search
ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 22:43
MENU CLOSE

Δ. Μάντζος: Η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την κρίση στη Χειμάρρα – Το σχόλιο για την εκλογή Τάβου

05.08.2024 14:12
mantzos 6664- new

Την έντονη αντίδραση του ΠΑΣΟΚ για τους χειρισμούς της ελληνικής κυβέρνηση προκάλεσε η νίκη του Βαγγέλη Τάβου, εκλεκτού του καθεστώτος Ράμα, στις χθεσινές δημοτικές εκλογές στη Χειμάρρα.

Με ένα οργισμένο σχόλιο, ο Δημήτρης Μάντζος, υπεύθυνος Εξωτερικών του ΠΑΣΟΚ, επικρίνει την κυβέρνηση, ότι «απέτυχε να διαχειριστεί την όλη υπόθεση με επάρκεια και προνοητικότητα, αρκούμενη στην επικίνδυνη “εργαλειοποίηση” με μικροκομματικούς όρους εσωτερικής κατανάλωσης, με συνέπεια η υπόθεση να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί σε “διμερή διαφορά” μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας».

Η δήλωση του Δημήτρη Μάντζου, Βουλευτή Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

«Ολοκληρώθηκε η “Επιχείρηση Χειμάρρα”, με ευθύνη και της Ελληνικής Κυβέρνησης

Η χθεσινή εκλογική διαδικασία, μετά την προσχηματική ακύρωση των εκλογών του Μαΐου 2023, αποτελεί την τυπική και προδιαγεγραμμένη ολοκλήρωση της «επιχείρησης Χειμάρρα» για την Αλβανική Κυβέρνηση.

Εν μέσω καταγγελιών της ελληνικής ομογένειας για συνθήκες βίας, νοθείας, τεχνητής αύξησης του εκλογικού σώματος και αιφνιδιαστικού αποκλεισμού χιλιάδων εκλογέων, το αποτέλεσμα ουσιαστικά συνιστά επιβολή της βούλησης της Αλβανικής Κυβέρνησης στην περιοχή.

Η Ελληνική Κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί την όλη υπόθεση με επάρκεια και προνοητικότητα, αρκούμενη στην επικίνδυνη “εργαλειοποίηση” με μικροκομματικούς όρους εσωτερικής κατανάλωσης, με συνέπεια η υπόθεση να κινδυνεύσει να υποβιβαστεί σε “διμερή διαφορά” μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας.

Η Ελλάδα ήταν και τώρα είναι ακόμη περισσότερο υποχρεωμένη να αναδείξει το ζήτημα στις πραγματικές του διαστάσεις, ως κρίσιμο βήμα της ενταξιακής πορείας της Αλβανίας προς την ΕΕ και ως ισχυρό δείκτη για την έλλειψη προόδου στο κράτος δικαίου, στην ανεξαρτησία της δικαιοσύνης και στην προστασία του συνόλου των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στη Βόρεια Ήπειρο».

Διαβάστε επίσης

Υποκλοπές: Ράπισμα Ράμμου για το πόρισμα του Άρειου Πάγου – Αμφισβητεί τη νομιμότητα των παρακολουθήσεων από ΕΥΠ

ΣΥΡΙΖΑ: Άμεσα μέτρα τώρα για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Κρίση στη Μέση Ανατολή: Τι τρομάζει την κυβέρνηση για οικονομία και γεωστρατηγική

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 14.08.2025 22:35