search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:03
MENU CLOSE

Κεχαγιά: Είτε ο κ. Μητσοτάκης δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων είτε παραπλανά συνειδητά – Ποιο το μήνυμα της επίσκεψης στην Παλαιστίνη

27.05.2024 14:19
kehagia_new

Δεν ήταν διπλωματικός ο σκοπός της επίσκεψης Κασσελάκη στην Παλαιστίνη αλλά πράξη αλληλεγγύης, απάντησε η Βούλα Κεχαγιά για την επίσκεψη Κασσελάκη στην περιοχή που δέχεται επικρίσεις από το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Σε ενημέρωση των διαπιστευμένων συντακτών του ΣΥΡΙΖΑ η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ακρίβεια και την επίθεση που έχει εξαπολύσει η κυβέρνηση κατά του Στέφανου Κασσελάκη με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού την Παρασκευή κατά την προ ημερησίας στην τιμή της φέτας.

Η κ. Κεχαγιά κάλεσε το Μέγαρο Μαξίμου να απαντήσει αν η αναφορά του πρωθυπουργού στην τιμή του μισού κιλού έγινε επειδή ο ίδιος δεν γνωρίζει πόσο κοστίζει το κιλό ή αν ήταν εσκεμμένη παραπλάνηση του ελληνικού λαού, να διαλέξει τι από τα δύο υποστηρίζει. Απαντώντας σε ερώτημα για το πότε τελικά θα καταθέσει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ το πόθεν έσχες του σημείωσε πως ο κ. Κασσελάκης είναι διατεθειμένος να το καταθέσει αλλά η πλατφόρμα αυτή τη στιγμή δεν λειτουργεί.

Επίσης, απαντώντας σε ερώτημα για τη δημοσκόπηση της GPO όσον αφορά την ηγεσία της Κεντροαριστεράς, είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις, αλλά το θέμα αυτό αφορά το μέλλον και ο ΣΥΡΙΖΑ αυτή τη στιγμή επικεντρώνεται στην συσπείρωση για την μάχη των ευρωεκλογών.

Πιο αναλυτικά:

Στην εισαγωγική της τοποθέτηση η Βούλα Κεχαγιά ανέφερε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Στέφανος Κασσελάκης ολοκληρώνει σήμερα το διήμερο ταξίδι του στην Παλαιστίνη με την ξενάγηση στο Μουσείο του Γιασέρ Αραφάτ στη Ραμάλα, και την συνάντηση με τον γενικό γραμματέα της PLO, ενώ ήδη συναντήθηκε με τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων, κ.κ. Θεόφιλο.

Σημείωσε μεταξύ άλλων πως «σκοπός της επίσκεψης είναι να σταλεί ένα ξεκάθαρο μήνυμα αλληλεγγύης και συμπαράστασης στον παλαιστινιακό λαό» ο οποίος «υφίσταται τις συνέπειες ενός πολέμου», και ο οποίος «έχει δίκαια αιτήματα» και «πρέπει να τού παρασχεθεί από την ΕΕ αμέριστη συμπαράσταση και μέσω ανθρωπιστικής βοήθειας».

Κι ακόμη, το μήνυμα του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή την διήμερη επίσκεψη στη Δυτική Όχθη, είπε είναι «ότι προωθεί αταλάντευτα τη λύση των δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, την αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Περαιτέρω, σημείωσε, πως ο σκοπός του ταξιδιού είναι «να σταλεί ένα μήνυμα ειρήνης και δικαιοσύνης να υπάρξει άμεση κατάπαυση του πυρός, να απελευθερωθούν οι όμηροι και σ’ αυτήν την κατεύθυνση πιστεύουμε ότι οφείλει να εργάζεται όλος ο δυτικός κόσμος».

Απαντώντας στη συνέχεια στις ερωτήσεις για τις κατηγορίες που απευθύνει η κυβέρνηση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επίσκεψη επανέλαβε πως το μήνυμα είναι αυτό της συμπαράστασης και αλληλεγγύης «από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον ελληνικό λαό στον παλαιστινιακό λαό ο οποίος δοκιμάζεται» και ο οποίος «έχει εκτοπιστεί».

Πρόκειται είπε για το «μήνυμα του μεγαλύτερου κόμματος της ευρωπαϊκής αριστεράς προς το δυτικό κόσμο και την ΕΕ αλλά και τα προοδευτικά κόμματα ότι θα πρέπει να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την ειρήνευση στην περιοχή, ένα μήνυμα ότι πρέπει να υπάρξει κατάπαυση του πυρός.

Οκ. Κασσελάκης, είπε, «θα μπορούσε να συναντηθεί με την ισραηλινή πλευρά αλλά αυτό δεν είναι επί της παρούσης».  Ειδικότερα ανέφερε πως «ο σκοπός του ταξιδιού του δεν ήταν διπλωματικός αλλά πράξη αλληλεγγύης, να βιώσει την ανθρωπιστική κρίση επισκεπτόμενος και το καμπ όπου διαμένουν πρόσφυγες, να συνομιλήσει με τον Πατριάρχη τον κ.κ. Θεόφιλο, να συνομιλήσει με εκπροσώπου της Παλαιστινιακής Αρχής. Και να τους πει ότι και ο ίδιος αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπέμψουν ένα μήνυμα ειρήνευσης προς όλη την διεθνή κοινότητα, για να υπάρξει κατάπαυση του πυρός, να επιστρέψουν οι όμηροι στα σπίτια τους και συνολικότερα να βρεθεί ένα σχέδιο, μέσω της αναγνώρισης του παλαιστινιακού κράτους, συνύπαρξης και παλαιστινίων και ισραηλινών» με δύο χωριστά κράτη και το παλαιστινιακό κράτος στα όρια των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Αν. Ιερουσαλήμ.

Το Μαξίμου μετά τα «κόλπα» με την τιμή της φέτας εκτόξευσε λάσπη κατά Κασσελάκη

Η κ. Κεχαγιά τοποθετήθηκε και για την ακρίβεια με αφορμή την προ ημερησίας της Παρασκευής και τον πόλεμο για την φέτα που ξέσπασε στην συνέχεια.

Αποτιμώντας κατά την εισαγωγή της, την συζήτηση που προκάλεσε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ τόνισε πως «καταδείχθηκε η απόλυτη ένδεια επιχειρημάτων της κυβέρνησης και του κ. Μητσοτάκη για τους λόγους για τους οποίους η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο ακριβές-δεύτερη στην ΕΕ- χώρες  συναγωνιζόμενη τη Βουλγαρία».

Και ακόμα «η ομιλία του κ. Μητσοτάκη φανέρωσε ότι ο ίδιος ως πρωθυπουργός που δηλώνει ότι μάχεται για την αντιμετώπιση της ακρίβειας  δεν γνωρίζει τα στοιχειώδη για τις τιμές των τροφίμων στη χώρα μας. Η αναφορά του στην φέτα κατέδειξε ότι είτε δεν ξέρει -γιατί δεν τον ενδιαφέρει αφού δεν είναι δικό του πρόβλημα-πόσο κοστίζει το κιλό η φέτα στην Ελλάδα είτε ότι ξέρει αλλά συνειδητά προσπάθησε να παραπλανήσει τον ελληνικό λαό καταθέτοντας την τιμή που αφορά το μισό κιλό φέτας. Τί από τα δύο προτιμά το Μέγαρο Μαξίμου ως απάντηση; Ερώτηση: Αν η κυβέρνηση αποφασίζει να πει τόσο εύκολα και μάλιστα στη Βουλή ψέματα για την τιμή της φέτας ας σκεφτούμε τι ψέματα έχει πει και για άλλα θέματα μείζονος σημασίας: Για τα Τέμπη, τις υποκλοπές, τη φορολογία των πολιτών, την οικονομία».

Μίλησε για «κόλπα» της κυβέρνησης, μετά την αποκάλυψη των οποίων «ανέθεσε σε υπουργούς του την ευθύνη να ξεκινήσουν την εκτόξευση λάσπης στο πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη και φυσικά στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ». 

«Οι εμφανιζόμενοι ως τιμητές πάντων και πασών» υπογράμμισε «έδειξαν για μία ακόμη φορά το τοξικό και δηλητηριώδες πρόσωπό τους. Τον λαϊκισμό τους και το μίσος τους. Έφθασαν σε σημείο να ισχυριστούν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έχει κοινά στοιχεία με την ψεκασμένη όπως την αποκάλεσαν Ακροδεξιά. Μίλησαν για “ζιζάνια” λέγοντας μάλιστα ότι το θέμα με την ακρίβεια και τη φέτα είναι ένα “τίποτα”».

Παρέπεμψε και στην πρόταση Νόμου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με μέτρα για την ακρίβεια ξεκινώντας από το μηδενικό ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, τη μείωση του βασικού συντελεστή ΦΠΑ από το 24% στο 21% έως την ένταξη σε ένα καθεστώς «Τειρεσία» όσων επιχειρήσεων αισχροκερδούν. Τόνισε, στο πλαίσιο της κόντρας για την κοστολόγησή τους πως το ΓΛΚ με την έκθεσή του διέψευσε τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κοστολογείται με 16 δις ετησίως όπως ισχυρίστηκε αρχικώς η ΝΔ δια του υπουργείου Οικονομικών, και τα κοστολόγησε στα 5,6 δις, όταν η κοστολόγηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι 3,2 δις. Όμως, σημείωσε, «πρόσθεσε στην εκτίμησή του και τη μείωση του ΦΠΑ από το 24 στο 21% που θα εφαρμοστεί από το 2025, ούτε συμπεριέλαβε τα έσοδα από τα υπερκέρδη διυλιστηρίων, εταιρειών ενέργειας και τραπεζών».

«Αφορά το μέλλον η συζήτηση για την Κεντροαριστερά»

Η κ. Κεχαγιά κλήθηκε να σχολιάσει και την δημοσκόπηση της GPO για αρχηγό κεντροαριστεράς που δείχνει πρώτο τον Αλέξη Τσίπρα, και απάντησε πως ο  ΣΥΡΙΖΑ παρακολουθεί τις δημοσκοπήσεις, κρατά τα συμπεράσματά τους αλλά αυτή τη στιγμή «ενωμένος οδηγείται στις κάλπες των ευρωεκλογών για να υπάρξει ανατροπή της πολιτικής εικόνας». Το θέμα που πιάνει αυτή η δημοσκόπηση είπε «θα τεθεί, αν τεθεί, στο μέλλον».

«Σε έκδηλο πανικό το ΠΑΣΟΚ, συνιστούμε ψυχραιμία»

Ερωτηθείσα για το χαρακτηρισμό του Νίκου Ανδρουλάκη για τον Στέφανο Κασσελάκη ότι είναι «χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη», η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε:

«Περιμένουμε να τεκμηριώσει ο κ. Ανδρουλάκης από που προκύτπει ότι είναι χρυσός χορηγός του κ. Μητσοτάκη ο κ. Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης ως πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, καθημερινά καταθέτουν προτάσεις για τη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών, για την στεγαστική κρίση, για την ακρίβεια, το φορολογικό που μειώνουν τους φόρους για την πλειονότητα των ελλήνων φορολογουμένων, άνω του 90%».

Το ΠΑΣΟΚ, είπε, βρίσκεται «σε κατάσταση πανικού και έκδηλου εκνευρισμού, συνιστούμε ψυχραιμία και υπομονή. Και το ποιος είναι ο καλύτερος χορηγός στη ΝΔ που χρωστάει στις τράπεζες 500 εκατομμύρια ευρώ όπως και το ΠΑΣΟΚ χρωστάει, 400 εκ. ευρώ θα φανεί εν ευθέτω χρόνο».

«Κλειστή η πλατφόρμα για τα Πόθεν Έσχες»

Σε ερώτηση για το πότε θα δώσει το πόθεν έσχες του ο Στέφανος Κασσελάκης απάντησε: «Θα δώσει το πόθεν έσχες του, υπάρχει όμως η παραδοξότητα ότι η πλατφόρμα παραμένει ακόμη και τώρα κλειστή».

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης για Βόρεια Μακεδονία: «Για να έρθει κανείς πιο κοντά στην Ευρώπη, πρέπει να σέβεται το ευρωπαϊκό κεκτημένο» (photos)

Το τηλεοπτικό σποτ του ΠΑΣΟΚ -Κινήματος Αλλαγής: Μπορούμε και αξίζουμε περισσότερα στην Ελλάδα και την Ευρώπη

Συνάντηση Κασσελάκη με PLO: Η Ευρώπη να στείλει μήνυμα υποστήριξης της Παλαιστίνης – Να την αναγνωρίσει και η Ελλάδα

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 22:01