ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.12.2025 22:20
MENU CLOSE

Γερμανία: Ακτιβιστές κόλλησαν τα χέρια τους στο οδόστρωμα του αεροδρομίου Βόννης-Κολωνίας - Χάος με ακυρώσεις πτήσεων

24.07.2024 12:32

Ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων σημειώνονται από το πρωί στο αεροδρόμιο Βόννης-Κολωνίας, όπου ακτιβιστές για το κλίμα κόλλησαν τις παλάμες τους στο οδόστρωμα ενός από τους διαδρόμους.

Η αστυνομία απομάκρυνε τους ακτιβιστές χρησιμοποιώντας ειδικό διαλύτη και οι πτήσεις εκτελούνται και πάλι, το αεροδρόμιο ωστόσο εκτιμά ότι θα υπάρξουν ακυρώσεις και καθυστερήσεις καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η «Τελευταία Γενιά», η οποία ζητά να σταματήσει οριστικά η χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και λιγνίτη έως το 2030, ανακοίνωσε τον περασμένο Ιανουάριο ότι εγκαταλείπει αυτού του είδους τη δράση, στελέχη της όμως διευκρινίζουν τώρα ότι η απόφαση αφορούσε μόνο τη διακοπή οδικής κυκλοφορίας. Η αστυνομία της Βόρειας Ρηνανίας – Βεστφαλίας ανακοίνωσε στο μεταξύ ότι υπέβαλε μήνυση εναντίον των ακτιβιστών για επικίνδυνη παρέμβαση στην εναέρια κυκλοφορία. Πρόσφατα η ομοσπονδιακή κυβέρνηση αυστηροποίησε τη νομοθεσία για την ασφάλεια της αεροπλοΐας ακριβώς λόγω τέτοιων περιστατικών και ανάλογες παραβιάσεις επισύρουν πλέον ποινή φυλάκισης έως και δύο ετών.

Διαβάστε επίσης:

Τραγωδία στο Νεπάλ: Τουλάχιστον 18 νεκροί από συντριβή μικρού αεροπλάνου – Σώθηκε μόνο ο κυβερνήτης (videos)

Μαθητής δημοτικού έγραψε μουσικό έργο για ορχήστρα

Απόπειρα δολοφονίας Τραμπ: Ο διάλογος των αστυνομικών δίπλα στο πτώμα του δράστη (video)

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 05.12.2025 22:17
Exit mobile version