ιόνιο), Ράνια Θρασκιά και Ραλλία Χρηστίδου (Νότιο Αιγαίο). Στην Περιφέρεια Αττικής θα υπάρξει ευρύτερη κινητοποίηση με την αυξημένη συμμετοχή κεντρικών στελεχών, καθώς και της Υπεύθυνης Πολιτικού Σχεδιασμού Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. Εν ολίγοις, θέση μάχης παίρνουν βασικά κοινοβουλευτικά στελέχη, άλλωστε η Βουλή θα κλείσει μετά την σημερινή προ ημερησίας διαδικασία.

Στα κοινοβουλευτικά «ρολά», στο μεταξύ, φαίνεται να αποδίδουν από την Κουμουνδούρου το γεγονός ότι η δικογραφία για τα Τέμπη και συγκεκριμένα για ένα μέρος της υπόθεσης, το «μπάζωμα», έφτασε στη Βουλή μία μέρα πριν αυτή κλείσει. Σε κάθε περίπτωση, ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι θα καταθέσει την πρόταση για σύσταση Προανακριτικής, όπως έχει προαναγγείλει πριν το Πάσχα, αμέσως μόλις επαναλειτουργήσει η Βουλή.

Επίσκεψη Κασσελάκη σε Δυτική Όχθη – Υπέρ της αναγνώρισης παλαιστινιακού κράτους

Σε ό,τι αφορά το Παλαιστινιακό ο Στέφανος Κασσελάκης τάχθηκε χθες υπέρ της αναγνώρισης Παλαιστινιακού κράτους από την Ελλάδα, στα σύνορα του 1967 όπως η Ιρλανδία, η Ισπανία και η Νορβηγία. Μίλησε για «δύο κράτη το ένα δίπλα από το άλλο, με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, βάση των συνόρων του 1967». Μιλώντας χθες στην εκπομπή του Τάκη Χατζή στο One Channel, ο Στέφανος Κασσελάκης, ερωτηθείς για το αν μια τέτοια κίνηση θα είχε ως αποτέλεσμα να διαταραχθούν οι διαταραχθούν οι σχέσεις με το Ισραήλ, ανέφερε, πως «δεν μπορείς να βάζεις την ανθρώπινη ζωή και το ηθικά και ιστορικά δίκαιο σε μια εξίσωση βραχυπρόθεσμης οικονομικής προτεραιότητας».

Στο μεταξύ, ενάμιση μήνα από την ακύρωση της συνάντησης με το αμερικάνικο φιλο-ισραηλινό λόμπι AIPAC, κατά το ταξίδι του στη Νέα Υόρκη (μέσα Απριλίου), ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας εξοικειωθεί περισσότερο με τις παραδοσιακές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το παλαιστινιακό, θα επισκεφθεί τις επόμενες ημέρες την Δυτική Όχθη, μία κίνηση που από την Κουμουνδούρου λένε φέρει υψηλό συμβολισμό στην τρέχουσα συγκυρία (αναγνώριση της Παλαιστίνης από Ιρλανδία, Ισπανία, Νορβηγία, δίωξη Νετανιάχου από το ΔΠΔ, κινήματα σε διάφορες χώρες, κλπ).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, πιο συγκεκριμένα, θα επισκεφθεί την Δυτική Όχθη, την Κυριακή και την Δευτέρα και εκεί αναμένεται να έχει συναντήσεις με στελέχη της Παλαιστινιακής Αρχής.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 16.06.2024 19:15