search
ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:35
MENU CLOSE

Summer School εφήβων στην Τεχνόπολη: «Φωτογραφίζοντας το Γκάζι!»

27.05.2024 15:53
SummerSchool_Innovathens_VangelisPatsialos

Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων Καρπός, συστήνει στους εφήβους την τέχνη της φωτογραφίας!

25 – 28 Ιουνίου 2024 | Για έφηβους-ες 12-14 ετών

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων

Μετά την περσινή επιτυχία, το πιο συναρπαστικό summer school για έφηβους και έφηβες επιστρέφει στην καρδιά της πόλης, στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων, από τις 25 Ιουνίου μέχρι και τις 28 Ιουνίου 2024.

Για δεύτερη χρονιά, η ομάδα του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου, σε συνεργασία με το Κέντρο Εκπαιδευτικών Δράσεων Καρπός, γεμίζουν το καλοκαίρι των νέων ηλικίας 12 έως 14 ετών με άφθονες δημιουργικές ιδέες, μέσα από ένα μοναδικό summer school που προσφέρει στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες μια πρώτη επαφή με την τέχνη της φωτογραφίας, ενθαρρύνοντας παράλληλα την καλλιτεχνική τους έκφραση και τη δημιουργικότητά τους και προωθώντας τη συνεργασία και την ανταλλαγή ιδεών μέσα από ομαδικά projects.

Το summer school εφήβων «Φωτογραφίζοντας το Γκάζι!» έρχεται από την Τρίτη 25 έως την Παρασκευή 28 Ιουνίου, από τις 09:30 έως τις 15:00, για τέσσερις ημέρες γεμάτες βιωματικά εργαστήρια. Με τη χρήση ψηφιακών μέσων (φωτογραφική μηχανή DSLR και κάμερα κινητού), οι συμμετέχοντες/ουσες θα δημιουργήσουν τη δική τους φωτογραφική έκθεση με θέμα την Τεχνόπολη, αντλώντας έμπνευση από την ξεχωριστή βιομηχανική αρχιτεκτονική των κτιρίων του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας. Τα έργα τους θα παρουσιαστούν μέσα στο πιο σύγχρονο κτίριο του εργοστασίου φωταερίου, το Νέο Υδαταέριο, που διατηρεί σχεδόν ακέραιο τον μηχανολογικό του εξοπλισμό.

Με οδηγό τη βραβευμένη σκηνοθέτιδα, Μαρία Λεωνίδα, και την έμπειρη ομάδα του Καρπού, τη φωτογράφο Αναστασία Βλαχάκη και την animator Μαργαρίτα Σιμοπούλου, οι συμμετέχοντες θα γνωρίσουν τα μυστικά της φωτογραφίας, θα παίξουν με το φως και τη σκιά και θα ανακαλύψουν τα κτίρια του παλιού εργοστασίου που αντιπροσωπεύουν τη βιομηχανική αρχιτεκτονική του 19ου αιώνα.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της εβδομάδας;

Επιμέλεια – διδασκαλία: Μαρία Λεωνίδα, σκηνοθέτης

Τρίτη 25 Ιουνίου

Την πρώτη ημέρα γνωριζόμαστε μεταξύ μας μέσα από μοναδικά φωτογραφικά παιχνίδια. Τα μυστικά τη φωτογραφίας (κάδρα, φως και σκιά, ανάκλαση, χρώμα, φόντο, μοτίβα και προοπτική) μας καλούν να τα ανακαλύψουμε!

Τετάρτη 26 Ιουνίου

Τη δεύτερη ημέρα εξερευνούμε τη μαγεία των πλάνων! Αξιοποιώντας το κινητό μας και την κάμερα DSLR, γνωρίζουμε τους χώρους της Τεχνόπολης, τα μοναδικά κτίρια του παλιού εργοστασίου φωταερίου, τα επιβλητικά του μηχανήματα, ενώ από το ψηλότερο κτίριο του εργοστασίου έχουμε μία μοναδική θέα στη γειτονιά του Γκαζιού και στην υπόλοιπη Αθήνα.

Πέμπτη 27 Ιουνίου

Την τρίτη ημέρα μαθαίνουμε την τεχνική του Pixilation και δημιουργούμε το δικό μας video με έμπνευση την Τεχνόπολη και το παλιό εργοστάσιο φωταερίου. Στη συνέχεια, εξερευνούμε φωτογραφικές και εικαστικές τεχνικές όπως η κυανοτυπία!

Παρασκευή 28 Ιουνίου

Επιμελούμαστε την δική μας φωτογραφική έκθεση στο μοναδικής αισθητικής κτίριο του Νέου Υδαταερίου, ανάμεσα στα μηχανήματα που στέκουν εκεί από τη δεκαετία του 1950.

Πώς περνάμε την ημέρα μας;

09:30-10:00 | Προσέλευση
Η μέρα μας ξεκινά στο κτίριο INNOVATHENS

10:00-12:30 | Βιωματικά Εργαστήρια 
Οι ομάδες, μαζί με τους έμπειρους ανθρώπους του Καρπού, παρακολουθούν τα βιωματικά εκπαιδευτικά εργαστήρια, ειδικά σχεδιασμένα για τους εφήβους

12:30-13:30 | Διάλειμμα για κολατσιό
Διάλειμμα για ελαφρύ φαγητό, για να συνεχίσουμε με ενέργεια!
*Φέρνουμε το κολατσιό μας από το σπίτι!
**Στο Technopolis Café μπορεί κανείς να αγοράσει γλυκά ή/και αλμυρά σνακ

13:30-15:00 | Βιωματικά Εργαστήρια 
Τα εκπαιδευτικά, βιωματικά εργαστήρια συνεχίζονται…

15:00 | Τελευταία αποχώρηση 

Πληροφορίες

Το Summer School «Φωτογραφίζοντας το Γκάζι» απευθύνεται σε εφήβους και έφηβες από 12 έως 14 ετών.

Κόστος:
115 ευρώ
Στο κόστος συμπεριλαμβάνονται: το σύνολο των εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων από την έμπειρη ομάδα του Καρπού, ο εξοπλισμός και τα υλικά (κάμερες, υπολογιστές, tablet, τρίποδα, που παρέχονται από τον Καρπό), η παρουσία ιατρού στον χώρο της Τεχνόπολης καθ’ όλη τη διάρκεια του προγράμματος.

Κρατήσεις: Από Δευτέρα 27 Μαΐου στα τηλ. 2130109325, 2130109300 (εσωτ. 336, 344), Δευτ.-Παρ. 11:00-16:00 | Για περιορισμένο αριθμό ατόμων

Τα παιδιά μπορούν να φέρουν τις δικές τους φωτογραφικές μηχανές και τα κινητά τους τηλέφωνα. Οι εργασίες τους θα διανεμηθούν ηλεκτρονικά.

Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου
213 0109325, 213 0109300
[email protected]
www.gasmuseum.gr

Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
Πειραιώς 100, Γκάζι
213 0109300, 213 0109325
athenstechnopolis.gr

Ενημερωθείτε για τα τελευταία νέα μας στις σελίδες μας στα social media:
Facebook: @technopoliscityofathens
Instagram: @technopolis_athens
YouTube channel: Technopolis City of Athens

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΔΕΥΤΕΡΑ 17.06.2024 20:34