ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 21:21
MENU CLOSE

Γάζα: Στον έλεγχο του ισραηλινού στρατού φέρεται να πέρασε ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας

07.06.2024 16:54

Αναφορές από τον ανταποκριτή του καταρινού δικτύου Al-Arabi Al-Jadeed το απόγευμα της Παρασκευής κάνουν λόγο ότι ο ισραηλινός στρατός έθεσε υπό τον πλήρη επιχειρησιακό έλεγχό του τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας, μια συνοριακή ζώνη κατά μήκος των συνόρων της Λωρίδας της Γάζας με την Αίγυπτο.

Το ρεπορτάζ του Al-Arabi Al-Jadeed έρχεται να επιβεβαιώσει τις κινήσεις του ισραηλινού στρατού,  καθώς οι IDF έχουν επεκτείνει τις δραστηριότητές τους στο νότιο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Ράφα στη νότια Γάζα.

Την Τετάρτη, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι εντόπισε και κατέστρεψε μια σήραγγα μήκους περίπου δύο χιλιομέτρων στο νότιο τμήμα της Λωρίδας που είχε φτάσει μέχρι τον Διάδρομο της Φιλαδέλφειας.

Ο Διάδρομος της Φιλαδέλφειας είναι μια στενή λωρίδα γης 14 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων, στην οποία περιπολούσε ο ισραηλινός στρατός εντός του παλαιστινιακού θύλακα πριν από τη μονομερή απόσυρση του από τη Λωρίδα της Γάζας το 2005, έπειτα από 38 χρόνια κατοχής.

Διαβάστε επίσης:

«Η Ευρώπη δεν είναι πλέον μια ήπειρος ειρήνης» λέει ο Ζελένσκι εν μέσω δημοσκοπικής κατρακύλας – Ρωσική επίθεση στον Μακρόν και νέο πακέτο βοήθειας από Μπάιντεν

Ευρωεκλογές 2024: Προβάδισμα της Ακροδεξιάς στη Γαλλία – Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις

Άλαν Τούρινγκ: Σαν σήμερα αυτοκτόνησε ο «πατέρας της πληροφορικής»

ΚΥΡΙΑΚΗ 10.08.2025 21:19
Exit mobile version