Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Με μισόλογα, γενικότητες και ευχολόγια αντί για ουσιαστική απάντηση στα εξώδικα που έλαβαν από την Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ), για την κατάσταση στον σιδηρόδρομο, αντέδρασαν ο ΟΣΕ και η Hellenic Train.
Υπενθυμίζεται ότι η Πανελλήνια Ένωση Προσωπικού Έλξης (ΠΕΠΕ) απέστειλε εξώδικα στην Ηellenic Train, τον ΟΣΕ, την ΡΑΣ, το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών καθώς και τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή Λάρισας, προειδοποιώντας (για ακόμη μία φορά) για την τραγική κατάσταση των σιδηροδρόμων.
Συγκεκριμένα οι μηχανοδηγοί ανέφεραν μεταξύ άλλων πως «ενάμισι έτος μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, συνεχίζονται αμείωτα τα προβλήματα και οι ελλείψεις στο σιδηροδρομικό δίκτυο, καθώς και ο κίνδυνος νέου σιδηροδρομικού δυστυχήματος…».
Αντί ουσιαστικής απάντησης στις καταγγελίες της ΠΕΠΕ, ΟΣΕ και Hellenic Train στην κοινή ανακοίνωση τους αναφέρουν οτι, «οι δυο διοικήσεις θα συνεργαστούν με ένα και μόνο στόχο, τον ασφαλή, σύγχρονο και αξιόπιστο ελληνικό σιδηρόδρομο» ενώ παράλληλα επισημαίνουν ότι: «οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων
«Σε συνέχεια της πρώτης συνάντησης των δυο πλευρών στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος του ΟΣΕ κ. Γιάννος Γραμματίδης, ο Πρόεδρος της Ηellenic Train κ. Αθανάσιος Ζηλιασκόπουλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΣΕ κ. Παναγιώτης Τερεζάκης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Hellenic Train κ. Roberto Rinaudo και των εξωδίκων που εστάλησαν στον ΟΣΕ και την ΗΤ, οι νέες Διοικήσεις ενημερώνουν για τα εξής:
Ο πρωταρχικός σκοπός της συνάντησης αυτής αλλά και των επομένων που θα ακολουθήσουν σε τακτά χρονικά διαστήματα, είναι η από κοινού αντιμετώπιση τόσο των λειτουργικών θεμάτων της υποδομής και του τροχαίου υλικού, όσο και των χρόνιων οικονομικών θεμάτων που απασχολούν τους δυο Οργανισμούς.
Οποιαδήποτε πρωτοβουλία, που επιδιώκει να πλήξει τη φήμη του σιδηροδρομικού τομέα, δεν θα αποτελέσει κατ’ ουδένα τρόπο εμπόδιο στην συνεργασία των δυο διοικήσεων που είναι αποφασισμένες μέσω ουσιαστικού διαλόγου να βελτιώσουν τις υπηρεσίες του ελληνικού σιδηροδρόμου προς το επιβατικό κοινό, αλλά και προς το εμπορευματικό έργο.
Οι δυσλειτουργίες του παρελθόντος έχουν εντοπιστεί από τις Διοικήσεις και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες επίλυσής τους με γνώμονα την ασφάλεια και την αξιοπιστία του ελληνικού σιδηροδρόμου.
«Με υπευθυνότητα, σοβαρότητα και σεβασμό στον επιβάτη, οι δυο Διοικήσεις βήμα-βήμα μαζί θα συνεργαστούν με ένα και μόνο στόχο: τον ασφαλή, σύγχρονο και αξιόπιστο ελληνικό σιδηρόδρομο» καταλήγει η ανακοίνωση τους.
Διαβάστε επίσης:
Μύκονος: Αστυνομικός έκλεψε χρυσή αλυσίδα από προς απέλαση πρόσφυγα (Video)
Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.
Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.