search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:03
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Ο πόλεμος της φέτας και οι κατηγορίες Κασσελάκη σε Μητσοτάκη για «εξαπάτηση» και «κουτοπονηριές» – Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα επίσκεψη στην Παλαιστίνη

27.05.2024 06:50
Untitled design

Απόνερα μέσα στο Σαββατοκύριακο είχε η προ ημερησίας συζήτηση της Παρασκευής στη Βουλή, για την ακρίβεια. Η τιμή της φέτας ήταν αφορμή και αιτία για να φουντώσει η αντιπαράθεση του ΣΥΡΙΖΑ με την κυβέρνηση, ύστερα από την τοποθέτηση του πρωθυπουργού ο οποίος στην πρωτολογία του ανέφερε ως τιμή της φέτας το ποσό των 6,28 ευρώ, χωρίς να διευκρινίζει ότι μιλά για την τιμή του μισού κιλού.

Το Σάββατο ο Στέφανος Κασσελάκης με ειρωνικό για τον πρωθυπουργό βίντεο στο τικ τοκ από επίσκεψή του σε σούπερ μάρκετ, λέγοντας ότι αναζητεί φέτα με 6,28 ευρώ, παρουσίασε τη διακύμανση των τιμών της φέτας ανά κιλό που εντόπισε, από 10 ευρώ και πάνω έως 12,90.

Ακολούθησε τριπλή επίθεση με το κυβερνητικό στρατόπεδο να μην κρύβει την ενόχλησή του για την ανάδειξη του θέματος. Πρώτος άνοιξε πυρ κατά Κασσελάκη ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όπου τον χαρακτήρισε «πολιτικό απατεώνα» γιατί συγκρίνει όπως είπε ανόμοια μεγέθη, και παρουσίασε το έγγραφο που κατέθεσε στη Βουλή ο πρωθυπουργός στη Βουλή για να δείξει ότι αναφερόταν στην τιμή του μισού κιλού. Ακολούθησε ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος ο οποίος επιτέθηκε στον Κασσελάκη χωρίς να φείδεται χαρακτηρισμών: είπε πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ πιάστηκε να λέει «χοντροκομμένα ψέματα», ως «ο χειρότερος λαοπλάνος παλαιάς κοπής», τον χαρακτήρισε «αδίστακτο»«θρασύ» κι «επικίνδυνο», είπε πως ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη γίνεται ουρά του Βελόπουλου στα fake news και κάλεσε τους πολίτες να πάνε στην κάλπη «ώστε να μην επιτρέψουμε σε αυτά τα “ζιζάνια” να ξαναφυτρώσουν στον κήπο μας». Ανάλογες δηλώσεις έκανε και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

«Ανέδειξα την εξαπάτηση και τώρα προσπαθούν να τα μπαλώσουν», αντέδρασε ο Στέφανος Κασσελάκης αποδίδοντας προφανώς στον πρωθυπουργό εσκεμμένη παραπλάνηση και «κουτοπονηριά». «Να γνωρίζει λοιπόν ο ελληνικός λαός ότι την επόμενη φορά που θα αναφέρει ο Πρωθυπουργός τιμές, θα εννοεί το μισό κιλό ψωμί, το μισό κιλό κρέας, το μισό λίτρο βενζίνη – και τότε όλα θα γίνουν ξαφνικά πάμφθηνα! Αυτές είναι κουτοπονηριές που υποτιμούν τον πολίτη» ανέφερε.

Αντίδραση υπήρξε και από την Κουμουνδούρου η οποία σε ανακοίνωσή της κατηγόρησε τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο για «ρεσιτάλ τοξικότητας» όσον αφορά τους χαρακτηρισμούς και τις δηλώσεις του σε βάρος του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας ως πρωτεργάτη αυτής της επιλογής τον ίδιο τον πρωθυπουργό. Όσο για τις δηλώσεις περί «ζιζανίων από τα κεντρικά του ΣΥΡΙΖΑ ταύτισαν το υπουργό με τον Μάκη Βορίδη λέγοντας ότι προσχωρεί στο «ιδεολογικό μανιφέστο» του δεύτερου.

Κυβερνητικά πυρά και για την επίσκεψη στην Παλαιστίνη

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με την αντιπροσωπεία του κόμματος που τον συνοδεύει συνεχίζει σήμερα για δεύτερη μέρα την επίσκεψή του στην Παλαιστίνη, η οποία και αυτή δεν έμεινε στο απυρόβλητο από την κυβέρνηση. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε πως «δεν υπάρχει προηγούμενο διπλωματικής επίσκεψης στην ευρύτερη περιοχή που να μην περιέχει και επίσκεψη στο Ισραήλ» λέγοντας ουσιαστικά ότι η επίσκεψη δεν τηρεί ισορροπίες μεταξύ των δύο μερών. Κατηγόρησε τον Στέφανο Κασσελάκη ότι κάνει πολιτική με selfies και βλέπει τα πάντα ως ντεκόρ για βίντεο, κάτι που, όπως τόνισε, «στο επίπεδο της εξωτερικής πολιτικής είναι επικίνδυνο».

Μήνυμα Κασσελάκη υπέρ της αναγνώρισης

Ο Στέφανος Κασσελάκης από τη Βηθλεέμ την οποία επισκέφθηκε την Κυριακή έστειλε μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης. Στη συνάντησή του ειδικότερα χθες το μεσημέρι, με τον υπουργό Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Παλαιστίνης Hani Al – Hayek, τάχθηκε υπέρ της λύσης «των δύο κρατών στη βάση των αποφάσεων του ΟΗΕ, για ένα Παλαιστινιακό κράτος που να αναγνωριστεί το συντομότερο δυνατό και να έχει πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ». Πάνω απ’όλα, είπε «ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό της ειρήνης και νομίζω ότι όλος ο δυτικός κόσμος πρέπει να στείλει ένα ξεκάθαρο μήνυμα να μπορέσουν το Ισραήλ και η Παλαιστίνη να προχωρήσουν σε μια μόνιμη βάση ειρήνης».

Ο υπουργός Τουρισμού, στη συνέχεια, ξενάγησε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ τον προσφυγικό καταυλισμό του Αλ Αϊντα κοντά στη Βηθλεέμ, στον οποίο διαμένουν περισσότεροι από 6.000 άνθρωποι, και είναι από τους παλαιότερους στην Παλαιστίνη. Ο Στέφανος Κασσελάκης εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους κατοίκους του καταυλισμού, να ενημερωθεί για την κατάσταση και να ακούσει τις ιστορίες τους.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ συνοδεύουν στο εν εξελίξει ταξίδι του στην Παλαιστίνη, η Γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Ράνια Σβίγκου, ο Τομεάρχης Άμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης, η Τομεάρχισσα Εξωτερικών, Ρένα Δούρου, και ο διπλωματικός του σύμβουλος Δημήτριος Παπαγεωργίου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 19:03