search
ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 02:55
MENU CLOSE

Στουρνάρας για Attica Bank και Παγκρήτια: Κατάρρευση και «κούρεμα» καταθέσεων χωρίς τη συγχώνευση 

24.07.2024 15:28
stournaras-123

Την άποψη ότι πληρούνται οι όροι για τη συγχώνευση της Attica Bank και της Παγκρήτιας Τράπεζας εξέφρασε στη Βουλή, όπου συνεχίζεται η σχετική συζήτηση, ο διοικητής της ΤτΕ Γιάννης Στουρνάρας. 

Σύμφωνα με τον κεντρικό τραπεζίτη εάν η συγχώνευση δεν υλοποιείτο, τότε οι δύο τράπεζες θα οδηγούνταν στην κατάρρευση, ενώ θα έπρεπε να ληφθούν μέτρα, όπως κούρεμα καταθέσεων. Απαντώντας στην κριτική για το κόστος για το δημόσιο, είπε ότι είναι ελάχιστο σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη επιλογή. «Η ΤτΕ θεωρεί την υλοποίηση αυτής της συμφωνίας ως τη βέλτιστη λύση», υποστήριξε και χαρακτήρισε «έλλειμμα κατανόησης των αγορών οι απόψεις ότι το κράτος χαρίζει λεφτά στους τραπεζίτες και σε ιδιώτες. Δεν πρέπει να γίνεται επίπεδο πολιτικής εκμετάλλευσης».

Ο Γιάννης Στουρνάρας άφησε αιχμές κατά της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας πως υπήρξε προσπάθεια δημιουργίας ενός παράλληλου τραπεζικού συστήματος. «Έγινε πολύ γρηγορά αντιληπτό το ποιος ήταν ο πραγματικός σκοπός. Αρκετά θλιβερά που συνέβησαν εκείνη την περίοδο αφορούν εμένα και την οικογένειά μου. Υπήρξε παρέμβαση από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα», είπε και συνέχισε υποστηρίζοντας ότι η Attica Bank μετά τα γεγονότα του 2015 έπρεπε να καλύψει τις κεφαλαιακές ανάγκες μόνο από ιδιώτες επενδυτές, αφήνοντας ένα κενό ύψους 70 εκατ. ευρώ. 

Διαβάστε επίσης:

Χαρδαλιάς: Έως και 48 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια για έργα πολιτισμού στην Αττική

Άρση ασυλίας Έλενας Ακρίτα μετά από τη μήνυση της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη

Μητσοτάκης στο Politico: «Πιστεύω ότι είναι καλή ιδέα να έχουμε επίτροπο για τη Μεσόγειο»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 22.07.2025 01:14