search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.09.2025 13:45
MENU CLOSE

ΝΑΤΟ: Ο Στόλτενμπεργκ δικαιολογεί την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ – «Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να αμυνθεί»

31.08.2024 08:28
stoltenberg – zelensky – new

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη γερμανική εφημερίδα Welt am Sonntag, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δικαιολόγησε την ουκρανική εισβολή στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ, επικαλούμενος το δικαίωμα του Κιέβου στη νόμιμη άμυνα.

«Η Ουκρανία έχει δικαίωμα να αμυνθεί και, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα αυτό δεν σταματάει στα σύνορα», δηλώνει ο Στόλτενμπεργκ, υπογραμμίζοντας πως το ΝΑΤΟ δεν είχε ενημερωθεί εκ των προτέρων για τα ουκρανικά σχέδια και δεν διαδραμάτισε ρόλο σε αυτά.

Ο επικεφαλής του ΝΑΤΟ αναγνωρίζει πως η Ουκρανία έχει αναλάβει ένα ρίσκο με την προέλαση στο ρωσικό έδαφος, αλλά εξηγεί πως πρόκειται για απόφαση του Κιέβου.

«Ο πρόεδρος Ζελένσκι κατέστησε σαφές ότι η επιχείρηση στοχεύει στη δημιουργία μιας ζώνης ασφαλείας προκειμένου να αποτραπούν περαιτέρω ρωσικές επιθέσεις από την άλλη πλευρά των συνόρων», λέει ο Στόλτενμπεργκ. «Όπως όλες οι στρατιωτικές επιχειρήσεις, ενέχει κινδύνους. Αλλά η Ουκρανία αποφασίζει το πώς θα αμυνθεί», συμπληρώνει.

Το μήνυμα της Μόσχας

Από την πλευρά της, η Μόσχα έχει διαμηνύσει πως θα απαντήσει στην ουκρανική «πρόκληση», προειδοποιώντας παράλληλα τη Δύση ότι «παίζει με τη φωτιά».

Ουκρανικά στρατεύματα εισέβαλαν στις 6 Αυγούστου στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ και έκτοτε συνεχίζουν την προέλασή τους, ενώ ρωσικές δυνάμεις κλιμακώνουν τις επιθέσεις τους στην ανατολική Ουκρανία φιλοδοξώντας να φθάσουν στον στρατηγικό κόμβο του Ποκρόβσκ.

Διαβάστε επίσης:

Ντόναλντ Τραμπ: Θα καταψηφίσει τροπολογία που θα κατοχυρώνει το δικαίωμα στην άμβλωση

Βραζιλία: Δύο νεκροί και 22 τραυματίες από κατάρρευση στέγης εκκλησίας (Video)

Νέα επίθεση στη Γερμανία: Γυναίκα μαχαίρωσε 5 ανθρώπους μέσα σε λεωφορείο – Η αστυνομία αποκλείει τρομοκρατική επίθεση

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.09.2025 13:44