search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:31
MENU CLOSE

Alpha: Η ταινία που έφθασε ως τα Όσκαρ σχεδιάζεται ως σειρά για του χρόνου

27.05.2024 08:30
bisbikis_new

Το νέο τολμηρό εγχείρημα του Alpha στη μετά «Σασμό» εποχή σχεδιάζεται να είναι η μεταφορά της ταινίας «Τα κόκκινα φανάρια» του 1963 του Αλέκου Γαλανού ( από το θεατρικό έργο του «Το σπίτι με τα κόκκινα φανάρια») την οποία είχε σκηνοθετήσει ο Βασίλης Γεωργιάδης.

Η ιστορία του Γαλανού είναι χωροταξικά τοποθετημένη σε  μια περιοχή από τις πιο εμβληματικές του Πειραιά, ταυτόχρονα προς αποφυγή ως κακόφημη την εποχή εκείνη. Την Τρούμπα.

Το φιλμ  αποτελεί σημείο αναφοράς για τον ελληνικό κινηματογράφο και για το λούμπεν προλεταριάτο της μεταπολεμικής εποχής.

Η ταινία ήταν υποψήφια για Όσκαρ (ξενόγλωσσης ταινίας) το 1964, αλλά το «Όσκαρ πήγε» στο θρυλικό «8 ½» του Φεντερίκο Φελίνι.

Στην τηλεοπτική συνθήκη του 2024 κάποια πράγματα θα είναι διαφοροποιημένα εκ των πραγμάτων. Η σειρά εκτιμάται ότι θα  έχει περισσότερα κοινά με την σύγχρονη πρόταση που είχε παρουσιάσει  ο Βασίλης Μπισμπίκης πριν περίπου δύο χρόνια στο θέατρο, στον Τεχνοχώρο Cartel. Στη σύγχρονη πρόταση των Βασίλη ΜπισμπίκηΧρήστου Νικολόπουλου όλα συνέβαιναν με άξονα το χώρο ενός νυχτερινού κέντρου με ντραγκκουίν σόου.

Στην πρόταση εκείνη στο επίκεντρο της πλοκής κυρίαρχες φιγούρες ήταν εκείνες, ανθρώπων οι οποιοι διεκδικούν το αυτονόητο:  την ορατότητα και την ελεύθερη ανάσα της ύπαρξης. Τον ζωτικό χώρο που όλοι, ο καθένας με τον δικό του μοναδικό και διαφορετικό τρόπο, έχουν ανάγκη.

Στην σειρά η οποία σχεδιάζεται για τον Alpha πρώτους ρόλους θα έχουν, με όσα έχουν γίνει γνωστά ως τώρα στο πλαίσιο συζητήσεων, ο Βασίλης Μπισμπίκης και η Κλέλια Ρένεση αλλά και οι Αλέκος Συσσοβίτης και Αντώνης Καριστινός.

Ο προγραμματικός σχεδιασμός που μοιάζει αυτή τη στιγμή επικρατέστερος θέλει τα επεισόδια της σειράς να μεταδίδεται δύο με τρείς φορές μέσα στη βδομάδα.

Διαβάστε επίσης

Ελένη Μενεγάκη: Η ανάρτηση από το κρεβάτι και η ιδέα για δουλειά… από το σπίτι

Τηλεθέαση: Η έκπληξη από τον Κώστα Τσούρο στη μεσημεριανή ζώνη του Σαββάτου

Τελικός Κυπέλλου: Πώς το Netflix τρόλαρε τον ποδοσφαιρικό αγώνα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:31