search
ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 00:17
MENU CLOSE

Cristiana Barsony-Arcidiacono: Ποια είναι η CEO που κατηγορείται ότι βρίσκεται πίσω από τους βομβητές της Χεζμπολάχ – Το «πλούσιο» βιογραφικό και η εταιρεία-φάντασμα

20.09.2024 15:23
ceo-hezbollah4

Η Cristiana Barsony-Arcidiacono, επιχειρηματίας, με σπουδές στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, κατηγορείται ότι ευθύνεται για τους βομβητές που χρησιμοποιήθηκαν στην επίθεση κατά της Χεζμπολάχ, κάτι που η ίδια αρνείται.

Σύμφωνα με τον Independent, η εταιρεία από την Ταϊβάν, της οποίας το εμπορικό σήμα εμφανιζόταν στις συσκευές, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία BAC Consultancy, με έδρα τη Βουδαπέστη, κατασκεύασε τους βομβητές, στο πλαίσιο μιας τριετούς συμφωνίας αδειοδότησης του εμπορικού σήματος.

Άγνωστο παραμένει το πώς έγινε εφικτό να εκραγούν εξ αποστάσεως οι βομβητές, με τις απαντήσεις να αναζητούνται, μεταξύ άλλων, στην Ταϊβάν, τη Βουλγαρία, τη Νορβηγία και τη Ρουμανία.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση της Ουγγαρίας, η ουγγρική εταιρεία BAC είναι «εμπορικός μεσάζων» και δεν διαθέτει κατασκευαστική μονάδα στη χώρα.

Η ίδια η Cristiana Barsony-Arcidiacono, διευθύνουσα σύμβουλος της BAC Consultancy, δήλωσε στο NBC News ότι ήταν απλώς ένας κρίκος στην αλυσίδα εφοδιασμού και δεν κατασκεύαζε τους βομβητές. «Δεν φτιάχνω εγώ τους βομβητές. Είμαι απλώς ο μεσάζων. Νομίζω ότι κάνετε λάθος», ανέφερε.

Το πλούσιο βιογραφικό

Η Cristiana Barsony-Arcidiacono έχει διδακτορικό στη φυσική από το UCL όπου φοίτησε μεταξύ 2002 και 2006.

Σύμφωνα με το προφίλ της στο LinkedIn, σπούδασε στη συνέχεια σπούδασε στο London School of Economics και στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου για μεταπτυχιακά, και μιλάει επτά γλώσσες (ανάμεσά τους ρωσικά και ιταλικά).

Πρόσφατα συνεργάστηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως «εμπειρογνώμονας αξιολόγησης» και ως «διαχειρίστρια υπογείων υδάτινων πόρων» για λογαριασμό της Unesco, σύμφωνα με τον Independent.

Η ιστοσελίδα της, που βγήκε εκτός λειτουργίας το πρωί της Τετάρτης, περιέγραφε το έργο της ως «γεφύρωση της τεχνολογίας και της καινοτομίας από την Ασία».

Η διεύθυνση της εταιρείας ήταν καταχωρημένη σε ένα διώροφο κτίριο στη Βουδαπέστη που έμοιαζε με κατοικία, ενώ το όνομά της ήταν αναρτημένο στη γυάλινη πόρτα σε ένα φύλλο Α4.

Διαβάστε επίσης

Ρωσία: Κόλπο του Ζελένσκι το «σχέδιο νίκης» της Ουκρανίας, για να κρατήσει δεσμευμένη τη Δύση

Μέση Ανατολή: Στο «χείλος του γκρεμού» ολόκληρη η περιοχή, καθώς το Ισραήλ στρέφει την προσοχή του στην Χεζμπολάχ

Σον «Ντίντι» Κομπς: Υπό επιτήρηση στη φυλακή – Υπάρχουν φόβοι για τάσεις αυτοκτονίας

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 13.08.2025 00:16