search
ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 05:38
MENU CLOSE

Ευρωεκλογές 2024: Ένταση ανάμεσα σε Σακελλαρίδη και Παππά – «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες»

09.06.2024 22:54
sakellaridis-papas-new

Ανέβηκαν οι τόνοι ανάμεσα στον υποψήφιο ευρωβουλευτή της Νέας Αριστεράς Γαβριήλ Σακελλαρίδη και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά με αφορμή τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών.

Η Νέα Αριστερά δεν κατόρθωσε να εκλέξει ευρωβουλευτή, καθώς έμεινε κάτω του 3% με τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη να κάνει λόγο για αποτυχία σχολιάζοντας το exit poll.

Παράλληλα, υπογράμμισε πως «ήταν μία δύσκολη μάχη και εμείς ως Νέα Αριστερά δώσαμε τη μάχη σε μικρό χρονικό διάστημα και δεν καταφέραμε να κάνουμε διακριτό το πολιτικό μας στίγμα και την πολιτική μας ταυτότητα, μέσα σε ένα πολιτικό σκηνικό αρκετά πολωμένο» με τον Νίκο Παππά να αναρωτιέται μήπως τελικά και η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν λάθος.

«Πολιτική, εμείς και οι περισσότεροι από εμάς που ασχολούμαστε με την πολιτική, δεν κάνουμε με βάση τις δημοσκοπήσεις. Ξέρουμε πολύ καλά ότι υπάρχουν μειοψηφικές θέσεις μέσα στην κοινωνία, το γεγονός ότι οι θέσεις μας είναι μειοψηφικές όπως φαίνεται και στο exit poll, δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να αλλάξουμε πολιτικές θέσεις, αλλά θα πρέπει να λάβουμε το μήνυμα στο επίπεδο της πολιτικής επικοινωνίας και της στρατηγικής» απάντησε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Οι τόνοι ανέβηκαν όταν ο Νίκος Παππάς ρώτησε τον Γαβριήλ Σακελλαρίδη αν βλέποντας τα αποτελέσματα αισθάνεται πως η διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν μία δικαιωμένη επιλογή, με τον τελευταίο να σχολιάζει «Ζητήματα πολιτικής συνείδησης δεν μπαίνουν στο ζύγι της κάλπης και των δημοσκοπήσεων» και τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να του απαντά: «Πολιτική συνείδηση να είχατε και να παραδίδατε τις έδρες, καταλάβατε;».

«Το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε να πολιτευτεί με αυτό τον τρόπο που πολιτεύεται, υπό τον κ. Κασσελάκη, είναι ζήτημα πολιτικής ασυνέπειας του σημερινού ΣΥΡΙΖΑ. Το γεγονός ότι ο κόσμος επιλέγει τον ΣΥΡΙΖΑ του κ. Κασσελάκη σε σχέση με τη Νέα Αριστερά δεν είναι κάτι που εμάς μας υποχρεώνει να αποδεχτούμε ότι αυτό είναι σωστό. Μπορείς να υπάρξεις σε μειοψηφία χωρίς να αποδέχεσαι ότι αυτός είναι ο μονόδρομος» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Σε άλλο σημείο ο Νίκος Παππάς επανέφερε το θέμα των εδρών, λέγοντας πως «εγώ από τα πολιτικά μου γεννοφάσκια υπηρέτησα αυτό το κόμμα το οποίο δεν γεννήθηκε με υποκλαπείσες έδρες. Πήρατε τις έδρες και φύγατε και έχετε πάρει κάτω από 3% και δεν έχετε κανένα ηθικό έρεισμα να κρατάτε τις έδρες τώρα».

«Θα μπορούσαμε να πούμε ότι μεγάλωσε στη συνέχεια με τέτοιες πρακτικές, γιατί άμα το βάζουμε σε αυτή τη διάσταση, στην πορεία του όταν δεν ήμουν στο ΣΥΡΙΖΑ μεγάλωσε με τέτοιες έδρες, αλλά τότε δεν τις λέγατε υποκλαπείσες» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης.

Διαβάστε επίσης:

Ευρωεκλογές: Νίκη με πτώση σοκ για ΝΔ, ισορροπία τρόμου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, μάχη ΚΚΕ με Βελόπουλο και θρίλερ με Λατινοπούλου 

Ευρωεκλογές 2024: Η Νέα Αριστερά δεν ήταν μια ευκαιριακή επιλογή – Θα συνεχίσει τον αγώνα της

Ευρωεκλογές 2024: Βαριά τραυματισμένη η κυβέρνηση, χαμηλότερες των προσδοκιών οι επιδόσεις ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ – LIVE αποτελέσματα στο 90%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19.07.2025 00:55